Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лаваш з куркою

Лаваш з куркою

17-03-2015, 15:38
14 047
Лаваш з куркою
Можна подавати вірменський лаваш до столу просто так, як звичайний хліб. А можна використовувати у приготуванні смачних страв. Зараз ми розповімо, як зробити смачні закуски з лаваша з куркою.
Лаваш з куркою і грибами
Інгредієнти:

  • філе куряче - 300 г;

  • сирок плавлений - 200 г;

  • печериці - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • лаваш вірменський тонкий - 2 аркуша;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль, чорний перець мелений - за смаком;

  • зелень петрушки - 50 р.


  • Приготування
    Гриби, курку і зелень спочатку моєму, потім обсушуємо. Цибулю ріжемо невеликими кубиками. Курку і печериці також нарізаємо кубиками. На сковороду наливаємо олію, кладемо цибулю і смажимо його до прозорості. Додаємо куряче філе і готуємо, поки м'ясо побіліє. Після цього додаємо подрібнені грибочки, перемішуємо і смажимо ще хвилин 10. Подрібнюємо листочки петрушки і додаємо до решти інгредієнтів на сковороді, перемішуємо, а потім вимикаємо вогонь. Охолоджуємо до кімнатної температури. Розгортаємо лист лавашу, змащуємо його плавленим сирком, а зверху рівним шаром розподіляємо підготовлену начинку. Звертаємо лаваш з куркою і грибами рулетом. Прибираємо його в холодильник години на 2 а потім нарізаємо порційними шматочками.
    Лаваш з куркою, перцем і помідорами
    Інгредієнти:

  • вірменський лаваш - 1 аркуш;

  • помідори - 1 шт.;

  • філе курки - 150 г;

  • болгарський перець червоний - половинка;

  • листя руколи - 10 шт.;

  • кетчуп - 2 ст. ложки;

  • олія соняшникова - 2 ст. ложки;

  • майонез 67%-ної жирності - 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Для даного рецепту куряче м'ясо підходить і в смаженому, і у вареному вигляді. Підготовлене філе нарізаємо кубиками, овочі - часточками. Змішуємо кетчуп з майонезом і змащуємо отриманим соусом лист лаваша. Зверху розміщуємо курку, овочі і листочки рукколи. Бічні краї аркуша підверніть всередину і звертаємо лаваш рулетом. На сковороду гриль вливаємо маслечко, нагріваємо його і викладаємо наш рулет, обсмажуємо з двох сторін по 40-50 секунд. Вийшли красиві золотисті смужки? Якщо так, то лаваш з куркою і овочами готовий. Подаємо його до столу відразу ж - в гарячому вигляді він набагато смачніше!
    Рецепт курки в лаваші
    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий - 1 аркуш;

  • помідори -1 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • відварене куряче м'ясо - 300 г;

  • сметана 20% жирності - 3 ст. ложки;

  • зелень кропу - за смаком.


  • Приготування
    Лист лаваша розкладаємо на робочій поверхні, змащуємо його сметаною і притрушиваем подрібненою зеленню кропу. Варену курку ріжемо кубиками і кладемо на лаваш, зверху розподіляємо пластинки помідорів і сиру. Акуратно згортаємо лист лаваша в рулет, прибираємо в холодильник на півгодини, а потім ріжемо шматочками.
    Лаваш з капустою і куркою
    Інгредієнти:

  • лаваш вірменський - 2 аркуша;

  • куряче філе - 500 г;

  • капуста білокачанна - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 100 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • майонез - 8 ст. ложок;

  • сіль, оцет.


  • Приготування
    Спочатку відварюємо курку, а потім ріжемо кубиками і разом з цибулею обсмажуємо на рослинному маслі. Білокачанну капусту дрібно шаткуємо, додаємо сіль, злегка скроплюємо оцтом. Сир подрібнюємо за допомогою великої терки. Кожен лист лавашу розрізаємо на 4 квадрата. Кожен з них змащуємо майонезом, кладемо зверху курку, капусту і тертий сир. Акуратно згортаємо конвертики і відправляємо їх на сковороду обсмажуватися до рум'яної скоринки з обох сторін.
    Лаваш з копченою куркою
    Інгредієнти:

  • листи вірменського лаваша - 4 шт.;

  • великий курячий окорочок - 1 шт.;

  • листя зеленого салату - 1 пучок;

  • кріп - 1 пучок;

  • вершковий плавлений сир - 200 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Плавлений сир змішуємо з майонезом і подрібненим кропом. З стегенця знімаємо шкірку, а м'ясо ріжемо
    Лаваш з куркою
    невеликими кубиками. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше і змішуємо його з копченим курячим м'ясом. Помідори ріжемо дрібненькими кубиками. Очищені зубочки часнику подрібнюємо і змішуємо з помідорами, за смаком додаємо сіль і перець.
    Тепер починаємо формувати рулет: 2 листи лаваша кладемо один на одного, верхній змащуємо сирною масою і повністю всю поверхню вистилаємо листям зеленого салату. Зверху кладемо 3-й лист лаваша, на нього кладемо курку з подрібненою цибулею, нарешті, кладемо останній лист лаваша і на нього - помідори з часником. Тепер акуратно згортаємо рулет. Прибираємо його в холодильник години на 2. Після цього добре просочений рулет нарізаємо шматочками виходять роли з лаваша з копченою куркою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з лаваша
    Пиріг з лаваша
    Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
    Лаваш з бринзою і зеленню
    Лаваш з бринзою і зеленню
    Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
    Лаваш з ковбасою
    Лаваш з ковбасою
    Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
    Лаваш з грибами
    Лаваш з грибами
    З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
    Закуски з лаваша - рецепти
    Закуски з лаваша - рецепти
    Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з нього можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать
    Рулет з лаваша з грибами
    Рулет з лаваша з грибами
    Рулет з лаваша з грибами - чудова ситна закуска на святковий стіл. Давайте детально розглянемо, як зробити такі рулетики з додаванням курячого філе,