Як зробити кисляк з молока?
Кисле молоко - простий кисломолочний напій, який готується з молока: звичайного (кисле молоко) або топленого (ряжанка) шляхом його сквашування з допомогою спеціальних культур кисломолочних бактерій. Приготувати кисле молоко будинку елементарно просто, а переконавшись у цьому ви більше не повернетеся до купованим продукту.
Інгредієнти:
домашнє молоко - 2 л;
бактеріальна закваска.
Приготування
Для приготування кислого молока принципово брати домашнє молоко, оскільки саме воно має необхідну жирність і здатне правильно сквашиваться. Якщо ви побоюєтеся домашніх продуктів, то перед приготуванням кисляку, прокип'ятіть молоко, потім остудіть і лише потім вносите бактеріальну культуру.
Отже, після того, як молоко досягло необхідної температури, а для кисломолочних бактерій вона зазвичай межує в рамках 40-50°С, вносимо бактеріальну закваску. Кількість закваски кожної торгової марки розраховується індивідуально, а рекомендації вказані на упаковці продукту. Найчастіше такі закваски можна придбати в аптеках або великих супермаркетах. Для більш рівномірного розподілу закваски, розведіть її спершу в невеликій кількості молока, а вже після вносите до загальної його маси і ретельно вимісіть.
Після того, як закваска розлучена, ємність з майбутньою кисляком ставимо в тепле місце на 12 годин. Після того, як кисле молоко згорнулася, охолоджуємо її і використовуємо за призначенням.
Кисляк з цього експрес-рецепту готується в два рази швидше, ніж класична, на основі закваски.
Інгредієнти:
молоко - 2 л;
сметана - 1 л.
Приготування
Перед тим, як швидко зробити кисляк з молока, домашнє жирне молоко підігріваємо до температури 30°С, а потім змішуємо зі сметаною в пропорції 2:1. Для приготування краще використовувати скляний або емальований посуд. Повністю розчиняємо сметану з молоці і ставимо основу для нашої кисляку у ванну з теплою водою на 6 годин. Весь час сквашування температура води у ванні повинна бути постійною і дорівнювати 36-38 градусів. Якщо під час закваски температура опуститися, то час приготування розтягнеться аж до 8-10 годин.
Готову кисляк охолоджуємо і вживаємо самостійно або використовуємо в якості основи для безлічі рецептів.
Як зробити кисляк з молока в домашніх умовах: рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування кислого молока принципово брати домашнє молоко, оскільки саме воно має необхідну жирність і здатне правильно сквашиваться. Якщо ви побоюєтеся домашніх продуктів, то перед приготуванням кисляку, прокип'ятіть молоко, потім остудіть і лише потім вносите бактеріальну культуру.
Отже, після того, як молоко досягло необхідної температури, а для кисломолочних бактерій вона зазвичай межує в рамках 40-50°С, вносимо бактеріальну закваску. Кількість закваски кожної торгової марки розраховується індивідуально, а рекомендації вказані на упаковці продукту. Найчастіше такі закваски можна придбати в аптеках або великих супермаркетах. Для більш рівномірного розподілу закваски, розведіть її спершу в невеликій кількості молока, а вже після вносите до загальної його маси і ретельно вимісіть.
Після того, як закваска розлучена, ємність з майбутньою кисляком ставимо в тепле місце на 12 годин. Після того, як кисле молоко згорнулася, охолоджуємо її і використовуємо за призначенням.
Рецепт кисляку на молоці зі сметаною
Кисляк з цього експрес-рецепту готується в два рази швидше, ніж класична, на основі закваски.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як швидко зробити кисляк з молока, домашнє жирне молоко підігріваємо до температури 30°С, а потім змішуємо зі сметаною в пропорції 2:1. Для приготування краще використовувати скляний або емальований посуд. Повністю розчиняємо сметану з молоці і ставимо основу для нашої кисляку у ванну з теплою водою на 6 годин. Весь час сквашування температура води у ванні повинна бути постійною і дорівнювати 36-38 градусів. Якщо під час закваски температура опуститися, то час приготування розтягнеться аж до 8-10 годин.
Готову кисляк охолоджуємо і вживаємо самостійно або використовуємо в якості основи для безлічі рецептів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
Ніжний смак йогурту люблять абсолютно всі. А що якщо не купувати ці ласощі в магазинах, а готувати вдома, в йогуртниці? Користі від такого продукту
Кисле молоко в домашніх умовах
Кисле молоко вважається одним з найдавніших цілющих напоїв, який вживали ще на Русі. Приготувати традиційне питво не складно самостійно, а готову
Катик
Катик - один з кисломолочних продуктів тюркських народностей високої поживної цінності і корисності. Він має загальнозміцнюючі властивості, сприяє
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Як варити сир з кислого молока?
Домашній сир - чудова основа для випічки та десертів, а також його можна самостійно подати на сніданок. І сьогодні мова піде про те, як варити сир з
Дитячий кефір
Будь-яка мама піклується про харчування свого малюка, щоб воно було здоровим і правильному. Але часто купуючи продукти в магазині, ми не впевнені в