Адигейський сир - рецепти
Адигейський сир - це дуже ніжний купити продукт, який володіє оригінальним кисломолочним смаком і сирною консистенцією. Він є національним продуктом адигейців. Робиться тільки з молока вищої якості шляхом його згортання молочної сироваткою. Цей сир, завдяки великому вмісту білка і оптимальному амінокислотному складу, дуже корисний для організму. Адигейський сир містить вітаміни групи В, які необхідні для повноцінної життєдіяльності людини.
Як і скільки часу можна зберігати адигейський сир? Термін його зберігання залежить від натуральності використаних продуктів. Деякі магазинні сири можуть зберігатися навіть кілька років. А ось приготовлений вдома адигейський сир краще всього загорнути в рушник і зберігати в холодильнику, особливо в жарку пору року і не більше одного місяця. Його використовують як самостійне блюдо до сніданку, а також з нього можна приготувати сирники, вареники або сирні маси. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти адигейського сиру.
Інгредієнти:
кисле молоко - 2 л;
сіль - 3 ч. ложки;
куряче яйце - 3 шт.
Приготування
Як зробити адигейський сир в домашніх умовах? Звичайно ж, використовуючи мультиварку. Для цього в суху чашу мультиварки наливаємо кисле кисле молоко. В окремому посуді збиваємо гарненько курячі яйця з сіллю до отримання міцної піни і виливаємо отриману суміш у каструлю, ретельно перемішуючи пластиковою лопаткою або віночком. На панелі управління виставляємо режим «Випічка» і готуємо приблизно 25 хвилин. Отриману сироватку обережно зливаємо через марлю або сетечко, а віджатий таким чином сир ставимо на 2 години під прес і залишаємо при кімнатній температурі. Чим довше він буде перебувати під вантажем, тим суші він вийде в результаті. Готовий домашній адигейський сир нарізаємо тонкими скибочками і подаємо у вигляді самостійної страви на сніданок.
Інгредієнти:
сільське молоко - 25 л;
кефір - 2 ст. ложки;
куряче яйце - 4 шт.;
зелень кропу, петрушки, болгарський перець, часник - за бажанням;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Рецепт приготування адигейського сиру досить простий. Отже, для початку нам з вами треба заквасити півлітра молока. Для цього наливаємо його в ковшечек, злегка підігріваємо на слабкому вогні і додаємо трохи кефіру. Перемішуємо і залишаємо масу при кімнатній температурі приблизно на добу киснути. За цей час наша кисле молоко повинна бути готова. На наступний день збиваємо як слід яйця, додаємо їх в скисле молоко і все гарненько розмішуємо. Решта 2 літри молока, переливаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і, постійно помішуючи, акуратно вливаємо молочно-яєчну суміш. Готуємо до тих пір, поки не відбудеться поділ молока на однорідну створожившуюся суміш і прозоро-жовту сироватку. Це займе приблизно 10 хвилин.
Потім в друшляк кладемо складену в кілька разів марлю і відкидаємо готову масу, давши стекти всій рідини. У готову суміш додаємо сіль за смаком і добре перемішуємо. Можете також додати дрібно порізаний солодкий болгарський перчик, кріп, петрушку або часничок.
Потім отриману масу перекладаємо в посуд, зверху кладемо вантаж і залишаємо на 8 - 10 годин при кімнатній температурі. По закінченню часу, витягуємо сир з форми, трохи натираємо сіллю і прибираємо в холодильник приблизно на 3 години. Зберігаємо в закритій ємності, щоб він не заветрелся.
Якщо сири - ваша слабкість, то обов'язково спробуйте приготувати плавлений сир в домашніх умовах або ж домашній сир з сиру .
Як і скільки часу можна зберігати адигейський сир? Термін його зберігання залежить від натуральності використаних продуктів. Деякі магазинні сири можуть зберігатися навіть кілька років. А ось приготовлений вдома адигейський сир краще всього загорнути в рушник і зберігати в холодильнику, особливо в жарку пору року і не більше одного місяця. Його використовують як самостійне блюдо до сніданку, а також з нього можна приготувати сирники, вареники або сирні маси. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти адигейського сиру.
Адигейський сир в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити адигейський сир в домашніх умовах? Звичайно ж, використовуючи мультиварку. Для цього в суху чашу мультиварки наливаємо кисле кисле молоко. В окремому посуді збиваємо гарненько курячі яйця з сіллю до отримання міцної піни і виливаємо отриману суміш у каструлю, ретельно перемішуючи пластиковою лопаткою або віночком. На панелі управління виставляємо режим «Випічка» і готуємо приблизно 25 хвилин. Отриману сироватку обережно зливаємо через марлю або сетечко, а віджатий таким чином сир ставимо на 2 години під прес і залишаємо при кімнатній температурі. Чим довше він буде перебувати під вантажем, тим суші він вийде в результаті. Готовий домашній адигейський сир нарізаємо тонкими скибочками і подаємо у вигляді самостійної страви на сніданок.
Домашній адигейський сир
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування адигейського сиру досить простий. Отже, для початку нам з вами треба заквасити півлітра молока. Для цього наливаємо його в ковшечек, злегка підігріваємо на слабкому вогні і додаємо трохи кефіру. Перемішуємо і залишаємо масу при кімнатній температурі приблизно на добу киснути. За цей час наша кисле молоко повинна бути готова. На наступний день збиваємо як слід яйця, додаємо їх в скисле молоко і все гарненько розмішуємо. Решта 2 літри молока, переливаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і, постійно помішуючи, акуратно вливаємо молочно-яєчну суміш. Готуємо до тих пір, поки не відбудеться поділ молока на однорідну створожившуюся суміш і прозоро-жовту сироватку. Це займе приблизно 10 хвилин.
Потім в друшляк кладемо складену в кілька разів марлю і відкидаємо готову масу, давши стекти всій рідини. У готову суміш додаємо сіль за смаком і добре перемішуємо. Можете також додати дрібно порізаний солодкий болгарський перчик, кріп, петрушку або часничок.
Потім отриману масу перекладаємо в посуд, зверху кладемо вантаж і залишаємо на 8 - 10 годин при кімнатній температурі. По закінченню часу, витягуємо сир з форми, трохи натираємо сіллю і прибираємо в холодильник приблизно на 3 години. Зберігаємо в закритій ємності, щоб він не заветрелся.
Якщо сири - ваша слабкість, то обов'язково спробуйте приготувати плавлений сир в домашніх умовах або ж домашній сир з сиру .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з адигейський сиром
Салати - це ті страви, які можна їсти постійно, причому не особливо побоюючись за свою фігуру. Чому? Тому що навіть салати бувають не калорійними. До
Страви з адигейського сиру
Страви з адигейського сиру поширені досить сильно. Цей Продукт доступний багатьом сім'ям, а тому господині намагаються використовувати його по
Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
Адигейський сир в домашніх умовах
Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,
Сир в мультиварці
Сир - це дивно корисний молочний продукт, який використовується в приготуванні багатьох страв. Зробити його в домашніх умовах досить просто, особливо