Вернуться назад Распечатать

Що приготувати з ряжанки?

Що приготувати з ряжанки?
Якщо у вашому холодильнику виявився пакет ряжанки, нехай навіть зіпсованою, не поспішайте випивати або викидати її, а спробуйте використовувати для декількох цікавих рецептів. Свіжа ряжанка може піти на приготування соусів, маринадів і пудингів, а прострочений продукт згодиться для випічки. Що можна приготувати з ряжанки?

Пудинг з ряжанки


Інгредієнти:

  • вершки - 300 мл;

  • ряжанка - 600 мл;

  • цукор - 125 г+75 г;

  • ваніль - 1 стручок;

  • желатин - 3 ч. ложки;

  • кумкват - 200 г;

  • лікер Кватро - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Давайте з ряжанки зробимо пудинг . Половину вершків ставимо на вогонь і змішуємо з цукром і насінням ванілі. Як тільки кристали цукру розчиняться, додаємо в вершки желатин і перемішуємо. Проціджуємо основу для нашого пудингу через сито в чисту миску, вливаємо ряжанку і вершки. Розливаємо суміш по формах або креманках, і поставити застигати в холодильник.
    Тим часом займемося карамелізованими фруктами. Для даного рецепту не обов'язково використовувати кумкват, можна замінити його будь-якими іншими свіжими фруктами на ваш розсуд. Отже, для карамелі розчиняємо цукор у 200 мл води і уварюють сироп пару хвилин. У сироп кладемо скибочки фруктів, зменшуємо вогонь і варимо його 15-20 хвилин. В кінці додаємо Куантро.
    Викладаємо готовий пудинг на тарілку, прикрашаємо карамелізованими фруктами і подаємо до столу.

    Що приготувати з кислою ряжанки?


    Зіпсована ряжанка нерідко використовується в приготуванні бісквітів. Готові бісквіти на її основі виходять хрусткими і смачними. До речі, якщо ви не знаєте, що приготувати з ряжанки в мультиварці, то даний рецепт можна адаптувати під будь кухонне пристрій.
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 1/4 ст.;

  • цукор - 1 1/2 ст.;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • ряжанка - 3/4 ст.;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки;

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • яєчні білки - 7 шт.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. У мисці змішати просіяне борошно з розпушувачем, цукром і сіллю. Окремо з'єднуємо ряжанку з яєчними жовтками, рослинним маслом і ванільним екстрактом. З'єднуємо рідкі та сухі інгредієнти і змішуємо їх до утворення однорідного тіста. Також в окремій мисці збиваємо яєчні білки до твердих піків. Повітряну білкову масу додаємо до тіста в три етапи, обережно поєднуючи обидві маси за допомогою силіконової лопатки, щоб не "вибити" повітря.
    Виливаємо тісто у форму для випікання, при цьому останній не потрібно змащувати маслом або посипати борошном. Випікаємо бісквіт 50-60 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою. Бісквіт охолоджуємо і подаємо просто так, або використовуємо в якості основи для тортів і десертів.

    Що приготувати з простроченої ряжанки?


    Якщо ви ставите питанням про те, що можна приготувати з старої ряжанки, то радимо вам випробувати рецепт традиційних британських булочок - сконов. Подавати їх можна на сніданок з маслом і джемом, можна використовувати в якості основи для гарячих бутербродів або їсти просто так.
    Інгредієнти:

  • самоподнимающаяся борошно - 3 1/2 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 60 г;

  • ряжанка - 1 1/2 ст.
  • Що приготувати з ряжанки?


    Приготування
    Духовку розігріваємо до 220 градусів. Прямокутну форму змащуємо маслом.
    Змішати просіяне борошно з дрібкою солі і перетираємо з м'яким вершковим маслом в крихту. У центрі борошняної крихти робимо "колодязь" і вливаємо в нього зіпсовану ряжанку (свіжий продукт теж цілком згодиться). Замішуємо густе і однорідне тісто і ділимо його на 16 рівних порцій. Викладаємо кульки тіста на деко, впритул один до одного, після чого запікаємо 15-17 хвилин, до золотистого кольору.