Пряжене молоко

Сьогодні ми розглянемо, як зробити пряжене молоко двома найпоширенішими способами. Це приготування в духовці і в мультиварці.
Як зробити топлене молоко в духовці?
Необхідно злити все молоко (близько 3 літрів) в одну каструлю і довести до кипіння на невеликому вогні. Отриману після кип'ятіння молочну плівку зняти, а гаряче молоко розлити по глиняним горщикам.
Глиняний посуд ідеально підходить для приготування топленого молока в духовці. Вона дозволяє йому рівномірно прогріватися і не виділяє ніяких шкідливих речовин (як посуд з пластмаси, наприклад). Стандартні горщики для запікання мають об'єм 500 мл, тому 3 літри молока з легкістю помістяться в 6 горщиків. Якщо у вас немає такої кількості глиняних горщиків, можна використовувати будь-які інші ємності для запікання в духовці. В такому випадку необхідно перерахувати кількість молока, яке ви будете використовувати.
Ми рекомендуємо використовувати глиняні ємності, тому що кераміка дозволяє молока прогріватися рівномірно і при дотриманні температурного режиму не допускає пригорання молока. Молоко кипить при температурі 100 градусів, тому важливо підтримувати в духовці температуру 80-90 градусів, тоді молоко не втече і не пригорить, а ваша духовка і посуд залишаться чистими.
У відповідності з рецептом приготування топленого молока, воно повинно нудитися в духовці кілька годин. При приготуванні протягом 2-3 годин молоко набуває ніжний креязикай відтінок і приємний карамельний аромат. Чим довше топитися молоко в духовці, тим більш насиченими стають його колір і аромат. Рецепт топленого молока в духовці не передбачає залишати молоко нудитися більш, ніж на 8 годин. Тому що по закінченні цього часу знищуються більшість корисних речовин.
Приготування топленого молока в мультиварці
Мультиварка є альтернативою духовці. У сучасному світі, коли темп життя все швидше, і ніколи витрачати багато часу на приготування їжі, мультиварки стали справжнім порятунком для господинь, так як вони дозволяють готувати складні страви і економлять багато часу. Пряжене молоко можна приготувати в мультиварці, і його рецепт зовсім не складний. Для цього потрібно підібрати оптимальну кількість молока і вибрати режим гасіння. Через 4-6 годин молоко буде готово. При використанні мультиварки вам не потрібно весь час слідкувати за молоком, тому ви можете присвятити час інших справах. Як

Існує думка, що при томлінні молока знищується більшість корисних речовин, тому пряжене молоко зовсім некорисно. Це вірно тільки від частини - дійсно, в топленому молоці мало вітаміну С порівняно з незбираним молоком.
З іншого боку, процес топления робить молоко більш жирним за рахунок випаровування певної кількості вологи. Також в топленому молоці вище вміст вітаміну А, кальцію і заліза. Воно рекомендовано лікарями для дієтичного харчування при проблемах з травленням, тому що засвоюється краще, ніж цільне коров'яче молоко.
До того ж, топлення молока дозволяє убити всі небажані бактерії, тому його сміливо можна давати дітям. І саме з цієї ж причини, воно довше залишається свіжим і не кисне.
У домашніх умовах, крім топленого молока, можна приготувати кисляк , або йогурт неодмінно спробуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти

Варенець
Коли хочеться чого-небудь корисного і в теж час смачного, зверніть увагу на рецепти варенца, який можна легко приготувати в домашніх умовах. Цей

Як зробити з молока сир?
Проблема натуральності продуктів в магазинах в наші дні стоїть дуже гостро. Тому багато господинь замислюються про те, як готувати багато страви

Кефір у домашніх умовах
Домашній кефір - це джерело корисної молочнокислої флори і, до того ж, смачне і поживне блюдо відмінно підходить до сніданку. Рецепти домашнього

Кумис - рецепт
Домашній кумис відмінно освіжає і годиться для вживання в будь-який час року. Незвичайний, але надзвичайно смачний молочний напій ми вчимося готувати

Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому

Як зробити кисляк з молока?
Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати