Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепти з адигейський сиром

Рецепти з адигейський сиром

21-03-2015, 19:31
3 493
Рецепти з адигейський сиром
Адигейський сир смачний сам по собі і добре поєднується з іншими інгредієнтами. Зараз ми розповімо рецепти приготування смачних страв з адигейського сиру .
Рецепт хачапурі з адигейський сиром
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 45 склянки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • дріжджі свіжі - 25 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • молоко - 2 склянки.


  • Для начинки:

  • адигейський сир - 300 г;

  • масло вершкове - 100 г.


  • Приготування
    Дріжджі розтираємо з цукром, додаємо тепле розтоплене вершкове масло і яйце. Добре перемішуємо і вливаємо тепле молоко. Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно має бути досить м'яким, але при цьому не липнути до рук. Ставимо тісто на ємність з теплою водою, накриваємо його серветкою і залишаємо підходити. Коли підійде, обминаємо і знову даємо підійти.
    Стіл посипаємо борошном, тісто ділимо на 3 частини і одну з них розгортаємо в пласт товщиною близько 5 мм В центр кладемо терту адигейський сир і вершкове масло. Потім краї тіста збираємо разом, перевертаємо і знову розгортаємо вже з начинкою. Товщина коржа знову буде близько 5 мм. Переносимо її на деко, застелене папером для випічки. Верх хачапурі змащуємо збитим яйцем. Випікаємо При 200 градусах 20 хвилин.
    Готовий виріб викладаємо на блюдо і змащуємо вершковим маслом. Подаємо до столу відразу ж, поки хачапурі ще гарячий. Точно так само робимо ще 2 вироби.
    Рецепт вареників з адигейський сиром
    Інгредієнти:

  • сир адигейський - 400 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • вода - 05 склянки;

  • яйця - 1 шт.;

  • борошно.


  • Приготування
    У глибоку миску розбиваємо 1 яйце, додаємо цукор, сіль, воду і добре все це збиваємо міксером. Тепер поступово всипаємо борошно, замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить крутим. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і склянкою вирізаємо кружечки. Адигейський сир тремо на крупній тертці і викладаємо по 1 чайній ложці на кожну заготовку. Защипуємо краї вареників. Опускаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо до готовності. Вареники з адигейський сиром подаємо до столу гарячими, поливши сметаною.
    Рецепт адигейського пирога з сиром
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 25 склянки;

  • дріжджі сухі - 1/4 ч. ложки;

  • тепла вода - 1 склянка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • адигейський сир - 200 г;

  • шпинат - 100 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • кріп, кінза, зелена цибуля - по 70 р.


  • Приготування
    Зелень і шпинат подрібнюємо, додаємо розм'якшене вершкове масло, подрібнений сир і добре перемішуємо до стану однорідної маси. Для тіста змішати дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, масло і воду. Залишаємо хвилин на 20. Після цього придавлюємо тісто, перетворюючи його в коржик, в центр якої викладаємо начинку. Вільні краї загинаємо до центру і защипуємо. Потім акуратно руками придавлюємо знову пиріг, надаючи вид коржі. По центру залишаємо невеликий отвір, щоб міг виходити пар. При 220 градусах випікаємо пиріг близько 15 хвилин, а потім змащуємо вершковим маслом.
    Рецепт супу з адигейський сиром
    Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 400 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • адигейський сир - 300 г;

  • рослинна олія;

  • зелень, сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю і 1 моркву нарізаємо довільними шматочками, складаємо в каструлю, заливаємо 1 літром води і варимо до готовності. Потім рідину зливаємо, а овочі товчемо, знову вливаємо рідину і доводимо до кипіння. Помідори нарізаємо кубиками і обсмажуємо їх на рослинному маслі разом з тертого на терці морквою. Додаємо овочі в суп. Адигейський сир ріжемо кубиками і обсмажуємо на олії на невеликому вогні до легкої рум'яності. Викладаємо сир в суп, додаємо спеції і сіль, зелень і проварюємо ще 3-4 хвилини.
    Рецепт салату з адигейський сиром
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 200 г;

  • адигейський м'який сир - 50 г;

  • листя салату - половина пучка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • Рецепти з адигейський сиром

  • гірчиця - 05 ч. ложки;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками і протягом 10 хвилин обсмажуємо на вершковому маслі. Після цього перекладаємо на паперові рушники, щоб пішов зайвий жир. На плоске блюдо викладаємо вимиті і обсушені листя салату, зверху розміщуємо гарбуз і рівномірно розподіляємо шматочки сиру. Для заправки змішуємо олію оливкову, сіль, гірчицю і перець. Поливаємо салат отриманою сумішшю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
    Начинка з сиру - рецепт
    Начинка з сиру - рецепт
    Начинки є основою для найрізноманітніших страв: пирогів, пиріжків, рулетів, хачапурі, тортів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька універсальних і
    Пиріг з адигейський сиром
    Пиріг з адигейський сиром
    Якщо ви сирна душа, то пропонуємо вам приготувати смачний пиріг з адигейський сиром. Ця страва дуже популярно на Кавказі, ним пригощають всіх
    Смажений адигейський сир
    Смажений адигейський сир
    Ми більше звикли вживати сир у свіжому вигляді. А в Європі смажений сир - поширена страва. І сьогодні ми з вами поговоримо про адигейській смаженому
    Адигейський сир в домашніх умовах
    Адигейський сир в домашніх умовах
    Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили