Сир з ряжанки

Рецепт домашнього сиру з ряжанки
Спершу візьмемося за так званий "холодний рецепт" сиру, то є рецепт, не вимагає ніякої термообробки продукту. Все, що від вас буде потрібно, - це час, тому "холодний" сир краще починати готувати з вечора, якщо ви плануєте поласувати ним з ранку.
Нічого, крім літра ряжанки нам не знадобиться. Отже, літровий пакет ряжанки повністю заморожуємо і поміщаємо в мішечок з декількох шарів марлі. Підвішуємо мішечок над каструлькою, в яку буде капати сироватка, і залишаємо його в такому положенні на ніч. На наступний ранок вас будуть чекати близько 300 грам м'якого сиру з ряжанки, що нагадує маскарпоне по своїй консистенції, і ще близько 700 мл свіжої сироватки.
Як приготувати сир з ряжанки?
Це більш класичний тепловий метод приготування сиру, для якого вам знадобиться не тільки ряжанка, але і молоко.
Отже, молоко змішуємо з ряжанкою в пропорції 1:1 і переливаємо в невелику каструльку. Ставимо каструльку на водяну баню і залишаємо суміш до тих пір, поки вона не розшарується на сироватку і сам сир. Після того, як поділ сталося, залишаємо суміш постояти близько 15 хвилин, а потім відкидаємо сир на друшляк, застелене марлею. Щоб отримати ніжний сир залиште сир стікати близько 2 годин, для більш щільного продукту краще підвісити марлевий мішечок на ніч.
Сир з ряжанки в мультиварці
Принцип приготування сиру з ряжанки в мультиварці мало чим відрізняється від

Отже, подкисшую ряжанку переливаємо в чашу мультиварки і включаємо режим "Підігрів" або "Підтримання тепла" на 35-40 хвилин. Маса розшарується на ряжанку і, безпосередньо, сам сир. Сирний шар обережно знімаємо з поверхні, намагаючись не пошкодити і перекладаємо в марлевий мішечок. Підвішуємо мішечок, залишаючи залишки сироватки стекти, а потім знімаємо сир і даємо йому охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як

Ряжанка в домашніх умовах
Ряжанка - корисний і смачний молочний продукт, який нагадує кефір, але його густина набагато вище, його неможливо пити, тільки їсти ложкою. І зараз

Як зробити вершкове масло будинку?
Вершкове масло на будь-який смак можна придбати в магазині. Але сьогодні ми хочемо вам розповісти, як в домашніх умовах зробити цей продукт, який

Як варити сир з кислого молока?
Домашній сир - чудова основа для випічки та десертів, а також його можна самостійно подати на сніданок. І сьогодні мова піде про те, як варити сир з

Начинка з вишні
Начинка з вишні - смачне доповнення до млинців, маффинам, пирогів і тартам. Її можна зробити як із заморожених, так і свіжих ягід. У нашій статті ми

Що приготувати з ряжанки?
Ряжанка - корисний кисломолочний продукт, який можна вживати самостійно або використовувати для створення різних страв. І сьогодні ми розберемося, що