Адигейський сир в домашніх умовах

Адигейський сир в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У суху чашу мультиварки наливаємо кисле молоко. В окремому посуді добре збиваємо курячі яйця з сіллю і виливаємо отриману суміш у молоко, ретельно перемішуючи віночком або пластиковою лопаткою. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо протягом 25 хвилин. Отриману сироватку потихеньку зливаємо через ситечко, а віджату таким чином сирну масу ставимо приблизно на 2 години під прес. Приготований в домашніх умовах адигейський сир нарізаємо невеликими шматочками і подаємо у вигляді повноцінного самостійного блюда на стіл.
Адигейський сир - класичний рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку з кефіру варимо сироватку. Для цього виливаємо його в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Десь хвилин через 5 ви помітите, що з кефіру відокремився сир і повільно випливе на поверхню. Саме в цей момент нагрівання припиняємо. Отриману суміш проціджують кілька разів через марлю або сито. Сир нам не потрібен, а от світло - зелену сироватку акуратно перелити в чисту суху банку і залишаємо на 2 дні при кімнатній температурі для бродіння.
Після закінчення часу можна приступати до приготування адигейського сиру. Свіже пастеризоване молоко виливаємо в каструлю, ставимо на слабкий вогонь і, періодично помішуючи, доводимо до кипіння. Продовжуючи кип'ятити молоко, додаємо в нього настоявшуюся сироватку і спостерігаємо, як через 5 хвилин молоко почне згортатися, і від сироватки почнуть поступово відділятися шматки сиру. Тепер обережно знімаємо каструлю з вогню, проціджуємо суміш через марлю, додаємо сіль масу за смаком і ретельно перемішуємо. Не знімаючи марлі, отриманої маси формуємо головку сиру і поміщаємо його під прес, на ніч прибираємо в холодильник. Вранці зливаємо утворилася рідина, розгортаємо адигейський сир з марлі, нарізаємо скибочками і приступаємо до дегустації!
Адигейський сир своїми руками
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати вдома адигейський сир? У велику каструлю наливаємо свіже молоко і ставимо на сильний вогонь.

Як зберігати адигейський сир? Термін його зберігання, насамперед, залежить від натуральності та якості використаних продуктів. Деякі магазинні сири можуть зберігатися кілька років. А ось домашній адигейський сир можна зберігати в холодильнику не більше одного місяця, загорнувши його в рушник.
Рекомендуємо добрі рецепти

Страви з адигейського сиру
Страви з адигейського сиру поширені досить сильно. Цей Продукт доступний багатьом сім'ям, а тому господині намагаються використовувати його по

Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні

Адигейський сир - рецепти
Рецептів адигейського сиру багато. Воно і зрозуміло - продукт адже дуже популярний, а тому багато господині намагаються приготувати його своїми

Бринза в домашніх умовах
Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.

Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як

Сир в мультиварці
Сир - це дивно корисний молочний продукт, який використовується в приготуванні багатьох страв. Зробити його в домашніх умовах досить просто, особливо