Кумис в домашніх умовах
Кумис - пінистий, освіжаючий молочний напій. Його незвичайний, злегка кислуватий присмак чудово тонізує і тамує спрагу, особливо в жарку погоду. Справжній кумис традиційно готується зі свіжого кобилячого молока. Безумовно, в умовах сучасного міста знайти його буває важко, тому найчастіше напій роблять з коров'ячого або козячого молока. Давайте дізнаємося з вами більш детально про приготування кумису в домашніх умовах.
Інгредієнти:
знежирене молоко - 1 л;
кип'ячена вода - 1 ст.;
цукровий пісок - 3 ч. ложки;
кефір - 2 ст. ложки;
пресовані хлібні дріжджі - 5 р.
Приготування
Кип'ятиться коров'яче молоко змішуємо зі склянкою чистої питної води і додаємо вказану кількість цукрового піску. Потім суміш охолодити до кімнатної температури і вливаємо домашній кефір . Далі накриваємо посуд кришкою, загортаємо в ковдру і ставимо на кілька годин в тепле місце.
Після того як суміш скисне, збиваємо її до рідкого стану, а великі білкові пластівці проціджуємо через марлю. Для утворення вуглекислого газу додаємо пресовані дріжджі, які попередньо розвести теплою водою і кидаємо трохи цукру. Готові дріжджі вливаємо в збите кисле молоко, перемішуємо і розливаємо в пляшки. Герметично закорковуємо їх і залишаємо постояти 20-30 хвилин. Як тільки почнуть з'являтися бульбашки, кладемо пляшки в крижану воду і хвилин через 30 подаємо напій до столу.
Інгредієнти:
нежирне козяче молоко - 1 л;
чистий бутильована вода - 200 мл;
мед - 3 ч. ложки;
натуральний йогурт - 2 ст. ложки;
пресовані сирі дріжджі - 5 р.
Приготування
Молоко виливаємо в каструлю, кип'ятимо, доливаємо воду і кладемо мед. Перемішуємо все віночком і охолодити масу до кімнатної температури. Потім наливаємо натуральний йогурт, закриваємо каструлю кришкою, загорнути теплим рушником і ставимо в тепле місце на 4 години.
Як тільки молоко скисне, гарненько збиваємо його міксером і проціджуємо через марлю в іншу посудину. Після цього вводимо дріжджі, які заздалегідь розчиняємо в тепленькій воді до консистенції сметани. Далі кидаємо щіпку цукру, добре перемішуємо і розливаємо напій по пляшках, щільно завинчивая кришечки. Коли почнеться бродіння, перекладаємо їх у миску з крижаною водою і витримуємо протягом дня.
Кумис з коров'ячого молока в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Кип'ятиться коров'яче молоко змішуємо зі склянкою чистої питної води і додаємо вказану кількість цукрового піску. Потім суміш охолодити до кімнатної температури і вливаємо домашній кефір . Далі накриваємо посуд кришкою, загортаємо в ковдру і ставимо на кілька годин в тепле місце.
Після того як суміш скисне, збиваємо її до рідкого стану, а великі білкові пластівці проціджуємо через марлю. Для утворення вуглекислого газу додаємо пресовані дріжджі, які попередньо розвести теплою водою і кидаємо трохи цукру. Готові дріжджі вливаємо в збите кисле молоко, перемішуємо і розливаємо в пляшки. Герметично закорковуємо їх і залишаємо постояти 20-30 хвилин. Як тільки почнуть з'являтися бульбашки, кладемо пляшки в крижану воду і хвилин через 30 подаємо напій до столу.
Як зробити кумис з козячого молока?
Інгредієнти:
Приготування
Молоко виливаємо в каструлю, кип'ятимо, доливаємо воду і кладемо мед. Перемішуємо все віночком і охолодити масу до кімнатної температури. Потім наливаємо натуральний йогурт, закриваємо каструлю кришкою, загорнути теплим рушником і ставимо в тепле місце на 4 години.
Як тільки молоко скисне, гарненько збиваємо його міксером і проціджуємо через марлю в іншу посудину. Після цього вводимо дріжджі, які заздалегідь розчиняємо в тепленькій воді до консистенції сметани. Далі кидаємо щіпку цукру, добре перемішуємо і розливаємо напій по пляшках, щільно завинчивая кришечки. Коли почнеться бродіння, перекладаємо їх у миску з крижаною водою і витримуємо протягом дня.
Рекомендуємо добрі рецепти
Козячий сир в домашніх умовах
Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього
Кефір у домашніх умовах
Домашній кефір - це джерело корисної молочнокислої флори і, до того ж, смачне і поживне блюдо відмінно підходить до сніданку. Рецепти домашнього
Кумис - рецепт
Домашній кумис відмінно освіжає і годиться для вживання в будь-який час року. Незвичайний, але надзвичайно смачний молочний напій ми вчимося готувати
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Приготування пива в домашніх умовах
Домашнім пивоварінням можуть зайнятися лише справжні шанувальники пінного напою. Якщо ви вважаєте себе таким, то дерзайте - докладні рецепти описані
Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у