Можна подавати вірменський лаваш до столу просто так, як звичайний хліб. А можна використовувати у приготуванні смачних страв. Зараз ми розповімо, як зробити смачні закуски з лаваша з куркою.
Лаваш з куркою і грибами
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; сирок плавлений - 200 г; печериці - 300 г; цибуля - 1 шт.; лаваш вірменський тонкий - 2 аркуша; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, чорний перець мелений - за смаком; зелень петрушки - 50 р. Приготування Гриби, курку і зелень спочатку моєму, потім обсушуємо. Цибулю ріжемо невеликими кубиками. Курку і печериці також нарізаємо кубиками. На сковороду наливаємо олію, кладемо цибулю і смажимо його до прозорості. Додаємо куряче філе і готуємо, поки м'ясо побіліє. Після цього додаємо подрібнені грибочки, перемішуємо і смажимо ще хвилин 10. Подрібнюємо листочки петрушки і додаємо до решти інгредієнтів на сковороді, перемішуємо, а потім вимикаємо вогонь. Охолоджуємо до кімнатної температури. Розгортаємо лист лавашу, змащуємо його плавленим сирком, а зверху рівним шаром розподіляємо підготовлену начинку. Звертаємо лаваш з куркою і грибами рулетом. Прибираємо його в холодильник години на 2 а потім нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш з куркою, перцем і помідорами
Інгредієнти: вірменський лаваш - 1 аркуш; помідори - 1 шт.; філе курки - 150 г; болгарський перець червоний - половинка; листя руколи - 10 шт.; кетчуп - 2 ст. ложки; олія соняшникова - 2 ст. ложки; майонез 67%-ної жирності - 1 ст. ложка; сіль. Приготування Для даного рецепту куряче м'ясо підходить і в смаженому, і у вареному вигляді. Підготовлене філе нарізаємо кубиками, овочі - часточками. Змішуємо кетчуп з майонезом і змащуємо отриманим соусом лист лаваша. Зверху розміщуємо курку, овочі і листочки рукколи. Бічні краї аркуша підверніть всередину і звертаємо лаваш рулетом. На сковороду гриль вливаємо маслечко, нагріваємо його і викладаємо наш рулет, обсмажуємо з двох сторін по 40-50 секунд. Вийшли красиві золотисті смужки? Якщо так, то лаваш з куркою і овочами готовий. Подаємо його до столу відразу ж - в гарячому вигляді він набагато смачніше!
Рецепт курки в лаваші
Інгредієнти: лаваш тонкий - 1 аркуш; помідори -1 шт.; твердий сир - 100 г; відварене куряче м'ясо - 300 г; сметана 20% жирності - 3 ст. ложки; зелень кропу - за смаком. Приготування Лист лаваша розкладаємо на робочій поверхні, змащуємо його сметаною і притрушиваем подрібненою зеленню кропу. Варену курку ріжемо кубиками і кладемо на лаваш, зверху розподіляємо пластинки помідорів і сиру. Акуратно згортаємо лист лаваша в рулет, прибираємо в холодильник на півгодини, а потім ріжемо шматочками.
Лаваш з капустою і куркою
Інгредієнти: лаваш вірменський - 2 аркуша; куряче філе - 500 г; капуста білокачанна - 300 г; цибуля ріпчаста - 100 г; сир твердий - 150 г; майонез - 8 ст. ложок; сіль, оцет. Приготування Спочатку відварюємо курку, а потім ріжемо кубиками і разом з цибулею обсмажуємо на рослинному маслі. Білокачанну капусту дрібно шаткуємо, додаємо сіль, злегка скроплюємо оцтом. Сир подрібнюємо за допомогою великої терки. Кожен лист лавашу розрізаємо на 4 квадрата. Кожен з них змащуємо майонезом, кладемо зверху курку, капусту і тертий сир. Акуратно згортаємо конвертики і відправляємо їх на сковороду обсмажуватися до рум'яної скоринки з обох сторін.
Лаваш з копченою куркою
Інгредієнти: листи вірменського лаваша - 4 шт.; великий курячий окорочок - 1 шт.; листя зеленого салату - 1 пучок; кріп - 1 пучок; вершковий плавлений сир - 200 г; помідори - 2 шт.; майонез - 3 ст. ложки; часник - 3 зубчики. Приготування Плавлений сир змішуємо з майонезом і подрібненим кропом. З стегенця знімаємо шкірку, а м'ясо ріжемо
невеликими кубиками. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше і змішуємо його з копченим курячим м'ясом. Помідори ріжемо дрібненькими кубиками. Очищені зубочки часнику подрібнюємо і змішуємо з помідорами, за смаком додаємо сіль і перець.
Тепер починаємо формувати рулет: 2 листи лаваша кладемо один на одного, верхній змащуємо сирною масою і повністю всю поверхню вистилаємо листям зеленого салату. Зверху кладемо 3-й лист лаваша, на нього кладемо курку з подрібненою цибулею, нарешті, кладемо останній лист лаваша і на нього - помідори з часником. Тепер акуратно згортаємо рулет. Прибираємо його в холодильник години на 2. Після цього добре просочений рулет нарізаємо шматочками виходять роли з лаваша з копченою куркою.