Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з лаваша можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать прекрасною альтернативою звичним бутербродів. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів закусок з лаваша.
Закуска з лаваша з начинкою
Інгредієнти: тонкий лаваш - 3 аркуша; сир плавлений з шинкою - 400 г; печериці - 400 г; цибуля-порей - 1 шт.; кріп - 30 г; рослинна олія для смаження; сіль, перець. Приготування Білу частину цибулі-порею і печериці нарізаємо кубиками. На рослинному маслі спочатку пасеруємо цибулю, потім додаємо гриби. Солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і готуємо хвилин 15. Лист лаваша намазуємо сиром з шинкою (1/3 частина) і посипаємо половиною кропу. Зверху кладемо другий лист лавашу, знову наносимо шар сиру, а зверху гриби з цибулею. Накриваємо третім листом лаваша, наносимо залишився сир і посипаємо кропом. Звертаємо тугий рулет, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник години на 3. Потім рулет нарізаємо порційними шматочками, закуски для фуршету з лаваша готова!
Закуска з лаваша з сьомгою
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 200 г; тонкий лаваш - 1 аркуш; вершковий сир - 200 г; кріп - 1 пучок. Приготування Кріп миємо, обсушуємо, а потім подрібнюємо. З'єднуємо його з вершковим сиром і гарненько перемішуємо. Отриманої сирною масою змащуємо половину лаваша і накриваємо другою половиною. Нарізаємо Тонкими пластами сьомгу і викладаємо її на лаваш зверху. Згортаємо рулет і нарізаємо його порційними шматочками.
Закуска з вірменського лаваша з куркою
Інгредієнти: тонкий лаваш - 3 аркуша; куряче філе - 400 г; плавлений сир - 300 г; майонез - 2 ст. ложки; рослинне масло. Приготування Відварюємо куряче філе , подрібнюємо його, додаємо плавлений сир, майонез і добре перемішуємо. Отриманою масою змащуємо листи лаваша, згортаємо рулет і залишаємо його на півгодини просочуватися. Нарізаємо його скибочками по 2 см шириною і обсмажуємо на розігрітій олії до утворення рум'яної скоринки. Гаряча закуска з лаваша готова!
Фуршетні закуски в лаваші
Інгредієнти: вірменський лаваш - 1 шт.; сьомга слабосолона - 150 г; шинка - 150 г; сир плавлений - 150 г; огірки солоні - 2 шт.; подрібнена зелень кропу - 1 ст. ложка. Приготування Солоні огірки і шинку нарізаємо соломкою. Лаваш змащуємо шаром плавленого сиру і посипаємо подрібненою зеленню кропу. На половину лаваша викладаємо шинку і огірки, згортаємо цю частину в рулет. Тонкими скибочками нарізаємо сьомгу і викладаємо її на лаваш, залишаючи близько 10 см від краю. Згортаємо рулет. Прибираємо його в холодильник на 1 годину, а потім дістаємо і нарізаємо скибочками.
Гаряча закуска з лаваша
Інгредієнти: вірменський лаваш - 6 аркушів; курячі шлуночки 200 г; курячі сердечка - 200 г; твердий сир - 150 г; яйця - 2 шт.; цибуля зелена; кріп; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Курячі шлуночки і сердечка відварюємо до готовності, а потім подрібнюємо в блендері. Дрібно кришимо зелений лук і кріп. Сир тремо на дрібній тертці. В яйцях відокремлюємо білки від жовтків. З'єднуємо подрібнені сердечка з шлуночками, зелень, сир, жовтки. Солимо, перчимо до смаку і гарненько перемішуємо. Листи лаваша ріжемо трикутниками.
На широку частину кладемо трохи начинки і звертаємо рулетик. Кінці змащуємо білком. Обсмажуємо у великій кількості рослинного масла. Потім рулетики викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Подавати їх можна зі сметаною.