Сир з сиру
Сир за доступною ціною, яку ми найчастіше купуємо в магазинах, в масі своїй не блищить якістю. В основному такий сир приготовлений з побічних продуктів молочного виробництва і не славиться користю для здоров'я людини. Щоб забезпечити своїх близьких смачним і корисним продуктом, слід взятися за його приготування самостійно. Зробити це зовсім не складно, адже в основу домашнього твердого, або плавленого сиру за нашим рецептом, лежить жирний домашній сир . Як приготувати сир з сиру читайте далі.
Інгредієнти:
жирне молоко - 1 л;
жирний сир - 500 г;
яйце куряче - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
зелень кропу;
часник - 1 зубчик.
Приготування
У каструлю з антипригарним покриттям кладемо сир і заливаємо його молоком. Ставимо ємність на середній вогонь і варимо, постійно помішуючи, до тих пір, поки від молочних продуктів не відокремиться сироватка. Згорнувся масу відокремлюємо від сироватки, процідивши вміст каструлі через друшляк, який попередньо слід покрити 2-3 шарами марлі. Відціджену масу добре віджимаємо від залишків сироватки і повертаємо назад в каструлю. Додаємо до майбутнього сиру пропущений через прес часник, вершкове масло, яйце і подрібнену зелень, масу і ставимо на вогонь. Варимо сир, помішуючи, до тих пір, поки він не стане пластичним і не почне відокремлюватися від стінок посуду.
Домашній сир кладемо в змащену маслом форму і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. після чого ставимо продукт в холодильник на добу.
Інгредієнти:
молоко - 500 мл;
сир - 500 г;
сіль - 1/2 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло -1 ст. ложка.
Приготування
Сир протираємо через сито і викладаємо однорідну масу в кипляче молоко. Чекаємо, поки молочна маса відокремиться від сироватки, при цьому каструля повинна знаходиться на середньому вогні. Тепер молочну масу перекладаємо в застелений марлею друшляк і ретельно віджимаємо. Кінці марлі пов'язуємо і підвішуємо сир над раковиною на 4-5 годин, щоб рідина стекла повністю.
Тепер сирну масу повертаємо назад в каструлю, додаємо соду, сіль і масло, перемішуємо і ставимо ємність на вогонь. Не перестаючи помішувати, варимо сир до тих пір, поки він не почне відділятися від стінок єдиним грудкою. Тепер сир кладемо у форму, даємо охолонути при кімнатній температурі і залишаємо в холодильнику. Через пару годин домашній сир буде готовий. Щоб надати сиру легкий жовтий відтінок додайте в молочну масу щіпку куркуми.
Інгредієнти:
сир жирний - 400 г;
сметана - 1/2 ст.;
жовток 1 яйця;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
часник, зелень - за смаком.
Приготування
Сир змішуємо з содою і залишаємо на 10-15 хвилин, не забуваючи перемішувати масу через кожних 5 хвилин. Настоявшийся сир змішуємо зі сметаною, сіллю і яєчним жовтком, ставимо ємність з інгредієнтами на водяну баню і варимо, постійно помішуючи, до тих пір, поки всі грудочки сиру не розплавляться. Однорідну масу змішати з подрібненою зеленню і часником, даємо повністю охолонути в холодильнику і подаємо до столу.
Доповненням до плавленому сиру з сиру може стати не тільки зелень, але і обсмажені гриби, або нарізана шинка, а може бути ви шанувальник класичних смаків і віддаєте перевагу плавлений сир без добавок? Тоді просто охолодіть готовий продукт в чистому вигляді і подавайте з тостами з хліба, або як дипа для овочів.
Рецепт сиру з зеленню з сиру
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю з антипригарним покриттям кладемо сир і заливаємо його молоком. Ставимо ємність на середній вогонь і варимо, постійно помішуючи, до тих пір, поки від молочних продуктів не відокремиться сироватка. Згорнувся масу відокремлюємо від сироватки, процідивши вміст каструлі через друшляк, який попередньо слід покрити 2-3 шарами марлі. Відціджену масу добре віджимаємо від залишків сироватки і повертаємо назад в каструлю. Додаємо до майбутнього сиру пропущений через прес часник, вершкове масло, яйце і подрібнену зелень, масу і ставимо на вогонь. Варимо сир, помішуючи, до тих пір, поки він не стане пластичним і не почне відокремлюватися від стінок посуду.
Домашній сир кладемо в змащену маслом форму і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. після чого ставимо продукт в холодильник на добу.
Як зварити твердий сир з сиру?
Інгредієнти:
Приготування
Сир протираємо через сито і викладаємо однорідну масу в кипляче молоко. Чекаємо, поки молочна маса відокремиться від сироватки, при цьому каструля повинна знаходиться на середньому вогні. Тепер молочну масу перекладаємо в застелений марлею друшляк і ретельно віджимаємо. Кінці марлі пов'язуємо і підвішуємо сир над раковиною на 4-5 годин, щоб рідина стекла повністю.
Тепер сирну масу повертаємо назад в каструлю, додаємо соду, сіль і масло, перемішуємо і ставимо ємність на вогонь. Не перестаючи помішувати, варимо сир до тих пір, поки він не почне відділятися від стінок єдиним грудкою. Тепер сир кладемо у форму, даємо охолонути при кімнатній температурі і залишаємо в холодильнику. Через пару годин домашній сир буде готовий. Щоб надати сиру легкий жовтий відтінок додайте в молочну масу щіпку куркуми.
Як зробити домашній плавлений сир з сиру?
Інгредієнти:
Приготування
Сир змішуємо з содою і залишаємо на 10-15 хвилин, не забуваючи перемішувати масу через кожних 5 хвилин. Настоявшийся сир змішуємо зі сметаною, сіллю і яєчним жовтком, ставимо ємність з інгредієнтами на водяну баню і варимо, постійно помішуючи, до тих пір, поки всі грудочки сиру не розплавляться. Однорідну масу змішати з подрібненою зеленню і часником, даємо повністю охолонути в холодильнику і подаємо до столу.
Доповненням до плавленому сиру з сиру може стати не тільки зелень, але і обсмажені гриби, або нарізана шинка, а може бути ви шанувальник класичних смаків і віддаєте перевагу плавлений сир без добавок? Тоді просто охолодіть готовий продукт в чистому вигляді і подавайте з тостами з хліба, або як дипа для овочів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плавлений сир в домашніх умовах
Не хочете купувати молочні продукти в магазинах? Правильно, адже в процесі приготування в них додають багато непотрібних добавок. Краще спробуйте
Домашній сир - рецепт
Практично кожна господиня купує сир, адже він стане в нагоді і для легкого перекусу, і для приготування ситного обіду або вечері. А що якщо
Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
Сир з ряжанки
Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І
Як варити сир з кислого молока?
Домашній сир - чудова основа для випічки та десертів, а також його можна самостійно подати на сніданок. І сьогодні мова піде про те, як варити сир з
Сир панір в домашніх умовах
Сир панір - це традиційний індійський сир. Його широко використовують в кулінарії у створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як легко можна