Приготування пива в домашніх умовах

Відомі різні види і сорти пива, зрозуміло, відрізняються кольором, смаком, запахом, міцністю, щільністю і деякими іншими показниками.
Пиво - найпопулярніший алкогольний напій. Якщо брати все, що тамують спрагу, то після води і чаю пиво займає третє місце за популярністю. В даний час приготування пива в домашніх умовах стає дуже модним захопленням. Багатьох людей цікавить, як приготувати домашнє пиво не надто складними способами. Слід зауважити, що в Росії, Україні, Білорусії та інших слов'янських країнах здавна існують традиції домашнього приготування улюбленого пінного напою. У цій статті ми розповімо про те, як варити пиво в домашніх умовах - у найпростіших варіантах цей процес не дуже складний, але попрацювати все ж доведеться.
Деякі важливі моменти:
Рецепти приготування домашнього пива, наведені нижче, максимально прості, так би язикати, для початківців, просунутих краще звертатися до спеціальної літератури і обзавестися мінімумом необхідного спеціального обладнання.
Простий рецепт домашнього пива з солоду і хмелю
Інгредієнти:
Приготування
З вечора заливаємо у велику (не биту) емальовану каструлю холодну воду, розмішуємо в ній ячмінний солод і залишаємо на 12 годин. З ранку додаємо в каструлю сіль, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, протягом 2-х годин на малому вогні. Потім кладемо хміль у вигляді шишок і кип'ятимо ще протягом 20-30 хвилин.
Зварену рідина охолодити до теплого, проціджуємо через марлю, переливаємо в іншу простору ємність. Додаємо патоку і дріжджі. Ретельно перемішуємо і прикриваємо кришкою, але нещільно. Вичікуємо 12-24 години і розливаємо по пляшках. Вистоюємо пиво у відкритих пляшках 12 годин і потім укупориваем. Ставимо в прохолодне місце на добу. По закінченні цього часу пиво готове.
Рецепт російської медового домашнього пива
Інгредієнти:
Приготування
У велику емальовану каструлю, заливаємо двадцять літрів води, додаємо хміль і кип'ятимо на малому вогні протягом години-двох. Охолоджуємо до температури 70 градусів за Цельсієм і потроху розмішуємо мед. Остуджуємо до 25 градусів і додаємо дріжджі. Нещільно прикривають і залишаємо на 5-6 діб при кімнатній температурі.
По закінченні цього часу розливаємо пиво по пляшках і переносимо їх в прохолодне місце. Через добу закорковуємо. Через 2-3 доби пиво готове до вживання.
Рецепт домашнього пива з житнього солоду
Інгредієнти:

Приготування
Солод, хміль і цукор заливаємо водою в емальованій каструлі і проварюємо протягом години при слабкому кипінні.
Отриману суміш остуджуємо, проціджуємо і додаємо дріжджі. Залишаємо в теплому місці для бродіння на 3-е суток.
Проціджуємо і розливаємо по пляшках. Через 12 годин пляшки закриваємо і переносимо у прохолодне місце. Через 5 днів пиво готове.
Відомі і інші нескладні рецепти домашнього приготування пива. Занурившись в таке цікаве і захоплююче заняття як домашні пивоваріння, ви зможете самостійно втілити їх і модифікувати під свої смаки.
Любителі пінного напою також неодмінно оцінять рецепт імбирного пива і домашнього еля також на основі імбиру.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кумис в домашніх умовах
Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами

Імбирне пиво
Приємне охолодження і розслаблення подарує вам перевірені часом напій - імбирне пиво. Рецепт справжнього "пінного" з імбиром, представлений у цій

Малинове вино - рецепт
Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів

Рецепт медовухи в домашніх умовах
Медовуха - стародавній алкогольний напій, який готується з меду, шляхом природного бродіння. Вона має приємний солодкуватий смак. І сьогодні ми

Вишневий квас
Квас - слов'янський охолоджуючий хмільний напій, що готується на основі дріжджів, сухарів, солоду. Також в нього можна покласти ягоди і фрукти. І