Адигейський сир в домашніх умовах
Адигейський сир - це унікальний продукт, який володіє не тільки оригінальним кисломолочним смаком, але і багатий безліччю корисних мікроелементів. У ньому містяться фосфор, білки, амінокислоти, вітаміни групи В. Його використовують і як самостійне блюдо, і в якості основного інгредієнта в рецепти приготування сирників , вареників або сирних мас. Давайте не будемо втрачати часу дарма і розглянемо з вами деякі рецепти домашнього адигейського сиру.
Адигейський сир в мультиварці
Інгредієнти:
сіль - 3 ч. ложки;
кисле молоко - 2 л;
куряче яйце - 3 шт.
Приготування
У суху чашу мультиварки наливаємо кисле молоко. В окремому посуді добре збиваємо курячі яйця з сіллю і виливаємо отриману суміш у молоко, ретельно перемішуючи віночком або пластиковою лопаткою. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо протягом 25 хвилин. Отриману сироватку потихеньку зливаємо через ситечко, а віджату таким чином сирну масу ставимо приблизно на 2 години під прес. Приготований в домашніх умовах адигейський сир нарізаємо невеликими шматочками і подаємо у вигляді повноцінного самостійного блюда на стіл.
Інгредієнти:
молоко - 3 л;
кефір - 1 л;
сіль - 15 ч. ложки.
Приготування
Отже, спочатку з кефіру варимо сироватку. Для цього виливаємо його в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Десь хвилин через 5 ви помітите, що з кефіру відокремився сир і повільно випливе на поверхню. Саме в цей момент нагрівання припиняємо. Отриману суміш проціджують кілька разів через марлю або сито. Сир нам не потрібен, а от світло - зелену сироватку акуратно перелити в чисту суху банку і залишаємо на 2 дні при кімнатній температурі для бродіння.
Після закінчення часу можна приступати до приготування адигейського сиру. Свіже пастеризоване молоко виливаємо в каструлю, ставимо на слабкий вогонь і, періодично помішуючи, доводимо до кипіння. Продовжуючи кип'ятити молоко, додаємо в нього настоявшуюся сироватку і спостерігаємо, як через 5 хвилин молоко почне згортатися, і від сироватки почнуть поступово відділятися шматки сиру. Тепер обережно знімаємо каструлю з вогню, проціджуємо суміш через марлю, додаємо сіль масу за смаком і ретельно перемішуємо. Не знімаючи марлі, отриманої маси формуємо головку сиру і поміщаємо його під прес, на ніч прибираємо в холодильник. Вранці зливаємо утворилася рідина, розгортаємо адигейський сир з марлі, нарізаємо скибочками і приступаємо до дегустації!
Інгредієнти:
молоко - 4 л;
йогурт «Активія» - 500 мл
Приготування
Як приготувати вдома адигейський сир? У велику каструлю наливаємо свіже молоко і ставимо на сильний вогонь. Доводимо майже до кипіння і поступово тонкою цівкою вливаємо йогурт. Хвилини через 2 ви помітите, що на поверхню почнуть спливати пластівці і утворюватися сироватка зеленуватого кольору. Як тільки сироватка стане прозорою - наш сир готовий. Акуратно перелити масу в марлю, збираємо кінці і піднімаємо марлевий мішечок з сиром, щоб сироватка краще стікала. Потім беремо блюдо, викладаємо сир, формуючи на свій смак його форму. Тепер його можна подавати до столу і знімати пробу.
Як зберігати адигейський сир? Термін його зберігання, насамперед, залежить від натуральності та якості використаних продуктів. Деякі магазинні сири можуть зберігатися кілька років. А ось домашній адигейський сир можна зберігати в холодильнику не більше одного місяця, загорнувши його в рушник.
Адигейський сир в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У суху чашу мультиварки наливаємо кисле молоко. В окремому посуді добре збиваємо курячі яйця з сіллю і виливаємо отриману суміш у молоко, ретельно перемішуючи віночком або пластиковою лопаткою. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо протягом 25 хвилин. Отриману сироватку потихеньку зливаємо через ситечко, а віджату таким чином сирну масу ставимо приблизно на 2 години під прес. Приготований в домашніх умовах адигейський сир нарізаємо невеликими шматочками і подаємо у вигляді повноцінного самостійного блюда на стіл.
Адигейський сир - класичний рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку з кефіру варимо сироватку. Для цього виливаємо його в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Десь хвилин через 5 ви помітите, що з кефіру відокремився сир і повільно випливе на поверхню. Саме в цей момент нагрівання припиняємо. Отриману суміш проціджують кілька разів через марлю або сито. Сир нам не потрібен, а от світло - зелену сироватку акуратно перелити в чисту суху банку і залишаємо на 2 дні при кімнатній температурі для бродіння.
Після закінчення часу можна приступати до приготування адигейського сиру. Свіже пастеризоване молоко виливаємо в каструлю, ставимо на слабкий вогонь і, періодично помішуючи, доводимо до кипіння. Продовжуючи кип'ятити молоко, додаємо в нього настоявшуюся сироватку і спостерігаємо, як через 5 хвилин молоко почне згортатися, і від сироватки почнуть поступово відділятися шматки сиру. Тепер обережно знімаємо каструлю з вогню, проціджуємо суміш через марлю, додаємо сіль масу за смаком і ретельно перемішуємо. Не знімаючи марлі, отриманої маси формуємо головку сиру і поміщаємо його під прес, на ніч прибираємо в холодильник. Вранці зливаємо утворилася рідина, розгортаємо адигейський сир з марлі, нарізаємо скибочками і приступаємо до дегустації!
Адигейський сир своїми руками
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати вдома адигейський сир? У велику каструлю наливаємо свіже молоко і ставимо на сильний вогонь. Доводимо майже до кипіння і поступово тонкою цівкою вливаємо йогурт. Хвилини через 2 ви помітите, що на поверхню почнуть спливати пластівці і утворюватися сироватка зеленуватого кольору. Як тільки сироватка стане прозорою - наш сир готовий. Акуратно перелити масу в марлю, збираємо кінці і піднімаємо марлевий мішечок з сиром, щоб сироватка краще стікала. Потім беремо блюдо, викладаємо сир, формуючи на свій смак його форму. Тепер його можна подавати до столу і знімати пробу.
Як зберігати адигейський сир? Термін його зберігання, насамперед, залежить від натуральності та якості використаних продуктів. Деякі магазинні сири можуть зберігатися кілька років. А ось домашній адигейський сир можна зберігати в холодильнику не більше одного місяця, загорнувши його в рушник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з адигейського сиру
Страви з адигейського сиру поширені досить сильно. Цей Продукт доступний багатьом сім'ям, а тому господині намагаються використовувати його по
Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
Адигейський сир - рецепти
Рецептів адигейського сиру багато. Воно і зрозуміло - продукт адже дуже популярний, а тому багато господині намагаються приготувати його своїми
Бринза в домашніх умовах
Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.
Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
Сир в мультиварці
Сир - це дивно корисний молочний продукт, який використовується в приготуванні багатьох страв. Зробити його в домашніх умовах досить просто, особливо