Адигейський сир смачний сам по собі і добре поєднується з іншими інгредієнтами. Зараз ми розповімо рецепти приготування смачних страв з адигейського сиру .
Рецепт хачапурі з адигейський сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 45 склянки; цукор - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; дріжджі свіжі - 25 г; яйця - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; молоко - 2 склянки. Для начинки:
адигейський сир - 300 г; масло вершкове - 100 г. Приготування Дріжджі розтираємо з цукром, додаємо тепле розтоплене вершкове масло і яйце. Добре перемішуємо і вливаємо тепле молоко. Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно має бути досить м'яким, але при цьому не липнути до рук. Ставимо тісто на ємність з теплою водою, накриваємо його серветкою і залишаємо підходити. Коли підійде, обминаємо і знову даємо підійти.
Стіл посипаємо борошном, тісто ділимо на 3 частини і одну з них розгортаємо в пласт товщиною близько 5 мм В центр кладемо терту адигейський сир і вершкове масло. Потім краї тіста збираємо разом, перевертаємо і знову розгортаємо вже з начинкою. Товщина коржа знову буде близько 5 мм. Переносимо її на деко, застелене папером для випічки. Верх хачапурі змащуємо збитим яйцем. Випікаємо При 200 градусах 20 хвилин.
Готовий виріб викладаємо на блюдо і змащуємо вершковим маслом. Подаємо до столу відразу ж, поки хачапурі ще гарячий. Точно так само робимо ще 2 вироби.
Рецепт вареників з адигейський сиром
Інгредієнти: сир адигейський - 400 г; цукор - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; вода - 05 склянки; яйця - 1 шт.; борошно. Приготування У глибоку миску розбиваємо 1 яйце, додаємо цукор, сіль, воду і добре все це збиваємо міксером. Тепер поступово всипаємо борошно, замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить крутим. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і склянкою вирізаємо кружечки. Адигейський сир тремо на крупній тертці і викладаємо по 1 чайній ложці на кожну заготовку. Защипуємо краї вареників. Опускаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо до готовності. Вареники з адигейський сиром подаємо до столу гарячими, поливши сметаною.
Рецепт адигейського пирога з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 25 склянки; дріжджі сухі - 1/4 ч. ложки; тепла вода - 1 склянка; рослинне масло - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Для начинки:
адигейський сир - 200 г; шпинат - 100 г; масло вершкове - 100 г; кріп, кінза, зелена цибуля - по 70 р. Приготування Зелень і шпинат подрібнюємо, додаємо розм'якшене вершкове масло, подрібнений сир і добре перемішуємо до стану однорідної маси. Для тіста змішати дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, масло і воду. Залишаємо хвилин на 20. Після цього придавлюємо тісто, перетворюючи його в коржик, в центр якої викладаємо начинку. Вільні краї загинаємо до центру і защипуємо. Потім акуратно руками придавлюємо знову пиріг, надаючи вид коржі. По центру залишаємо невеликий отвір, щоб міг виходити пар. При 220 градусах випікаємо пиріг близько 15 хвилин, а потім змащуємо вершковим маслом.
Рецепт супу з адигейський сиром
Інгредієнти: морква - 2 шт.; картопля - 400 г; помідори - 2 шт.; адигейський сир - 300 г; рослинна олія; зелень, сіль, спеції - за смаком. Приготування Картоплю і 1 моркву нарізаємо довільними шматочками, складаємо в каструлю, заливаємо 1 літром води і варимо до готовності. Потім рідину зливаємо, а овочі товчемо, знову вливаємо рідину і доводимо до кипіння. Помідори нарізаємо кубиками і обсмажуємо їх на рослинному маслі разом з тертого на терці морквою. Додаємо овочі в суп. Адигейський сир ріжемо кубиками і обсмажуємо на олії на невеликому вогні до легкої рум'яності. Викладаємо сир в суп, додаємо спеції і сіль, зелень і проварюємо ще 3-4 хвилини.
Рецепт салату з адигейський сиром
Інгредієнти: гарбуз - 200 г; адигейський м'який сир - 50 г; листя салату - половина пучка; оливкова олія - 2 ст. ложки; розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки; гірчиця - 05 ч. ложки; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Гарбуз чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками і протягом 10 хвилин обсмажуємо на вершковому маслі. Після цього перекладаємо на паперові рушники, щоб пішов зайвий жир. На плоске блюдо викладаємо вимиті і обсушені листя салату, зверху розміщуємо гарбуз і рівномірно розподіляємо шматочки сиру. Для заправки змішуємо олію оливкову, сіль, гірчицю і перець. Поливаємо салат отриманою сумішшю.