Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
Наші бабусі і мами для заквашування молока використовували каструлю на батареї або термос. Сьогодні з'явився чудовий кухонний помічник - йогуртниця. І нехай деякі дбайливі господині вважають її непотрібною, і продовжують готувати по-старому, йогуртниця - це, безумовно, зручно. Вона самостійно підтримує потрібну для зростання кисломолочних бактерій температуру і мікроклімат. А ще в ній можна готувати домашній кефір, сметану, сир та варенець.
Але, хоча весь процес закладки йогуртниці займає всього 10 хвилин, навіщо витрачати дорогоцінний час, якщо магазини буквально ломляться від красивих баночок з яскравими етикетками? Відповідь очевидна, досить подивитися на термін придатності. Живий йогурт зберігатися не більше 5 днів, після стрімко зменшується кількість бактерій, відповідно і користь теж.
Отже, якщо ви зважилися перевести сім'ю на домашні йогурти, почніть з закваски. Різна за складом, вона продається в аптеках. Пробуйте, яка більше доведеться вам за смаком. Зовсім не обов'язково кожен раз використовувати цей порошок. Йогурти можна перезаквашивать. Просто залиште баночку з попередньої партії, розведіть її з новою порцією молока і сміливо відправляйте в йогуртницю. І так до 5-7 разів.
Молоко для домашнього йогурту простіше брати стерилізоване, його досить відкрити і нагріти до 40 градусів. Пастеризоване молоко слід обов'язково кип'ятити. Воно повинно бути «чистим» перед внесенням молочно-кислих культур.
Щільність майбутнього йогурту залежить від жирності молока. Якщо ви сидите на низькокалорійній дієті, додайте трохи сухого молока - йогурт вийти гущі. А з топленого молока в йогуртниці виходить чудова ряжанка та варенець.
Розраховані на 7 баночок по 150 мл
Як приготувати натуральний йогурт?
Інгредієнти:
молоко (жирність 35 %) - 1 л.
Для закваски:
молоко (жирність 35 %) - 150 г;
«наріне» - 1 пакетик (200 мг).
Приготування
Для закваски одну баночку з молоком нагріваємо в мікрохвильовці 30 секунд до 40 градусів. Висипаємо в нього «наріне», розмішуємо. Інші баночки працюють вхолосту, в них ми заливаємо звичайну воду. Витримуємо закваску в йогуртниці 12 годин. Після ще 2 години наполягаємо її в холодильнику.
Тепер можна готувати сам йогурт. Прогріваємо в мікрохвильовці літр молока (приблизно 2 хвилини). Додаємо в нього 2 ст. ложки закваски, разбалтиваем і розливаємо по банках. Включаємо йогуртницю на 6 годин. Після баночки з готовим йогуртом закриваємо кришками і ставимо дату. Ще 2 години витримуємо в холодильнику, а потім можна їсти, хто з чим любить. Добре таким йогуртом заправляти літні овочеві салати.
Кавовий йогурт
Інгредієнти:
молоко (жирність 6%) - 1 л;
цукор - 100 г;
кава розчинна - 4 ст. ложки;
закваска.
Приготування
Молоко прогріваємо на повільному вогні приблизно до 40 градусів. Розчиняємо в ньому цукор, кава і закваску. Розливаємо по банках і витримуємо в йогуртниці 6-8 годин.
Розраховані на 12 баночок по 150 мл
Йогурт з чорносливом
Інгредієнти:
молоко (жирність 6%) - 1л;
цукор - 100 г;
чорнослив - 12 шт.;
закваска.
Приготування
Моєму і дрібно ріжемо чорнослив. Поміщаємо його в каструльку. Заливаємо водою так, щоб повністю покрило. Додаємо цукор, кип'ятити, помішуючи, кілька хвилин. Даємо охолонути і розкладаємо на дно банок.Заливаємо зверху підігрітим молоком, змішаним з закваскою. Відправляємо баночки в йогуртницю на 6-8 годин.
Йогурт з білим шоколадом
Інгредієнти:
молоко (жирність 6%) - 1л;
цукор - 100 г;
шоколад білий - 1 плитка;
закваска.
Приготування
Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Змішуємо з підігрітим молоком і закваскою. Розливаємо по баночка і залишаємо в йогуртниці на 6-8 годин.
свіжі фрукти. Можна додавати в готовий йогурт! Їх кислотність завадить процесу, і ви отримаєте солодкий кефірчик. Якщо дуже хочеться, фрукти попередньо потрібно прокип'ятити в невеликій кількості води з додаванням цукру. Дати охолонути і використовувати при закладці майбутнього йогурту;
консервовані фрукти;
варення, джеми, фруктові сиропи;
цукати, сухофрукти;
мед;
шоколад;
горіхи;
злакові пластівці. Баночка йогурту з вівсяними пластівцями - повноцінний сніданок, дуже здоровий і корисний. На ньому ви легко протримаєтеся до обіду.
Все теж саме можна сміливо додавати у вже готовий йогурт. А можна одночасно готувати йогурти з різними смаками - для кожного члена сім'ї.
Важливо і те, як ви вносите добавки - розмішуєте або заливаєте шарами. В останньому варіанті отримаєте гарний шаруватий десерт. А якщо хочете приготувати питний йогурт, просто зменшіть час його витримки.
І запам'ятайте головне. Можливості йогуртниці обмежені лише вашою фантазією. Експериментуйте, і результат вас не розчарує!
Але, хоча весь процес закладки йогуртниці займає всього 10 хвилин, навіщо витрачати дорогоцінний час, якщо магазини буквально ломляться від красивих баночок з яскравими етикетками? Відповідь очевидна, досить подивитися на термін придатності. Живий йогурт зберігатися не більше 5 днів, після стрімко зменшується кількість бактерій, відповідно і користь теж.
Отже, якщо ви зважилися перевести сім'ю на домашні йогурти, почніть з закваски. Різна за складом, вона продається в аптеках. Пробуйте, яка більше доведеться вам за смаком. Зовсім не обов'язково кожен раз використовувати цей порошок. Йогурти можна перезаквашивать. Просто залиште баночку з попередньої партії, розведіть її з новою порцією молока і сміливо відправляйте в йогуртницю. І так до 5-7 разів.
Молоко для домашнього йогурту простіше брати стерилізоване, його досить відкрити і нагріти до 40 градусів. Пастеризоване молоко слід обов'язково кип'ятити. Воно повинно бути «чистим» перед внесенням молочно-кислих культур.
Щільність майбутнього йогурту залежить від жирності молока. Якщо ви сидите на низькокалорійній дієті, додайте трохи сухого молока - йогурт вийти гущі. А з топленого молока в йогуртниці виходить чудова ряжанка та варенець.
Рецепти приготування йогурту в йогуртниці «Мулинекс»
Розраховані на 7 баночок по 150 мл
Як приготувати натуральний йогурт?
Інгредієнти:
Для закваски:
Приготування
Для закваски одну баночку з молоком нагріваємо в мікрохвильовці 30 секунд до 40 градусів. Висипаємо в нього «наріне», розмішуємо. Інші баночки працюють вхолосту, в них ми заливаємо звичайну воду. Витримуємо закваску в йогуртниці 12 годин. Після ще 2 години наполягаємо її в холодильнику.
Тепер можна готувати сам йогурт. Прогріваємо в мікрохвильовці літр молока (приблизно 2 хвилини). Додаємо в нього 2 ст. ложки закваски, разбалтиваем і розливаємо по банках. Включаємо йогуртницю на 6 годин. Після баночки з готовим йогуртом закриваємо кришками і ставимо дату. Ще 2 години витримуємо в холодильнику, а потім можна їсти, хто з чим любить. Добре таким йогуртом заправляти літні овочеві салати.
Кавовий йогурт
Інгредієнти:
Приготування
Молоко прогріваємо на повільному вогні приблизно до 40 градусів. Розчиняємо в ньому цукор, кава і закваску. Розливаємо по банках і витримуємо в йогуртниці 6-8 годин.
Рецепти йогуртів для йогуртниці «Тефаль»
Розраховані на 12 баночок по 150 мл
Йогурт з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Моєму і дрібно ріжемо чорнослив. Поміщаємо його в каструльку. Заливаємо водою так, щоб повністю покрило. Додаємо цукор, кип'ятити, помішуючи, кілька хвилин. Даємо охолонути і розкладаємо на дно банок.Заливаємо зверху підігрітим молоком, змішаним з закваскою. Відправляємо баночки в йогуртницю на 6-8 годин.
Йогурт з білим шоколадом
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Змішуємо з підігрітим молоком і закваскою. Розливаємо по баночка і залишаємо в йогуртниці на 6-8 годин.
Рецепти домашнього йогурту в йогуртниці. Добавки
Все теж саме можна сміливо додавати у вже готовий йогурт. А можна одночасно готувати йогурти з різними смаками - для кожного члена сім'ї.
Важливо і те, як ви вносите добавки - розмішуєте або заливаєте шарами. В останньому варіанті отримаєте гарний шаруватий десерт. А якщо хочете приготувати питний йогурт, просто зменшіть час його витримки.
І запам'ятайте головне. Можливості йогуртниці обмежені лише вашою фантазією. Експериментуйте, і результат вас не розчарує!
Рекомендуємо добрі рецепти
Варенець
Коли хочеться чого-небудь корисного і в теж час смачного, зверніть увагу на рецепти варенца, який можна легко приготувати в домашніх умовах. Цей
Домашній йогурт - рецепт
Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
Грецький йогурт
Грецький йогурт являє собою простий йогурт, тільки більш густої консистенції. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити в домашніх умовах,
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх
Як зробити кисляк з молока?
Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати