Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисле молоко в домашніх умовах

Кисле молоко в домашніх умовах

18-03-2015, 18:45
7 795
Кисле молоко в домашніх умовах
Про корисні властивості кисляку відомо кожному. Цей густий продукт з кислого молока здавна вживали на Русі, в країнах Південної Європи, в тому числі на Україні, а також в Закавказзі: Вірменії і Грузії.
Простокваша, рівно як і домашній квас , або тан , прекрасно втамовує спрагу. У літній спекотний день, замість газованих напоїв, для здоров'я буде набагато корисніше випити склянку прохолодної кисляку.
Кисле молоко являє собою в'язку рідину білого або злегка кремового кольору з однорідними згустками, залежно від різновиду продукт має кислуватий або прісний смак.
Господиням цікаво дізнатися, як зробити кисляк самостійно. Існує думка, що вистояне в теплому місці некип'яченого молока і є кисле молоко. Але отриманий таким чином кисломолочний продукт годиться, як компонент, в випічку і оладки. Пити його небажано, так як він може викликати розлад травної системи.

Домашня кисляк - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко - 15 л;

  • сметана - 700 р.


  • Приготування
    Приготування кислого молока в домашніх умовах - справа нескладна. Важливо тільки дотримувати гігієнічні вимоги та дотримуватися технології.
    Молоко в емальованій каструлі доводимо до кипіння, потім охолоджуємо, щоб воно було злегка теплим (близько 30 градусів). Додаємо свіжу сметану, в ідеалі - домашню. Компоненти ретельно перемішуємо і посуд закрити кришкою. Для того щоб наготовлює кисломолочний продукт вийшов якісним, підтримуємо температуру на рівні 30 градусів. Для цього каструлю з сумішшю поміщаємо в таз з теплою водою і залишаємо на кілька годин, не забуваючи у міру охолодження води підливати окріп.
    Готову кисляк охолоджуємо. Продукт готовий!
    Кефір у домашніх умовах можна приготувати й іншим способом.
    Інгредієнти:

  • молоко - 3 л;

  • хлібний м'якуш (для закваски) - 150 г;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Молоко гріємо до температури закипання, але не кип'ятимо. Охолоджуємо до температури людського тіла і додаємо закваску - хліб і цукор. Наливаємо у скляну банку. Ємність з молоком ставимо у тепле місце на 5 годин. Потім ставимо отриману кисле молоко в холодильник на нижню полицю ще на 8 - 10 годин, щоб напій дозрів: придбав належну констинтенцию і смак.

    Як зробити вдома ацидофільну кисле молоко?


    Особливо корисна для вживання ацидофільна простокваша. Вона необхідна для ослаблених хворих, дітей. Також напій застосовують у розвантажувальні дні при строгих дієтах. Ацидофільну паличку, з якої готується закваска, можна придбати в аптеках і центрах здоров'я.
    Інгредієнти:

  • молоко - 15 л;

  • закваска (ацидофільна паличка) - 75 мл.


  • Приготування
    Молоко пастеризуем 30 хвилин при температурі 90 градусів, потім охолоджуємо до 40 градусів. У тепле молоко кладемо закваску, перемішуємо і залишаємо на 10 годин при кімнатній температурі. Одержаний продукт можна не тільки вживати, але і використовувати для подальшого заквашування молока, - він сам буде служити закваскою.
    Кисляк по-монастирськи
    Це ще один рецепт приготування кислого молока, який розповість, яким чином зробити напій, який відрізняється особливою ніжністю консистенції і смачним вершковим смаком.
    Інгредієнти:

  • молоко - 1 л;

  • сметана - 100 г;

  • вершки - 1 склянку.


  • Кисле молоко в домашніх умовах
    Приготування
    Пастеризоване молоко змішуємо з вершками і сметаною. Добу витримуємо в кімнатній температурі. Достигати продукт відправляємо в холодильник на кілька годин.
    Кисле молоко можна вживати разом з ароматними добавками: корицею, ваніллю, медом, кропом.
    У російській традиції кисле молоко додають в окрошку, замість квасу. Якщо додати в кисломолочний напій дрібно нарізані фрукти і роздавлені ягоди - вийде чудовий домашній йогурт. Також смачна кисляк з сухариками, особливо житніми, і свіжою випічкою.
    Пийте корисний напій і набирайтеся здоров'я!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити з молока сир?
    Як зробити з молока сир?
    Проблема натуральності продуктів в магазинах в наші дні стоїть дуже гостро. Тому багато господинь замислюються про те, як готувати багато страви
    Йогурт з молока
    Йогурт з молока
    Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
    Як варити сир з кислого молока?
    Як варити сир з кислого молока?
    Домашній сир - чудова основа для випічки та десертів, а також його можна самостійно подати на сніданок. І сьогодні мова піде про те, як варити сир з
    Як зробити кисляк з молока?
    Як зробити кисляк з молока?
    Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати
    Дитячий кефір
    Дитячий кефір
    Будь-яка мама піклується про харчування свого малюка, щоб воно було здоровим і правильному. Але часто купуючи продукти в магазині, ми не впевнені в
    Тісто на кисляку
    Тісто на кисляку
    Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -