Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Приготування пива в домашніх умовах

Приготування пива в домашніх умовах

15-03-2015, 18:41
2 209
Приготування пива в домашніх умовах
Пиво вважається слабоалкогольним напоєм, який виготовляють з додаванням шишок хмелю. Виходить він у результаті спиртового бродіння солодового сусла (найчастіше - на основі ячменю) з присутністю пивних дріжджів.
Відомі різні види і сорти пива, зрозуміло, відрізняються кольором, смаком, запахом, міцністю, щільністю і деякими іншими показниками.
Пиво - найпопулярніший алкогольний напій. Якщо брати все, що тамують спрагу, то після води і чаю пиво займає третє місце за популярністю. В даний час приготування пива в домашніх умовах стає дуже модним захопленням. Багатьох людей цікавить, як приготувати домашнє пиво не надто складними способами. Слід зауважити, що в Росії, Україні, Білорусії та інших слов'янських країнах здавна існують традиції домашнього приготування улюбленого пінного напою. У цій статті ми розповімо про те, як варити пиво в домашніх умовах - у найпростіших варіантах цей процес не дуже складний, але попрацювати все ж доведеться.
Деякі важливі моменти:

  • Міцність пива і пивних напоїв домашнього приготування залежить від цукристості початкового сусла і тривалості процесу бродіння: чим вона довша, тим міцніше виходить пивний напій.

  • Гарне вистоянное пиво має бути прозорим.

  • Для приготування пива в домашніх умовах краще використовувати скляний, емальований або керамічний посуд. Також підійде посуд з нержавіючої сталі. Використання посуду з харчового пластику небажано, хоча й допустиме.

  • Заповнюйте бродильну ємність на 3/4 об'єму, не більше.


  • Рецепти приготування домашнього пива, наведені нижче, максимально прості, так би язикати, для початківців, просунутих краще звертатися до спеціальної літератури і обзавестися мінімумом необхідного спеціального обладнання.

    Простий рецепт домашнього пива з солоду і хмелю


    Інгредієнти:

  • вода - 2 відра;

  • кукурудзяна патока - 200 мл;

  • ячмінний солод - 05 відра;

  • дріжджі свіжі пресовані - 200 г (2 пачки);

  • хміль (шишки) - 6 склянок;

  • сіль - 1 ч. ложка (повна).


  • Приготування
    З вечора заливаємо у велику (не биту) емальовану каструлю холодну воду, розмішуємо в ній ячмінний солод і залишаємо на 12 годин. З ранку додаємо в каструлю сіль, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо, помішуючи, протягом 2-х годин на малому вогні. Потім кладемо хміль у вигляді шишок і кип'ятимо ще протягом 20-30 хвилин.
    Зварену рідина охолодити до теплого, проціджуємо через марлю, переливаємо в іншу простору ємність. Додаємо патоку і дріжджі. Ретельно перемішуємо і прикриваємо кришкою, але нещільно. Вичікуємо 12-24 години і розливаємо по пляшках. Вистоюємо пиво у відкритих пляшках 12 годин і потім укупориваем. Ставимо в прохолодне місце на добу. По закінченні цього часу пиво готове.

    Рецепт російської медового домашнього пива


    Інгредієнти:

  • мед квітковий натуральний - 4 кг;

  • вода холодна чиста - 20 л;

  • хміль (шишки) - 50-80 шт.;

  • дріжджі живі пресовані - 100 р.


  • Приготування
    У велику емальовану каструлю, заливаємо двадцять літрів води, додаємо хміль і кип'ятимо на малому вогні протягом години-двох. Охолоджуємо до температури 70 градусів за Цельсієм і потроху розмішуємо мед. Остуджуємо до 25 градусів і додаємо дріжджі. Нещільно прикривають і залишаємо на 5-6 діб при кімнатній температурі.
    По закінченні цього часу розливаємо пиво по пляшках і переносимо їх в прохолодне місце. Через добу закорковуємо. Через 2-3 доби пиво готове до вживання.

    Рецепт домашнього пива з житнього солоду


    Інгредієнти:

  • житній солод - 2 кг;

  • вода - 10 л;

  • цукор-пісок - 1 кг;

  • дріжджі свіжі пресовані - 50 г;

  • Приготування пива в домашніх умовах
  • хміль - 50 р.


  • Приготування
    Солод, хміль і цукор заливаємо водою в емальованій каструлі і проварюємо протягом години при слабкому кипінні.
    Отриману суміш остуджуємо, проціджуємо і додаємо дріжджі. Залишаємо в теплому місці для бродіння на 3-е суток.
    Проціджуємо і розливаємо по пляшках. Через 12 годин пляшки закриваємо і переносимо у прохолодне місце. Через 5 днів пиво готове.
    Відомі і інші нескладні рецепти домашнього приготування пива. Занурившись в таке цікаве і захоплююче заняття як домашні пивоваріння, ви зможете самостійно втілити їх і модифікувати під свої смаки.
    Любителі пінного напою також неодмінно оцінять рецепт імбирного пива і домашнього еля також на основі імбиру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кумис в домашніх умовах
    Кумис в домашніх умовах
    Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами
    Імбирне пиво
    Імбирне пиво
    Приємне охолодження і розслаблення подарує вам перевірені часом напій - імбирне пиво. Рецепт справжнього "пінного" з імбиром, представлений у цій
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
    Рецепт медовухи в домашніх умовах
    Рецепт медовухи в домашніх умовах
    Медовуха - стародавній алкогольний напій, який готується з меду, шляхом природного бродіння. Вона має приємний солодкуватий смак. І сьогодні ми
    Вишневий квас
    Вишневий квас
    Квас - слов'янський охолоджуючий хмільний напій, що готується на основі дріжджів, сухарів, солоду. Також в нього можна покласти ягоди і фрукти. І