Хачапурі - відоме і популярне грузинське блюдо, яке представляє собою ароматне, сирне і рум'яне частування! Давайте дізнаємося з вами як в домашніх умовах приготувати хачапурі на кефірі.
Рецепт хачапурі на кефірі
Інгредієнти: кефір - 100 мл; борошно - 1 ст.; сир - 150 г; масло - 1 ст. ложка; сода - щіпка; сіль - за смаком. Приготування Борошно солимо, вливаємо кефір, додаємо дрібку соди, замішуємо тісто і залишаємо його на 45 хвилин. Потім розкачуємо корж, кладемо в середину сир, загортаємо краї так, щоб сирочек перебував усередині і знову розкачуємо корж. Смажимо хачапурі на кефірі на сковороді по 10 хвилин з кожного боку. Подаємо блюдо гарячим як хліба.
Хачапурі з лаваша з кефіром
Інгредієнти: тонкий лаваш - 2 упаковки; сир - 600 г; сіль - 1 ч. ложка; сир - 350 г; масло вершкове - 25 р. Для заправки:
кефір - 500 мл; рослинне масло - 1 ст. ложка; яйце - 2 шт.; сіль - щіпка. Приготування Отже, спочатку готуємо заправку: змішуємо кефір з сіллю, додаємо яйця і наливаємо олію. Все ретельно перемішуємо. Тепер в окремий посуд викладаємо нежирний сир і розминаємо його ретельно виделкою. Натираємо на крупній тертці сир і перемішуємо з сиром.
Далі беремо сковороду, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо перший лист лаваша,
попередньо вимачивая його в приготовленої заправці, і кладемо на сковорідку. Потім викладаємо шар начинки і повторюємо шари кілька разів по порядку. Останнім лаваш викладаємо, намагаючись завернути його краю під самий нижній лаваш. В результаті у вас повинен вийти закритий пиріг. Зверху виливаємо залишки кефіру, посипаємо рештою сиру і проколюємо виделкою в декількох місцях. Ставимо хачапурі на кефірі в духовку і випікаємо 20 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Готовий пиріг трохи охолоджуємо, змащуємо маслом, посипаємо свіжою зеленню і подаємо хачапурі з сиром на кефірі до столу.