Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити з молока сир?

Як зробити з молока сир?

18-03-2015, 18:45
2 452
Як зробити з молока сир?
Багато хто сьогодні стурбовані якістю в магазин продукції. Особливо це стосується молочних товарів. В епоху ринкової економіки і розвиненою конкуренції, продукція різних виробників відрізняється низькою ціною. Але от про якість мало хто замислюється. Для тих, хто хоче забезпечити свою сім'ю натуральними продуктами, ми підготували цю статтю, в якій розповідається, як зробити з молока сир.


Домашній сир з молока - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко - 3 літри.


  • Приготування

    Перед тим, як робити сир з молока, молоко треба сквасить. Для цього його треба поставити приблизно на 36-48 годин в тепле місце. Молоко перетворюється в кисляк, відділяється сироватка. Не треба боятися, що за такий великий проміжок часу продукт зіпсується. Натуральне молоко не протухне, вийде саме те, що нам потрібно - кисляк . Простокваша має легкий кисломолочний запах, на смак нагадує кефір. Якщо в ємності з молоком різкий неприємний запах, воно стало огидного смаку, то таке молоко використовувати не можна.
    Готова простокваша має досить щільну структуру - не надто тверду і не занадто м'які. Її можна зачерпнути ложкою, в той же час форму вона не тримає (на відміну від сметани або сиру). Отриману сироватку перекласти в каструлю і поставити на вогонь. Нагріти до 40-50° постійно помішуючи. Це допоможе відокремитися сироватці. Однак потрібно пам'ятати, що перегріти кисляк не можна - це зіпсує смакові якості сиру.
    Після того, як підігріли кисле молоко, їй необхідно дати охолонути і настоятися. Сироватку треба буде злити. На сироватці можна спекти млинці, наприклад. Щоб приготування домашнього сиру з молока було успішним, зціджувати сироватку краще через складену в кілька шарів марлю. Друшляк і сито не підійдуть, тому що через їх досить великі отвори може просочитися достатню кількість сиру. Складена в кілька разів марля або бавовняна матерія легко пропускають сироватку, між тим весь сир залишається усередині мішечка. Після того, як сироватка стече, сир готовий. Його можна їсти як готову страву, а можна приготувати з неї щось смачненьке .

    Сир зі свіжого або кислого молока?


    Сир готується з кислого молока. Свіже молоко треба попередньо сквасить, тобто перетворити в кисляк. Сир можна приготувати з свіжого молока без додавання будь-яких додаткових речовин. При бажанні для більш швидкого сквашування молока можна додати до нього трохи кефіру, 1/2 склянки). Проте це не обов'язково. Також дуже важливо правильно вибрати молоко.

    Якщо ви використовуєте сільська, натуральне молоко тут нюансів немає. Можна тільки порекомендувати його самостійно пастеризувати - щоб убити небажані бактерії. Сир з пастеризованого власного молока можна давати навіть маленьким діткам.

    Якщо ви використовуєте магазинне молоко, важливо вибрати як можна більш натуральне. Це, звичайно, в наш час смішно звучить. Між тим, більшість з того молока в пластмасових пляшках, що продається в супермаркетах, не кисне. Спочатку воно може пару днів простояти при кімнатній температурі, а потім відразу гіркне і тухлим. Це молоко не підходить для приготування домашнього сиру. Для приготування домашнього сиру з молока вибирайте більш дешеве пастеризоване (не стерилізоване!), краще в поліетиленових пакетах. Таке молоко досить добре скисає,
    Як зробити з молока сир?
    не має при цьому неприємного присмаку.

    У залежності від вихідної жирності молока жирність отриманого сиру теж може бути різною. Використовуючи сільське натуральне молоко, вийде жирний сир, рецепт приготування якого описаний вище. Для тих, хто стежить за фігурою, можна рекомендувати молоко 15% і 25% жирності. Жирність не позначається на рецепті, як зварити сир з молока. Бактерії, що перетворюють молоко кисле молоко присутні в продукті незалежно від її жирності. Однак варто знати, що заквашивая більш жирне молоко, ви можете отримати такі «побічні» продукти, як натуральні вершки і сметану.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кисле молоко в домашніх умовах
    Кисле молоко в домашніх умовах
    Кисле молоко вважається одним з найдавніших цілющих напоїв, який вживали ще на Русі. Приготувати традиційне питво не складно самостійно, а готову
    Пряжене молоко
    Пряжене молоко
    Якщо вам вистачає часу і терпіння, то пряжене молоко можна приготувати самостійно в домашніх умовах, на основі свіжого коров'ячого молока. Процес цей
    Сир з ряжанки
    Сир з ряжанки
    Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І
    Як варити сир з кислого молока?
    Як варити сир з кислого молока?
    Домашній сир - чудова основа для випічки та десертів, а також його можна самостійно подати на сніданок. І сьогодні мова піде про те, як варити сир з
    Як зробити кисляк з молока?
    Як зробити кисляк з молока?
    Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати
    Як визначити жирність сиру?
    Як визначити жирність сиру?
    Іноді для приготування будь-якого страви потрібно сир певної жирності. Але не завжди нам відома ця жирність, або ж відома, але потрібно зробити сир