Йогурт з молока
Йогурт - відмінний варіант для сніданку або просто перекусити. Це не тільки смачний, але і дуже корисний продукт. У магазинах, на жаль, найчастіше зустрічаються не зовсім натуральні продукти, користі від яких небагато. Зараз ми вам розповімо, як самостійно з молока зробити йогурт .
Інгредієнти:
молоко козине - 1 літр;
закваска - 2 ст. ложки.
Приготування
Молоко попередньо кип'ятимо, а потім остуджуємо приблизно до 40 градусів. Додаємо закваску в молоко і ретельно перемішуємо. Розливаємо суміш з чистим баночках і поміщаємо в йогуртницю. Залишаємо годин на 8. Після чого відразу прибираємо в холодильник. У процесі приготування йогурт чіпати не можна, інакше можна все зіпсувати.
Інгредієнти:
молоко - 1 літр;
сметана 15 %-ной жирності - 1 ст. ложка.
Приготування
Молоко (якщо ультрапастеризоване, то кип'ятити не треба, інакше кип'ятимо і остуджуємо) наливаємо в каструлю і нагріваємо до 36 градусів. У тепле молоко кладемо 1 столову ложку сметани і добре розмішуємо.
Виливаємо суміш у банку. Ставимо її в каструлю і вливаємо в неї гарячу воду по «плечики» банки. Накриваємо каструлю кришкою, а банку в ній залишаємо відкритими. Закутуємо каструлю великим махровим рушником і залишаємо годин на 8. Якщо хочеться отримати солодкий йогурт, молоко можна підсолодити ще до закладки закваски. Готовий йогурт зберігаємо в холодильнику не більше 4 днів.
Інгредієнти:
знежирене молоко - 1 літр;
натуральний йогурт - 3 ст. ложки.
Приготування
Кип'ятимо Молоко, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо приблизно до 37-40 градусів. Якщо утворилася пінка, знімаємо її. Додаємо в молоко йогурт і перемішуємо. Розливаємо молоко по ємностях, які потім встановлюємо в каструлю з теплою водою. Накриваємо ємність кришкою або харчовою плівкою і залишаємо годин на 6. Після цього перевіряємо, якщо йогурт ще не загус, залишаємо ще на трохи.
Інгредієнти:
пряжене молоко - 1 літр;
йогурт - 2 ст. ложки.
Приготування
Йогурт, який використовуємо в якості закваски, змішуємо з топленим теплим молоком . Якщо є йогуртниця, то розливаємо в баночки і поміщаємо в неї на 6-8 годин. Якщо ж такої немає, то можна вилити суміш у каструлю, закутати її ковдрою і залишити годин на 8. Готовий йогурт прибираємо в холодильник, щоб він загус.
Йогурт з козячого молока
Інгредієнти:
Приготування
Молоко попередньо кип'ятимо, а потім остуджуємо приблизно до 40 градусів. Додаємо закваску в молоко і ретельно перемішуємо. Розливаємо суміш з чистим баночках і поміщаємо в йогуртницю. Залишаємо годин на 8. Після чого відразу прибираємо в холодильник. У процесі приготування йогурт чіпати не можна, інакше можна все зіпсувати.
Йогурт зі сметани та молока
Інгредієнти:
Приготування
Молоко (якщо ультрапастеризоване, то кип'ятити не треба, інакше кип'ятимо і остуджуємо) наливаємо в каструлю і нагріваємо до 36 градусів. У тепле молоко кладемо 1 столову ложку сметани і добре розмішуємо.
Виливаємо суміш у банку. Ставимо її в каструлю і вливаємо в неї гарячу воду по «плечики» банки. Накриваємо каструлю кришкою, а банку в ній залишаємо відкритими. Закутуємо каструлю великим махровим рушником і залишаємо годин на 8. Якщо хочеться отримати солодкий йогурт, молоко можна підсолодити ще до закладки закваски. Готовий йогурт зберігаємо в холодильнику не більше 4 днів.
Йогурт зі знежиреного молока
Інгредієнти:
Приготування
Кип'ятимо Молоко, потім знімаємо з вогню і охолоджуємо приблизно до 37-40 градусів. Якщо утворилася пінка, знімаємо її. Додаємо в молоко йогурт і перемішуємо. Розливаємо молоко по ємностях, які потім встановлюємо в каструлю з теплою водою. Накриваємо ємність кришкою або харчовою плівкою і залишаємо годин на 6. Після цього перевіряємо, якщо йогурт ще не загус, залишаємо ще на трохи.
Йогурт з топленого молока
Інгредієнти:
Приготування
Йогурт, який використовуємо в якості закваски, змішуємо з топленим теплим молоком . Якщо є йогуртниця, то розливаємо в баночки і поміщаємо в неї на 6-8 годин. Якщо ж такої немає, то можна вилити суміш у каструлю, закутати її ковдрою і залишити годин на 8. Готовий йогурт прибираємо в холодильник, щоб він загус.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній йогурт - рецепт
Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
Ніжний смак йогурту люблять абсолютно всі. А що якщо не купувати ці ласощі в магазинах, а готувати вдома, в йогуртниці? Користі від такого продукту
Грецький йогурт
Грецький йогурт являє собою простий йогурт, тільки більш густої консистенції. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити в домашніх умовах,
Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх
Кумис в домашніх умовах
Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами
Як зробити йогурт в мультиварці?
Йогурт - це ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Всім відомо, що магазинні йогурти містять в собі багато непотрібних компонентів, вживати які