Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Йогурт з молока

Йогурт з молока

18-03-2015, 18:42
2 485
Йогурт з молока
Йогурт - відмінний варіант для сніданку або просто перекусити. Це не тільки смачний, але і дуже корисний продукт. У магазинах, на жаль, найчастіше зустрічаються не зовсім натуральні продукти, користі від яких небагато. Зараз ми вам розповімо, як самостійно з молока зробити йогурт .

Йогурт з козячого молока


Інгредієнти:

  • молоко козине - 1 літр;

  • закваска - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Молоко попередньо кип'ятимо, а потім остуджуємо приблизно до 40 градусів. Додаємо закваску в молоко і ретельно перемішуємо. Розливаємо суміш з чистим баночках і поміщаємо в йогуртницю. Залишаємо годин на 8. Після чого відразу прибираємо в холодильник. У процесі приготування йогурт чіпати не можна, інакше можна все зіпсувати.

    Йогурт зі сметани та молока


    Інгредієнти:

  • молоко - 1 літр;

  • сметана 15 %-ной жирності - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Молоко (якщо ультрапастеризоване, то кип'ятити не треба, інакше кип'ятимо і остуджуємо) наливаємо в каструлю і нагріваємо до 36 градусів. У тепле молоко кладемо 1 столову ложку сметани і добре розмішуємо.
    Виливаємо суміш у банку. Ставимо її в каструлю і вливаємо в неї гарячу воду по «плечики» банки. Накриваємо каструлю кришкою, а банку в ній залишаємо відкритими. Закутуємо каструлю великим махровим рушником і залишаємо годин на 8. Якщо хочеться отримати солодкий йогурт, молоко можна підсолодити ще до закладки закваски. Готовий йогурт зберігаємо в холодильнику не більше 4 днів.

    Йогурт зі знежиреного молока


    Інгредієнти:

  • знежирене молоко - 1 літр;

  • натуральний йогурт - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Кип'ятимо Молоко, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо приблизно до 37-40 градусів. Якщо утворилася пінка, знімаємо її. Додаємо в молоко йогурт і перемішуємо. Розливаємо молоко по ємностях, які потім встановлюємо в каструлю з теплою водою. Накриваємо ємність кришкою або харчовою плівкою і залишаємо годин на 6. Після цього перевіряємо, якщо йогурт ще не загус, залишаємо ще на трохи.
    Йогурт з молока

    Йогурт з топленого молока


    Інгредієнти:

  • пряжене молоко - 1 літр;

  • йогурт - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Йогурт, який використовуємо в якості закваски, змішуємо з топленим теплим молоком . Якщо є йогуртниця, то розливаємо в баночки і поміщаємо в неї на 6-8 годин. Якщо ж такої немає, то можна вилити суміш у каструлю, закутати її ковдрою і залишити годин на 8. Готовий йогурт прибираємо в холодильник, щоб він загус.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
    Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
    Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
    Ніжний смак йогурту люблять абсолютно всі. А що якщо не купувати ці ласощі в магазинах, а готувати вдома, в йогуртниці? Користі від такого продукту
    Грецький йогурт
    Грецький йогурт
    Грецький йогурт являє собою простий йогурт, тільки більш густої консистенції. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити в домашніх умовах,
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх
    Кумис в домашніх умовах
    Кумис в домашніх умовах
    Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами
    Як зробити йогурт в мультиварці?
    Як зробити йогурт в мультиварці?
    Йогурт - це ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Всім відомо, що магазинні йогурти містять в собі багато непотрібних компонентів, вживати які