Кумис - рецепт
Кумис, рецепт приготування якого буде представлений нижче, є одним з найбільш освіжаючих напоїв, який можна приготувати в будь-який час року.
Інгредієнти:
молоко козине - 1 л;
вода - 1л;
цукровий пісок - 3 ч. ложки;
дріжджі - 5 г;
кефір - 3 ст. ложки.
Приготування
Молоко потрібно закип'ятити в алюмінієвому посуді, після чого додати в нього цукор з водою і ретельно все перемішати. Отримана маса повинна охолонути до кімнатної температури.
Коли молоко охолоне, слід додати до нього кефір і прибрати масу в тепле місце на 10-12 годин. Кисле молоко потрібно розмішати і процідити. Якщо ви не боїтеся грудочок, прокисшую суміш можна не проціджувати.
Тепер необхідно розвести дріжджі з 1/2 ч. л. цукру у теплій воді і дати їм 5 хвилин настоятися. Після цього дріжджі слід додати у молочну суміш і ретельно її перемішати. Отриманий напій необхідно розлити по пластикових пляшках, щільно закрити і дати кумису кілька годин настоятися. Коли дріжджі «заспокояться», а станеться це через 2-3 години, напій можна подавати до столу.
Інгредієнти:
молоко коров'яче - 1 л;
цукор - 3 ч. човни;
вода - 1 л;
дріжджі - 5 г;
кефір - 2 ст. ложки.
Приготування
Рецепт приготування кумису з коров'ячого молока практично не відрізняється від попереднього, за винятком лише вихідного набору інгредієнтів. Тому описані раніше дії можна повторити для приготування цього рецепту.
Готовий кумис можна зберігати в холодильнику кілька днів, однак, чим більше часу проходить, тим міцніше стає напій.
Приготований в домашніх умовах кумис також можна використовувати в якості інгредієнта для випічки кексів, пирогів або печива. А перевага такого напою полягає в тому, що він може бути виготовлений в будь-який час року.
У домашніх умовах також можна приготувати пряжене молоко і кисляк . Неодмінно спробуйте!
Кумис з козячого молока - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Молоко потрібно закип'ятити в алюмінієвому посуді, після чого додати в нього цукор з водою і ретельно все перемішати. Отримана маса повинна охолонути до кімнатної температури.
Коли молоко охолоне, слід додати до нього кефір і прибрати масу в тепле місце на 10-12 годин. Кисле молоко потрібно розмішати і процідити. Якщо ви не боїтеся грудочок, прокисшую суміш можна не проціджувати.
Тепер необхідно розвести дріжджі з 1/2 ч. л. цукру у теплій воді і дати їм 5 хвилин настоятися. Після цього дріжджі слід додати у молочну суміш і ретельно її перемішати. Отриманий напій необхідно розлити по пластикових пляшках, щільно закрити і дати кумису кілька годин настоятися. Коли дріжджі «заспокояться», а станеться це через 2-3 години, напій можна подавати до столу.
Кумис з коров'ячого молока - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування кумису з коров'ячого молока практично не відрізняється від попереднього, за винятком лише вихідного набору інгредієнтів. Тому описані раніше дії можна повторити для приготування цього рецепту.
Готовий кумис можна зберігати в холодильнику кілька днів, однак, чим більше часу проходить, тим міцніше стає напій.
Приготований в домашніх умовах кумис також можна використовувати в якості інгредієнта для випічки кексів, пирогів або печива. А перевага такого напою полягає в тому, що він може бути виготовлений в будь-який час року.
У домашніх умовах також можна приготувати пряжене молоко і кисляк . Неодмінно спробуйте!
Рекомендуємо добрі рецепти
Кисле молоко в домашніх умовах
Кисле молоко вважається одним з найдавніших цілющих напоїв, який вживали ще на Русі. Приготувати традиційне питво не складно самостійно, а готову
Пряжене молоко
Якщо вам вистачає часу і терпіння, то пряжене молоко можна приготувати самостійно в домашніх умовах, на основі свіжого коров'ячого молока. Процес цей
Кефір у домашніх умовах
Домашній кефір - це джерело корисної молочнокислої флори і, до того ж, смачне і поживне блюдо відмінно підходить до сніданку. Рецепти домашнього
Кумис в домашніх умовах
Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами
Як зробити кисляк з молока?
Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати