Як зробити вершкове масло будинку?

Як зробити домашнє вершкове масло?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування вершкового масла в домашніх умовах знадобиться кухонний комбайн або блендер з великою чашею, інакше масло не вийде. Отже, перекладаємо в чашу блендера вершки і починаємо збивати. Вершки почнуть відділятися на сироватку і жовтуваті грудочки. Коли сироватка відокремилася (приблизно через 15-2 хвилини), зменшуємо швидкість збивання.
Завдяки цьому масло збереться в один клубочок і з нього вийде більше рідини. У цьому режимі збиваємо близько 1 хвилини. Перекладаємо отримане масло в марлю. Як тільки залишилася рідина піде, надаємо маслу бажану форму і прибираємо в холодильник. З даної кількості вершків виходить приблизно 400 г вершкового масла. За бажанням в вершки можна додати подрібнений кріп або будь-які інші інгредієнти на свій смак.
Як зробити вершкове топлене масло?
Топлене вершкове масло вважається більш корисним для організму. В процесі перетапливания з олії видаляються молочні компоненти, вода і будь-які домішки.
Інгредієнти:
Приготування
Можна взяти будь-яку кількість вершкового масла, але слід врахувати той факт, що більший обсяг легше перетоплювати. Отже, вершкове масло ріжемо довільними шматочками, викладаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на невеликий вогонь. Масло почне потихеньку танути. Далі в процесі

Протягом цього часу кілька разів перемішати масло, щоб утворюється осад не пристав до дна ємності. Ближче до закінчення приготування піну акуратно знімаємо. А отримане масло проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів. Чисте масло перелити у форму для зберігання. Дуже зручно для цього використовувати керамічний горщик з кришкою. Готове топлене масло охолодити, а потім ставимо в холодильник. Через пару годин воно застигне. А поки воно ще в рідкому вигляді, воно нагадує мед - масло має такий же приємний золотистий колір.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашній сир - рецепт
Практично кожна господиня купує сир, адже він стане в нагоді і для легкого перекусу, і для приготування ситного обіду або вечері. А що якщо

Сир маскарпоне в домашніх умовах
Якщо ви любите сир Маскарпоне і часто готуєте страви з його використанням, то варто навчитися робити даний продукт самостійно. Для цього вам

Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як

Адигейський сир в домашніх умовах
Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,

Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів

Вершкове морозиво в домашніх умовах
Морозиво, приготоване в домашніх умовах, найбільш смачним і корисним. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів створення вершкового