Грецький йогурт
Грецький йогурт своїм смаком нагадує простий йогурт без добавок, однак технологія приготування зробила цей продукт більш густим. Збільшення густоти досягається шляхом видалення надлишків сироватки з простого йогурту. У підсумку отримує продукт з високим вмістом білка і низьким вмістом вуглеводів і жирів.
У кулінарії грецький йогурт здобув популярність із-за здатності не згортатися під час термічної обробки. Саме тому страви з грецьким йогуртом легко піддаються запікання і зберігають приємну консистенцію.
У виробничих умовах з фільтрацією йогурту ніхто не заморочується. Найчастіше молоко загущується штучно, і на виході ми отримуємо продукт з цілою купою непотрібних добавок і високим вмістом сухого молока.
Щоб убезпечити себе і свою сім'ю, рекомендуємо готувати грецький йогурт в домашніх умовах.
Інгредієнти:
бактеріальна культура для приготування йогурту - 2 ст. ложки;
молоко - 4 ст.
Приготування
Молоко доводимо до легкого кипіння і знімаємо з плити. Залишаємо молоко охолонути під кришкою до температури 43-45 градусів. Відбираємо приблизно склянку молока і розвести в ньому бактеріальну культуру. Вливаємо молоко із закваскою до решти молока і ретельно перемішуємо. Не забуваємо про стерильності все це час. Ретельно вимийте руки і поверхня перед готуванням, обдайте ложку і склянку окропом. В іншому випадку, непотрібна мікрофлора активно розмножиться в суміші і йогурт не вийде.
У духовці включаємо світло і ставимо в неї ємність з молоком. Генерованого тепла буде достатньо для заквашування. Зберігати тепло можна також обернувши ємність з молоком теплою ковдрою.
Готовий йогурт виливаємо поверх 3 шарів марлі, розміщеної над каструлею. Ставимо йогурт процеживаться в холодильнику на кілька годин.
Грецький йогурт можна готувати в мультиварці з режимом "Йогурт" протягом 8 годин. Смачний грецький йогурт виходить і в йогуртниці, час приготування залежить від марки вашого пристрою і вказано в інструкції до нього.
Інгредієнти:
грецький йогурт - 3 ст.;
сік лимона - 3 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
огірок - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
кріп.
Приготування
Йогурт змішати з подрібненим кропом і лимонним соком. Додаємо до суміші пропущений через прес часник і натертий огірок. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком.
Інгредієнти:
вершки - 2 ст.;
ваніль - 1 стручок;
цукор - 1/2 ст.;
желатин - 1 1/2 ч. ложки;
молоко - 1/2 ст.;
грецький йогурт - 1/2 ст.
Приготування
Вершки ставимо на вогонь разом з розрізаним навпіл ванільним стручком. До вершків додаємо цукор і доводимо їх до легкого кипіння. Витягаємо ванільний стручок, до вершків додаємо желатин і залишаємо його набрякнути на 5 хвилин. Після, розчиняємо желатин в вершках і додаємо грецький йогурт. Розливаємо суміш по формах і ставимо охолоджуватися в холодильнику близько 6 годин.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт.;
грецький йогурт - 3 ст. ложки;
виноград - 1 ст.;
селера - 1 шт.;
сіль, перець - щіпка;
мікс салату - 4 ст.;
горіхи пекан.
Приготування
Підсолену воду доводимо до кипіння і відварюємо в ній куряче філе близько 15 хвилин. Готове філе остуджуємо і грубо нарізаємо, або розбираємо на волокна.
Селеру нарізаємо невеликими скибочками, виноград розрізаємо навпіл, при необхідності, видаляємо кісточки. Підготовлені інгредієнти змішуємо разом в салатник і заправляємо грецьким йогуртом. За смаком також додаємо сіль і перець. Перед подачею посипаємо салат горіхами пекан.
У кулінарії грецький йогурт здобув популярність із-за здатності не згортатися під час термічної обробки. Саме тому страви з грецьким йогуртом легко піддаються запікання і зберігають приємну консистенцію.
У виробничих умовах з фільтрацією йогурту ніхто не заморочується. Найчастіше молоко загущується штучно, і на виході ми отримуємо продукт з цілою купою непотрібних добавок і високим вмістом сухого молока.
Щоб убезпечити себе і свою сім'ю, рекомендуємо готувати грецький йогурт в домашніх умовах.
Рецепт грецького йогурту
Інгредієнти:
Приготування
Молоко доводимо до легкого кипіння і знімаємо з плити. Залишаємо молоко охолонути під кришкою до температури 43-45 градусів. Відбираємо приблизно склянку молока і розвести в ньому бактеріальну культуру. Вливаємо молоко із закваскою до решти молока і ретельно перемішуємо. Не забуваємо про стерильності все це час. Ретельно вимийте руки і поверхня перед готуванням, обдайте ложку і склянку окропом. В іншому випадку, непотрібна мікрофлора активно розмножиться в суміші і йогурт не вийде.
У духовці включаємо світло і ставимо в неї ємність з молоком. Генерованого тепла буде достатньо для заквашування. Зберігати тепло можна також обернувши ємність з молоком теплою ковдрою.
Готовий йогурт виливаємо поверх 3 шарів марлі, розміщеної над каструлею. Ставимо йогурт процеживаться в холодильнику на кілька годин.
Грецький йогурт можна готувати в мультиварці з режимом "Йогурт" протягом 8 годин. Смачний грецький йогурт виходить і в йогуртниці, час приготування залежить від марки вашого пристрою і вказано в інструкції до нього.
Грецький соус з йогурту
Інгредієнти:
Приготування
Йогурт змішати з подрібненим кропом і лимонним соком. Додаємо до суміші пропущений через прес часник і натертий огірок. Приправляємо соус сіллю і перцем за смаком.
Панакота з грецьким йогуртом
Інгредієнти:
Приготування
Вершки ставимо на вогонь разом з розрізаним навпіл ванільним стручком. До вершків додаємо цукор і доводимо їх до легкого кипіння. Витягаємо ванільний стручок, до вершків додаємо желатин і залишаємо його набрякнути на 5 хвилин. Після, розчиняємо желатин в вершках і додаємо грецький йогурт. Розливаємо суміш по формах і ставимо охолоджуватися в холодильнику близько 6 годин.
Салат з грецьким йогуртом
Інгредієнти:
Приготування
Підсолену воду доводимо до кипіння і відварюємо в ній куряче філе близько 15 хвилин. Готове філе остуджуємо і грубо нарізаємо, або розбираємо на волокна.
Селеру нарізаємо невеликими скибочками, виноград розрізаємо навпіл, при необхідності, видаляємо кісточки. Підготовлені інгредієнти змішуємо разом в салатник і заправляємо грецьким йогуртом. За смаком також додаємо сіль і перець. Перед подачею посипаємо салат горіхами пекан.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній йогурт - рецепт
Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Фруктовий йогурт
Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх
Що можна приготувати з йогурту?
Що можна приготувати з йогурту? Цим питанням задаються багато господині, і далеко не всі знаходять на нього відповідь. Ось для тих, хто не знає, що