Що приготувати з ряжанки?
Якщо у вашому холодильнику виявився пакет ряжанки, нехай навіть зіпсованою, не поспішайте випивати або викидати її, а спробуйте використовувати для декількох цікавих рецептів. Свіжа ряжанка може піти на приготування соусів, маринадів і пудингів, а прострочений продукт згодиться для випічки. Що можна приготувати з ряжанки?
Інгредієнти:
вершки - 300 мл;
ряжанка - 600 мл;
цукор - 125 г+75 г;
ваніль - 1 стручок;
желатин - 3 ч. ложки;
кумкват - 200 г;
лікер Кватро - 2 ст. ложки.
Приготування
Давайте з ряжанки зробимо пудинг . Половину вершків ставимо на вогонь і змішуємо з цукром і насінням ванілі. Як тільки кристали цукру розчиняться, додаємо в вершки желатин і перемішуємо. Проціджуємо основу для нашого пудингу через сито в чисту миску, вливаємо ряжанку і вершки. Розливаємо суміш по формах або креманках, і поставити застигати в холодильник.
Тим часом займемося карамелізованими фруктами. Для даного рецепту не обов'язково використовувати кумкват, можна замінити його будь-якими іншими свіжими фруктами на ваш розсуд. Отже, для карамелі розчиняємо цукор у 200 мл води і уварюють сироп пару хвилин. У сироп кладемо скибочки фруктів, зменшуємо вогонь і варимо його 15-20 хвилин. В кінці додаємо Куантро.
Викладаємо готовий пудинг на тарілку, прикрашаємо карамелізованими фруктами і подаємо до столу.
Зіпсована ряжанка нерідко використовується в приготуванні бісквітів. Готові бісквіти на її основі виходять хрусткими і смачними. До речі, якщо ви не знаєте, що приготувати з ряжанки в мультиварці, то даний рецепт можна адаптувати під будь кухонне пристрій.
Інгредієнти:
борошно - 2 1/4 ст.;
цукор - 1 1/2 ст.;
розпушувач - 2 ч. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки;
ряжанка - 3/4 ст.;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
ванільний екстракт - 2 ч. ложки;
яєчні жовтки - 6 шт;
яєчні білки - 7 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У мисці змішати просіяне борошно з розпушувачем, цукром і сіллю. Окремо з'єднуємо ряжанку з яєчними жовтками, рослинним маслом і ванільним екстрактом. З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти і змішуємо їх до утворення однорідного тіста. Також в окремій мисці збиваємо яєчні білки до твердих піків. Повітряну білкову масу додаємо до тіста в три етапи, обережно поєднуючи обидві маси за допомогою силіконової лопатки, щоб не "вибити" повітря.
Виливаємо тісто у форму для випікання, при цьому останній не потрібно змащувати маслом або посипати борошном. Випікаємо бісквіт 50-60 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою. Бісквіт охолоджуємо і подаємо просто так, або використовуємо в якості основи для тортів і десертів.
Якщо ви ставите питанням про те, що можна приготувати з старої ряжанки, то радимо вам випробувати рецепт традиційних британських булочок - сконов. Подавати їх можна на сніданок з маслом і джемом, можна використовувати в якості основи для гарячих бутербродів або їсти просто так.
Інгредієнти:
самоподнимающаяся борошно - 3 1/2 ст.;
цукор - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 60 г;
ряжанка - 1 1/2 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Прямокутну форму змащуємо маслом.
Змішати просіяне борошно з дрібкою солі і перетираємо з м'яким вершковим маслом в крихту. У центрі борошняної крихти робимо "колодязь" і вливаємо в нього зіпсовану ряжанку (свіжий продукт теж цілком згодиться). Замішуємо густе і однорідне тісто і ділимо його на 16 рівних порцій. Викладаємо кульки тіста на деко, впритул один до одного, після чого запікаємо 15-17 хвилин, до золотистого кольору.
Пудинг з ряжанки
Інгредієнти:
Приготування
Давайте з ряжанки зробимо пудинг . Половину вершків ставимо на вогонь і змішуємо з цукром і насінням ванілі. Як тільки кристали цукру розчиняться, додаємо в вершки желатин і перемішуємо. Проціджуємо основу для нашого пудингу через сито в чисту миску, вливаємо ряжанку і вершки. Розливаємо суміш по формах або креманках, і поставити застигати в холодильник.
Тим часом займемося карамелізованими фруктами. Для даного рецепту не обов'язково використовувати кумкват, можна замінити його будь-якими іншими свіжими фруктами на ваш розсуд. Отже, для карамелі розчиняємо цукор у 200 мл води і уварюють сироп пару хвилин. У сироп кладемо скибочки фруктів, зменшуємо вогонь і варимо його 15-20 хвилин. В кінці додаємо Куантро.
Викладаємо готовий пудинг на тарілку, прикрашаємо карамелізованими фруктами і подаємо до столу.
Що приготувати з кислою ряжанки?
Зіпсована ряжанка нерідко використовується в приготуванні бісквітів. Готові бісквіти на її основі виходять хрусткими і смачними. До речі, якщо ви не знаєте, що приготувати з ряжанки в мультиварці, то даний рецепт можна адаптувати під будь кухонне пристрій.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У мисці змішати просіяне борошно з розпушувачем, цукром і сіллю. Окремо з'єднуємо ряжанку з яєчними жовтками, рослинним маслом і ванільним екстрактом. З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти і змішуємо їх до утворення однорідного тіста. Також в окремій мисці збиваємо яєчні білки до твердих піків. Повітряну білкову масу додаємо до тіста в три етапи, обережно поєднуючи обидві маси за допомогою силіконової лопатки, щоб не "вибити" повітря.
Виливаємо тісто у форму для випікання, при цьому останній не потрібно змащувати маслом або посипати борошном. Випікаємо бісквіт 50-60 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою. Бісквіт охолоджуємо і подаємо просто так, або використовуємо в якості основи для тортів і десертів.
Що приготувати з простроченої ряжанки?
Якщо ви ставите питанням про те, що можна приготувати з старої ряжанки, то радимо вам випробувати рецепт традиційних британських булочок - сконов. Подавати їх можна на сніданок з маслом і джемом, можна використовувати в якості основи для гарячих бутербродів або їсти просто так.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Прямокутну форму змащуємо маслом.
Змішати просіяне борошно з дрібкою солі і перетираємо з м'яким вершковим маслом в крихту. У центрі борошняної крихти робимо "колодязь" і вливаємо в нього зіпсовану ряжанку (свіжий продукт теж цілком згодиться). Замішуємо густе і однорідне тісто і ділимо його на 16 рівних порцій. Викладаємо кульки тіста на деко, впритул один до одного, після чого запікаємо 15-17 хвилин, до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на ряжанці
Тісто на ряжанці, як і на будь-якому іншому кисломолочному продукті, виходить м'яким і еластичним, і досить часто використовуються для створення
Ряжанка в домашніх умовах
Ряжанка - корисний і смачний молочний продукт, який нагадує кефір, але його густина набагато вище, його неможливо пити, тільки їсти ложкою. І зараз
Сир з ряжанки
Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті
Начинка з вишні
Начинка з вишні - смачне доповнення до млинців, маффинам, пирогів і тартам. Її можна зробити як із заморожених, так і свіжих ягід. У нашій статті ми
Пиріг на ряжанці
Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в