Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кефір у домашніх умовах

Кефір у домашніх умовах

18-03-2015, 18:44
1 530
Кефір у домашніх умовах
Приготування кефіру в домашніх умовах займає набагато менше часу та зусиль, ніж може припустити будь-яка господиня. Дії, описані нижче, дозволять освоїти рецепт кефіру в домашніх умовах і допоможуть завжди мати свіжий, а головне натуральний напій в будинку.

Домашній кефір - рецепт



Інгредієнти:


  • молоко - 900 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • закваска - 100 мл



  • Приготування

    Приготувати кефір у домашніх умовах можна з самого звичайного молока і закваски. Важливо при цьому дотримуватися правильний порядок дій, про які ми розповімо нижче.
    В якості закваски в цьому рецепті можна використовувати звичайний кефір, куплений в магазині. Згодом його можна буде замінити отриманим продуктом і використовувати для приготування наступної порції домашнього кефіру.
    Отже, насамперед необхідно вилити молоко в алюмінієву каструлю, поставити її на повільний вогонь і нагрівати, поки рідина не почне підніматися. Коли молоко закипить, необхідно прибрати його з вогню і відправити в холодне місце остуджуватися.
    Остигле молоко необхідно змішати з закваскою, розлити по порційним банкам або в одну велику ємність і відправити її в тепле місце на добу. На цьому виготовлення кефіру в домашніх умовах закінчується. На наступний день напій вже можна пити.

    Домашній кефір в мультиварці



    Інгредієнти:


  • молоко (будь-якої жирності) - 1 л;

  • кефір - 1 ст.



  • Приготування

    Багато щасливі володарки мультиварок часто задаються питанням, як зробити домашній кефір в цьому пристрої. Саме про це розповість наш наступний рецепт.

    Насамперед необхідно нагріти молоко до 40 градусів. Якщо ви використовуєте пастеризоване молоко, його необхідно спочатку закип'ятити, після чого дати йому охолонути до потрібної температури.

    Остигле молоко слід відправити в ємність мультиварки, додати до нього кефір кімнатної температури і ретельно перемішати інгредієнти. Чим жирніше початкова закваска, тим жирніше виходить підсумковий продукт.

    Тепер необхідно закрити кришку, включити режим «Мультиповар» і встановити час роботи на 6 годин. Температура підійде в районі 35-40 градусів, при цьому важливо не забути вимкнути підігрів на початковій стадії роботи пристрою.

    Готовий домашній кефір необхідно остудити і перед подачею перелити в глечик або розлити порційно.

    Приготування домашнього кефіру



    Інгредієнти:


  • молоко парне - 1 л;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • закваска - 10 ч. ложок.



  • Приготування
    Даний рецепт дозволить приготувати кефір з парного молока. Такий напій володіє особливим смаком і ідеально підходить в якості легкого, але поживного сніданку або вечері.
    Парне молоко необхідно відправити в алюмінієву каструлю і довести його до кипіння. Коли молоко закипить, варто позбутися від отриманої пінки і розлити його в порційні термостійкі горщики.
    Після цього горщики потрібно виставити на деко, а той відправити в духовку і випікати молоко на повільному вогні 4 години. У
    Кефір у домашніх умовах
    результаті вийде пряжене молоко, яке і надає напою ні з чим незрівняний аромат.
    Після закінчення 4 годин горщики необхідно дістати з духовки і обережно влити в них закваску, намагаючись при цьому не порушити утворилася молочну плівку. Тепер горщики з майбутнім кефіром можна щільно закрити і прибрати в тепле місце на 5-7 годин, а краще - на ніч.
    Коли маса загусне, її необхідно відправити в холодильник ще на кілька годин, після чого кефір з топленого молока можна подавати до столу або використовувати для приготування випічки, тортів, тістечок і літніх молочних десертів з фруктами.
    Продовжити самостійне приготування молочних продуктів можна рецептами домашнього йогурту і сиру . Пряитного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
    Пряжене молоко
    Пряжене молоко
    Якщо вам вистачає часу і терпіння, то пряжене молоко можна приготувати самостійно в домашніх умовах, на основі свіжого коров'ячого молока. Процес цей
    Кумис - рецепт
    Кумис - рецепт
    Домашній кумис відмінно освіжає і годиться для вживання в будь-який час року. Незвичайний, але надзвичайно смачний молочний напій ми вчимося готувати
    Сир з кефіру
    Сир з кефіру
    Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
    Як зробити кисляк з молока?
    Як зробити кисляк з молока?
    Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати
    Дитячий кефір
    Дитячий кефір
    Будь-яка мама піклується про харчування свого малюка, щоб воно було здоровим і правильному. Але часто купуючи продукти в магазині, ми не впевнені в