Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашній сир - рецепт

Домашній сир - рецепт

18-03-2015, 18:56
2 703
Домашній сир - рецепт
Ніколи не думали стати сироваром? А даремно! Як не можна до речі до ранкової чашки кави підійде шматочок домашнього голландського сиру або солоної бринзи власного виробництва. Домашній сир приємно здивує вашу сім'ю, а його рецепт тільки здається складним - насправді і часу на приготування домашнього сиру йде небагато, та й молоко подкисшее є куди застосувати. Крім того, ви можете експериментувати в процесі і, додаючи більше солі, отримати бринзу більше схожу на адигейський сир. Або робити сир більш твердим, сильніше віджимаючи під гнітом.

Голландський сир в домашніх умовах


Напевно, купуючи в магазині шматочок апетитного сиру, ви не раз задавалися питанням: як робити домашній сир? Здається, що це досить трудомісткий і складний процес, але насправді все значно простіше. Якщо в наявності є молоко, не обов'язково подкисшее, то спробуйте приготувати домашній сир - його рецепт вас приємно здивує своєю легкістю і простотою.

Інгредієнти:


  • молоко - 3 л;

  • сир - 2 кг;

  • масло вершкове - 100 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.



  • Приготування
    Спочатку молоко доводимо до кипіння і закидаємо сир, попередньо розім'явши його. Потім зменшуємо вогонь і, постійно помішуючи, підсмажуємо. Процес уварювання продовжуємо до тих пір, поки не утворюється сироватка, і сир стане по консистенції нагадувати гуму. Відкидаємо сир на друшляк і притискуємо, щоб стекла сироватка.
    Потім розтоплюємо масло в окремій каструльці, додаємо сир і на маленькому вогні помішуємо. Додаємо яйце, сіль і соду, знову добре вимішуємо. Обов'язково стежте, щоб маса не пристав до стінок каструлі. Коли сир придбає консистенцію збитого крему і почне загусати, вимикаємо вогонь. Тепер чекаємо, поки маса трохи охолоне і викладаємо її на стіл. Вимішуємо, надаємо потрібну форму, загортаємо в харчову плівку і кладемо домашній голландський сир у холодильник.

    Домашній сир в мультиварці


    Якщо у вас подкисло молоко, можете тільки порадіти - тепер у вас з'явилася прекрасна можливість зробити сир в домашніх умовах.

    Інгредієнти:


  • молоко кисле - 1 л;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка.



  • Приготування
    Збиваємо яйце з сіллю, змішуємо з подкисшим молоком і виливаємо в чашу мультиварки. Встановлюємо таймер в режимі «пиріг» на 20 хвилин. Тим часом застеляємо каструльку марлею, складеною в кілька шарів, або встановлюємо друшляк і вміст чаші виливаємо в каструлю. Загортаємо сир в марлю і ставимо під гніт на кілька годин. Чим довше будете тримати гніт, тим більше рідини вийде з сиру і вийде суші. Якщо ви любите сир більш м'який і еластичний, то після гніту можете замочити його в виділилася сироватці приблизно на 1-2 години.

    До речі, рецепт домашнього твердого сиру або бринзи можете додати дрібно нарізану зелень і отримаєте домашній сир із зеленню, який буде не тільки володіти прекрасними смаковими якостями, але і чудово виглядати на столі.

    Сир бринза в домашніх умовах


    Інгредієнти:


  • молоко - 2 л;

  • яйця - 6 шт.;
  • Домашній сир - рецепт

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • сметана - 400 р.



  • Приготування
    Закип'ятіть молоко з сіллю, потім збийте яйця зі сметаною і змішайте з молоком. Не припиняючи помішувати, доведіть на невеликому вогні до кипіння, щоб молоко створожилось і відокремилася сироватка. На друшляк викладіть кілька шарів марлі і вилийте отриману суміш. Після того, як сироватка стече, загорніть бринзу в марлю і покладіть під гніт на кілька годин або на ніч. Після цього відправте сир, бринзу в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир в домашніх умовах
    Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього
    Бринза в домашніх умовах
    Бринза в домашніх умовах
    Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.
    Сир з кефіру
    Сир з кефіру
    Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
    Сир з сиру
    Сир з сиру
    Сир, який ми щодня купуємо у магазинах, часто не є корисним для нашого організму. І сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний сир із сиру у
    Адигейський сир в домашніх умовах
    Адигейський сир в домашніх умовах
    Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,
    Сир в мультиварці
    Сир в мультиварці
    Сир - це дивно корисний молочний продукт, який використовується в приготуванні багатьох страв. Зробити його в домашніх умовах досить просто, особливо