Вернуться назад Распечатать

Баніца з лаваша

Баніца з лаваша
Справжня болгарська баніца представляє з себе пиріг з тонко розкотив листкового тіста з різними начинками: м'ясо, фрукти, цибуля-порей. Але самим популярним, мабуть, є рецепт болгарської баници з сиром і сиром. Пропонуємо приготувати, так звану, «ліниву» баницю з вірменського лаваша з сиром і бринзою. Це, звичайно, швидше варіації на тему болгарської кухні, але теж мають місце бути в якості експерименту.

Баніца болгарська



Інгредієнти:


  • лаваш вірменський - 3 шт.;

  • яйця - 3-4 шт.;

  • мацоні, кефір або натуральний йогурт - 250 мл;

  • масло вершкове - 100-150 г;

  • сир - 350 г;

  • сир - 350 г;

  • зелену цибулю і кріп.



  • Приготування

    Змішуємо сир, можна додати подрібнену зелень. Окремо змішуємо яйця та кефір. Один лаваш відрізаємо так, щоб він був в 25 рази більше, ніж ваша форма, інші лаваші ріжемо рівно за розміром. Обрізки не викидаємо. Далі розтоплюємо вершкове масло. Змащуємо їм форму і викладаємо великий лаваш так, щоб краї виступали за межі форми. Лаваш змащуємо кефіром з яйцем, зверху викладаємо частину начинки і поливаємо розтопленим маслом. Так продовжуємо чергувати лаваш, начинку і поливання. Обрізки теж складаємо як окремий шар. В кінці закриваємо лавашем, який звішується за краї форми, поливаємо зверху кефіром з яйцем. Розігріваємо духовку до 170 градусів і ставимо форму. Запікаємо до золотистої скоринки.

    Баніца з лаваша в мультиварці



    Інгредієнти:

  • молоко;

  • ванілін;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйце куряче - 5 шт.;

  • сир - 05 кг;

  • лаваш - 3 шт.;

  • сметана - 1ст.


  • Приготування

    Змішуємо сир і 2 яйця, додаємо цукор, ваніль і молоко, доводячи суміш до консистенції густої сметани. Лист лавашу мажемо сирною начинкою і звертаємо рулетом, з іншими лавашами чинимо так само. Згорнуті таким чином лаваші складаємо в чашу мультиварки у вигляді равликів і заливаємо сметаною, збитою з 3-ма яйцями. Випікаємо на режимі «Випічка» 60 хвилин.

    Баніца з бринзою


    Інгредієнти:

  • вірменський лаваш - 3 шт.;

  • сир - 05 кг;

  • бринза - 0 5 кг;

  • яйця - 6 шт.;

  • сметана - 200 гр;

  • сіль;

  • пучок зелені (за бажанням);

  • Баніца з лаваша
  • вершкове масло для змащування лаваша.


  • Приготування
    Бринзу тремо на крупній тертці, сир розминаємо виделкою, додаємо 3 яйця, ретельно перемішуємо. Можна покришити зелень. Лист лавашу змащуємо вершковим маслом, тонким шаром на нього укладаємо начинку, згортаємо рулет з широкого краю. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї по спіралі (у вигляді равликів) рулети з лавашів. Збиваємо 3 яйця і сметану і заливаємо цією сумішшю укладені рулети. Розігріваємо духовку до 170 - 180 градусів, ставимо форму, випікаємо 40 хвилин до пікантної золотистої скоринки.