Як зробити вершкове масло будинку?
Вершкове масло, звичайно, можна купити в кожному магазині. Цей продукт представлений різними виробниками в великому асортименті. Можна вибрати на будь-який смак. А ми вам зараз розповімо, як самостійно зробити вершкове масло. Так ви точно будете впевнені в його якості, і в результаті отримаєте смачний і натуральний продукт.
Інгредієнти:
домашні вершки - 500 мл
Приготування
Для приготування вершкового масла в домашніх умовах знадобиться кухонний комбайн або блендер з великою чашею, інакше масло не вийде. Отже, перекладаємо в чашу блендера вершки і починаємо збивати. Вершки почнуть відділятися на сироватку і жовтуваті грудочки. Коли сироватка відокремилася (приблизно через 15-2 хвилини), зменшуємо швидкість збивання.
Завдяки цьому масло збереться в один клубочок і з нього вийде більше рідини. У цьому режимі збиваємо близько 1 хвилини. Перекладаємо отримане масло в марлю. Як тільки залишилася рідина піде, надаємо маслу бажану форму і прибираємо в холодильник. З даної кількості вершків виходить приблизно 400 г вершкового масла. За бажанням в вершки можна додати подрібнений кріп або будь-які інші інгредієнти на свій смак.
Топлене вершкове масло вважається більш корисним для організму. В процесі перетапливания з олії видаляються молочні компоненти, вода і будь-які домішки.
Інгредієнти:
масло вершкове - 1 кг.
Приготування
Можна взяти будь-яку кількість вершкового масла, але слід врахувати той факт, що більший обсяг легше перетоплювати. Отже, вершкове масло ріжемо довільними шматочками, викладаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на невеликий вогонь. Масло почне потихеньку танути. Далі в процесі нагрівання стане утворюватися піна. Тушкуємо масло на повільному вогні близько півгодини.
Протягом цього часу кілька разів перемішати масло, щоб утворюється осад не пристав до дна ємності. Ближче до закінчення приготування піну акуратно знімаємо. А отримане масло проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів. Чисте масло перелити у форму для зберігання. Дуже зручно для цього використовувати керамічний горщик з кришкою. Готове топлене масло охолодити, а потім ставимо в холодильник. Через пару годин воно застигне. А поки воно ще в рідкому вигляді, воно нагадує мед - масло має такий же приємний золотистий колір.
Як зробити домашнє вершкове масло?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування вершкового масла в домашніх умовах знадобиться кухонний комбайн або блендер з великою чашею, інакше масло не вийде. Отже, перекладаємо в чашу блендера вершки і починаємо збивати. Вершки почнуть відділятися на сироватку і жовтуваті грудочки. Коли сироватка відокремилася (приблизно через 15-2 хвилини), зменшуємо швидкість збивання.
Завдяки цьому масло збереться в один клубочок і з нього вийде більше рідини. У цьому режимі збиваємо близько 1 хвилини. Перекладаємо отримане масло в марлю. Як тільки залишилася рідина піде, надаємо маслу бажану форму і прибираємо в холодильник. З даної кількості вершків виходить приблизно 400 г вершкового масла. За бажанням в вершки можна додати подрібнений кріп або будь-які інші інгредієнти на свій смак.
Як зробити вершкове топлене масло?
Топлене вершкове масло вважається більш корисним для організму. В процесі перетапливания з олії видаляються молочні компоненти, вода і будь-які домішки.
Інгредієнти:
Приготування
Можна взяти будь-яку кількість вершкового масла, але слід врахувати той факт, що більший обсяг легше перетоплювати. Отже, вершкове масло ріжемо довільними шматочками, викладаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на невеликий вогонь. Масло почне потихеньку танути. Далі в процесі нагрівання стане утворюватися піна. Тушкуємо масло на повільному вогні близько півгодини.
Протягом цього часу кілька разів перемішати масло, щоб утворюється осад не пристав до дна ємності. Ближче до закінчення приготування піну акуратно знімаємо. А отримане масло проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів. Чисте масло перелити у форму для зберігання. Дуже зручно для цього використовувати керамічний горщик з кришкою. Готове топлене масло охолодити, а потім ставимо в холодильник. Через пару годин воно застигне. А поки воно ще в рідкому вигляді, воно нагадує мед - масло має такий же приємний золотистий колір.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній сир - рецепт
Практично кожна господиня купує сир, адже він стане в нагоді і для легкого перекусу, і для приготування ситного обіду або вечері. А що якщо
Сир маскарпоне в домашніх умовах
Якщо ви любите сир Маскарпоне і часто готуєте страви з його використанням, то варто навчитися робити даний продукт самостійно. Для цього вам
Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
Адигейський сир в домашніх умовах
Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
Вершкове морозиво в домашніх умовах
Морозиво, приготоване в домашніх умовах, найбільш смачним і корисним. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів створення вершкового