Варенець

Варенець в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити варенець? Дуже просто! В пряжене молоко додаємо сметану і даємо настоятися кілька годин. А ось з його основою, молоком, доведеться повозитися. Варіант з магазинним продуктом відмітаємо відразу - не для цього затівався весь розмова про домашньому варенца, тому самому, яким бабуся балувала.
Отже, отримати пряжене молоко можна кількома способами:
Тепер можна приступити безпосередньо до приготування самого варенца. Молоко остуджуємо до оптимальної для заквашування температури тіла (якщо опустити в нього руку, повинно трохи відчуватися тепло). Прибираємо утворилися пінки. У заздалегідь приготовлені скляні баночки розкладаємо сметану, додаємо трохи топленого молока і добре розмішуємо. Доливаємо молоко до верху, ще раз все перемішуємо і викладаємо пінки. Закриваємо баночки капроновими кришками, закутуємо і залишаємо на 6 годин. Перевіряємо готовність, нахиляючи баночку - варенець повинен бути густим і погано відходити від стінок. Остаточно варенець застигає за кілька годин у холодильнику.
Звичайно, щоб не возитися, можна готувати варенець в одній великій ємності, наприклад, перелити назад в термос. Але тоді вам доведеться його перекладати, порушиться структура, і частина задоволення від поїдання ви, безумовно, втратите. Так що краще зробити майбутній варенець порційно. Він дуже схожий на йогурт, і готувати його можна і зручно в йогуртниці.
В якості закваски використовують не тільки сметану, але і натуральний йогурт, кефір і навіть варенець з попередньої партії. А якщо вищеописана технологія здалася занадто складною, вас може виручити чудо-горщик - звичайна мультиварка.
Як приготувати варенець в мультиварці?

Приготування
Спочатку тушкуємо молоко 5 годин на режимі гасіння. Даємо охолонути до 40 градусів, додаємо йогурт і збиваємо блендером. Отриману суміш заливаємо в каструлю і ставимо режим «Підігрів» на 25 хвилин. Після вимикаємо і залишаємо нудитися під кришкою ще 6 годин. Виходить дуже смачний варенець з темно-креязиком пінкою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашній йогурт - рецепт
Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.

Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
Ніжний смак йогурту люблять абсолютно всі. А що якщо не купувати ці ласощі в магазинах, а готувати вдома, в йогуртниці? Користі від такого продукту

Пряжене молоко
Якщо вам вистачає часу і терпіння, то пряжене молоко можна приготувати самостійно в домашніх умовах, на основі свіжого коров'ячого молока. Процес цей

Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому

Ряжанка в домашніх умовах
Ряжанка - корисний і смачний молочний продукт, який нагадує кефір, але його густина набагато вище, його неможливо пити, тільки їсти ложкою. І зараз

Дитячий кефір
Будь-яка мама піклується про харчування свого малюка, щоб воно було здоровим і правильному. Але часто купуючи продукти в магазині, ми не впевнені в