Сир панір в домашніх умовах
Сир панір - традиційний індійський вегетаріанський сир, який готується без застосування сичужного ферменту. Такий сир легко готується в домашніх умовах буквально за 30 хвилин, після чого його можна застосовувати в кулінарії обсмажуючи, гасячи в соусі або використовуючи в якості начинки для випічки. Про те, як приготувати сир панір в домашніх умовах, читайте далі.
Інгредієнти:
коров'яче молоко - 4 л;
лимонний сік - 1/4 ст.
Приготування
Спершу необхідно підігріти молоко. Краще використовувати для цієї процедури каструльку з антипригарним покриттям, або ж безперервно перемішувати молоко в процесі підігріву, щоб воно не пригоріло до дна посуду. Як тільки молоко почне закипати, вливаємо лимонний сік і перемішуємо все знову. Після додавання кислоти, білок молока повинен почати згортатися і відокремляться від сироватки. Якщо цього не сталося - додайте ще трохи молока і збільшіть жар.
Утворився на поверхні сироватки домашній сир , зливаємо в друшляк, покритий двома шарами марлі і злегка промиваємо прохолодною водою, щоб позбавиться від різкого лимонного присмаку. Ваш сир готовий! Його можна подавати до столу відразу ж, як свіжу рікотту, а можна гарненько вичавити в марлевому мішку і поставити під прес в холодильник хвилин на 20 а потім використовувати в приготуванні класичних індійських рецептів, начебто сааг панір.
Інгредієнти:
молоко - 2 л;
домашній йогурт - 200 мл;
свіжий коріандр - 15 г;
гострий перець - 1 ст. ложка.
Приготування
Наливаємо молоко в емальовану каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо в нього подрібнений коріандр і перець чилі (без насіння). Варимо молоко, безперервно помішуючи, до закипання, а потім зменшуємо жар і вливаємо домашній йогурт. У даному рецепті йогурт є носієм тієї кислоти, яка необхідна для згортання молочного білка, але в разі, якщо домашнього йогурту під рукою не виявилося, його можна замінити 2 столовими ложками лимонного соку.
Як тільки сир відокремився від сироватки, зливаємо його в застелений марлею друшляк і віджимаємо від надлишків сироватки. Готовий сир трамбуем в коло або прямокутник, обертаємо кухонним рушником і ставимо під прес в холодильник години на 2. Після закінчення часу пряний домашній панір, можна нарізати кубиками і подавати до столу, або використовувати як один з інгредієнтів для приготування індійських страв.
Домашній сир панір
Інгредієнти:
Приготування
Спершу необхідно підігріти молоко. Краще використовувати для цієї процедури каструльку з антипригарним покриттям, або ж безперервно перемішувати молоко в процесі підігріву, щоб воно не пригоріло до дна посуду. Як тільки молоко почне закипати, вливаємо лимонний сік і перемішуємо все знову. Після додавання кислоти, білок молока повинен почати згортатися і відокремляться від сироватки. Якщо цього не сталося - додайте ще трохи молока і збільшіть жар.
Утворився на поверхні сироватки домашній сир , зливаємо в друшляк, покритий двома шарами марлі і злегка промиваємо прохолодною водою, щоб позбавиться від різкого лимонного присмаку. Ваш сир готовий! Його можна подавати до столу відразу ж, як свіжу рікотту, а можна гарненько вичавити в марлевому мішку і поставити під прес в холодильник хвилин на 20 а потім використовувати в приготуванні класичних індійських рецептів, начебто сааг панір.
Рецепт домашнього сиру панір c травами
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо молоко в емальовану каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо в нього подрібнений коріандр і перець чилі (без насіння). Варимо молоко, безперервно помішуючи, до закипання, а потім зменшуємо жар і вливаємо домашній йогурт. У даному рецепті йогурт є носієм тієї кислоти, яка необхідна для згортання молочного білка, але в разі, якщо домашнього йогурту під рукою не виявилося, його можна замінити 2 столовими ложками лимонного соку.
Як тільки сир відокремився від сироватки, зливаємо його в застелений марлею друшляк і віджимаємо від надлишків сироватки. Готовий сир трамбуем в коло або прямокутник, обертаємо кухонним рушником і ставимо під прес в холодильник години на 2. Після закінчення часу пряний домашній панір, можна нарізати кубиками і подавати до столу, або використовувати як один з інгредієнтів для приготування індійських страв.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній йогурт - рецепт
Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
Сир з сиру
Сир, який ми щодня купуємо у магазинах, часто не є корисним для нашого організму. І сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний сир із сиру у
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Адигейський сир в домашніх умовах
Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,
Панір
Сир панір прийшов до нас з Індії, тому тепер ми знаємо секрети приготування цієї смакоти. Причому з радістю готові поділитися з вами. Хочете
Індійські коржики - рецепт
Індійські коржики - це смачний і популярний хліб, який можна легко приготувати за нашими простими рецептами. У даній статті ми розберемося, як спекти