Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Адигейський сир - рецепти

Адигейський сир - рецепти

18-03-2015, 18:45
1 569
Адигейський сир - рецепти
Адигейський сир - це дуже ніжний купити продукт, який володіє оригінальним кисломолочним смаком і сирною консистенцією. Він є національним продуктом адигейців. Робиться тільки з молока вищої якості шляхом його згортання молочної сироваткою. Цей сир, завдяки великому вмісту білка і оптимальному амінокислотному складу, дуже корисний для організму. Адигейський сир містить вітаміни групи В, які необхідні для повноцінної життєдіяльності людини.
Як і скільки часу можна зберігати адигейський сир? Термін його зберігання залежить від натуральності використаних продуктів. Деякі магазинні сири можуть зберігатися навіть кілька років. А ось приготовлений вдома адигейський сир краще всього загорнути в рушник і зберігати в холодильнику, особливо в жарку пору року і не більше одного місяця. Його використовують як самостійне блюдо до сніданку, а також з нього можна приготувати сирники, вареники або сирні маси. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти адигейського сиру.

Адигейський сир в мультиварці


Інгредієнти:

  • кисле молоко - 2 л;

  • сіль - 3 ч. ложки;

  • куряче яйце - 3 шт.


  • Приготування
    Як зробити адигейський сир в домашніх умовах? Звичайно ж, використовуючи мультиварку. Для цього в суху чашу мультиварки наливаємо кисле кисле молоко. В окремому посуді збиваємо гарненько курячі яйця з сіллю до отримання міцної піни і виливаємо отриману суміш у каструлю, ретельно перемішуючи пластиковою лопаткою або віночком. На панелі управління виставляємо режим «Випічка» і готуємо приблизно 25 хвилин. Отриману сироватку обережно зливаємо через марлю або сетечко, а віджатий таким чином сир ставимо на 2 години під прес і залишаємо при кімнатній температурі. Чим довше він буде перебувати під вантажем, тим суші він вийде в результаті. Готовий домашній адигейський сир нарізаємо тонкими скибочками і подаємо у вигляді самостійної страви на сніданок.

    Домашній адигейський сир


    Інгредієнти:

  • сільське молоко - 25 л;

  • кефір - 2 ст. ложки;

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • зелень кропу, петрушки, болгарський перець, часник - за бажанням;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Рецепт приготування адигейського сиру досить простий. Отже, для початку нам з вами треба заквасити півлітра молока. Для цього наливаємо його в ковшечек, злегка підігріваємо на слабкому вогні і додаємо трохи кефіру. Перемішуємо і залишаємо масу при кімнатній температурі приблизно на добу киснути. За цей час наша кисле молоко повинна бути готова. На наступний день збиваємо як слід яйця, додаємо їх в скисле молоко і все гарненько розмішуємо. Решта 2 літри молока, переливаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і, постійно помішуючи, акуратно вливаємо молочно-яєчну суміш. Готуємо до тих пір, поки не відбудеться поділ молока на однорідну створожившуюся суміш і прозоро-жовту сироватку. Це займе приблизно 10 хвилин.
    Потім в друшляк кладемо складену в кілька разів марлю і відкидаємо готову масу, давши стекти всій рідини. У готову суміш додаємо сіль за смаком і добре перемішуємо. Можете також додати дрібно
    Адигейський сир - рецепти
    порізаний солодкий болгарський перчик, кріп, петрушку або часничок.
    Потім отриману масу перекладаємо в посуд, зверху кладемо вантаж і залишаємо на 8 - 10 годин при кімнатній температурі. По закінченню часу, витягуємо сир з форми, трохи натираємо сіллю і прибираємо в холодильник приблизно на 3 години. Зберігаємо в закритій ємності, щоб він не заветрелся.
    Якщо сири - ваша слабкість, то обов'язково спробуйте приготувати плавлений сир в домашніх умовах або ж домашній сир з сиру .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з адигейський сиром
    Салат з адигейський сиром
    Салати - це ті страви, які можна їсти постійно, причому не особливо побоюючись за свою фігуру. Чому? Тому що навіть салати бувають не калорійними. До
    Страви з адигейського сиру
    Страви з адигейського сиру
    Страви з адигейського сиру поширені досить сильно. Цей Продукт доступний багатьом сім'ям, а тому господині намагаються використовувати його по
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
    Сир з кефіру
    Сир з кефіру
    Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
    Адигейський сир в домашніх умовах
    Адигейський сир в домашніх умовах
    Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,
    Сир в мультиварці
    Сир в мультиварці
    Сир - це дивно корисний молочний продукт, який використовується в приготуванні багатьох страв. Зробити його в домашніх умовах досить просто, особливо