Сир в мультиварці
Напевно, не знайдеться в світі жодної людини, який був би байдужий до сиру. А чи знаєте ви, що його можна не тільки купити в магазині, але і з легкістю зробити самим будинку. Сир, приготовлений у домашніх умовах неодмінно порадує вас своїм свіжим смаком і, звичайно ж, буде сильно відрізнятися від покупного. Калорійність такого продукту вийде набагато нижче плавлених або звичайних твердих сирів. Він виходить дуже ніжним, практично знежиреним, що робить його набагато корисніше особливо для дієтичного і дитячого харчування. Давайте розглянемо з вами більш детально цікаві рецепти сиру в мультиварці.
Інгредієнти:
молоко - 3 л;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
фермент «метио» - 2 г;
тепла кип'ячена вода - 4 ст. ложки.
Приготування
Давайте розглянемо простий спосіб, як приготувати сир в мультиварці. Отже, в чашу наливаємо молоко, виставляємо на мультиварці режим «Підігрів» і нагріваємо рідину приблизно до 40 градусів. Фермент висипаємо в готельну мисочку і розчиняємо його в теплій кип'яченій воді. Потім акуратно, тонкою цівкою, переливаємо отриману суміш у молоко. Ретельно все перемішуємо до повного розподілу суміші по всьому об'єму молока. Тепер закриваємо каструлю і залишаємо масу настоюватися приблизно на годину. В результаті у вас повинна вийти суміш, по консистенції нагадує желе ніжне. Потім розрізаємо ножем якомога дрібніше прямо в чаші і підсолюємо і перчимо за смаком.
Знову ставимо в мультиварку, закриваємо і включаємо режим "Підігрів" приблизно години на 3 до тих пір, поки сироватка повністю не відокремитися. Готовий сир акуратно дістаємо з мультиварки, викладаємо на марлю, потім перекладаємо в миску, додаємо за смаком спеції, швидко перемішуємо, обережно зливаємо залишки сироватки, надаємо потрібну форму і трохи охолоджуємо. Якщо помістити масу під прес і поставити її в холодильник, то через деякий час у вас вийде твердий сир з невеликими отворами, приготований в мультиварці.
Інгредієнти:
скисле молоко - 2 л;
сіль - 3 ч. ложки;
яйце - 3 шт.
Приготування
Для приготування сиру в мультиварці, заливаємо в суху каструльку кисле молоко . В окремій мисці збиваємо міксером яйця гарненько до утворення пишної піни, кладемо сіль, перемішуємо і виливаємо яєчну суміш у каструлю, перемішуючи всі пластиковою лопаткою.
На панелі управління виставляємо режим «Випічка». Через 20 хвилин роботи приладу у вас повинна відокремитися сироватка. Потім її обережно зливаємо через марлю і ставимо віджатий сир під прес години на 2 залишаючи його при кімнатній температурі. Готовий сир нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Інгредієнти:
молоко - 1 л;
кефір - 1 склянка;
жирні вершки - 05 ст.
Приготування
Ще один спосіб, як зварити сир в мультиварці. Молоко наливаємо в каструльку, додаємо кефір і вершки все добре перемішуємо. Отриману масу переливаємо в чашу мультиварки, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо приблизно 1 годину при відкритій кришці, щоб не пропустити процес відділення сироватки. Коли кефірно - молочна суміш нагріється приблизно до 85 градусів, маса почне згортатися.
Тепер беремо невелику каструльку, ставимо на неї друшляк, у нього кладемо чисту бавовняну рушник, складений у декілька разів. На рушник акуратно викладаємо ложкою нашу сирну суміш, потім піднімаємо рушник за кінці і даємо сироватці, як слід стекти протягом 5 хвилин. Можете додати за бажанням зелень і трохи підсолити готовий домашній сирно - вершковий сир, приготовлений в мультиварці.
Рецепт домашнього сиру в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо простий спосіб, як приготувати сир в мультиварці. Отже, в чашу наливаємо молоко, виставляємо на мультиварці режим «Підігрів» і нагріваємо рідину приблизно до 40 градусів. Фермент висипаємо в готельну мисочку і розчиняємо його в теплій кип'яченій воді. Потім акуратно, тонкою цівкою, переливаємо отриману суміш у молоко. Ретельно все перемішуємо до повного розподілу суміші по всьому об'єму молока. Тепер закриваємо каструлю і залишаємо масу настоюватися приблизно на годину. В результаті у вас повинна вийти суміш, по консистенції нагадує желе ніжне. Потім розрізаємо ножем якомога дрібніше прямо в чаші і підсолюємо і перчимо за смаком.
Знову ставимо в мультиварку, закриваємо і включаємо режим "Підігрів" приблизно години на 3 до тих пір, поки сироватка повністю не відокремитися. Готовий сир акуратно дістаємо з мультиварки, викладаємо на марлю, потім перекладаємо в миску, додаємо за смаком спеції, швидко перемішуємо, обережно зливаємо залишки сироватки, надаємо потрібну форму і трохи охолоджуємо. Якщо помістити масу під прес і поставити її в холодильник, то через деякий час у вас вийде твердий сир з невеликими отворами, приготований в мультиварці.
Домашній сир в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування сиру в мультиварці, заливаємо в суху каструльку кисле молоко . В окремій мисці збиваємо міксером яйця гарненько до утворення пишної піни, кладемо сіль, перемішуємо і виливаємо яєчну суміш у каструлю, перемішуючи всі пластиковою лопаткою.
На панелі управління виставляємо режим «Випічка». Через 20 хвилин роботи приладу у вас повинна відокремитися сироватка. Потім її обережно зливаємо через марлю і ставимо віджатий сир під прес години на 2 залишаючи його при кімнатній температурі. Готовий сир нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Сир з кефіру в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Ще один спосіб, як зварити сир в мультиварці. Молоко наливаємо в каструльку, додаємо кефір і вершки все добре перемішуємо. Отриману масу переливаємо в чашу мультиварки, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо приблизно 1 годину при відкритій кришці, щоб не пропустити процес відділення сироватки. Коли кефірно - молочна суміш нагріється приблизно до 85 градусів, маса почне згортатися.
Тепер беремо невелику каструльку, ставимо на неї друшляк, у нього кладемо чисту бавовняну рушник, складений у декілька разів. На рушник акуратно викладаємо ложкою нашу сирну суміш, потім піднімаємо рушник за кінці і даємо сироватці, як слід стекти протягом 5 хвилин. Можете додати за бажанням зелень і трохи підсолити готовий домашній сирно - вершковий сир, приготовлений в мультиварці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Адигейський сир - рецепти
Рецептів адигейського сиру багато. Воно і зрозуміло - продукт адже дуже популярний, а тому багато господині намагаються приготувати його своїми
Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
Сир з ряжанки
Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І
Адигейський сир в домашніх умовах
Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,
Як зробити йогурт в мультиварці?
Йогурт - це ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Всім відомо, що магазинні йогурти містять в собі багато непотрібних компонентів, вживати які
Крупник в мультиварці
Крупник - це, по суті, сирна або сметанна запіканка, що складається з сиру і будь-якої крупи, найчастіше гречаної. Готується він досить просто, а