Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт медовухи в домашніх умовах

Рецепт медовухи в домашніх умовах

13-03-2015, 12:33
3 266
Рецепт медовухи в домашніх умовах
Медовуха - здавна відомий алкогольний напій, який не втратив своєї популярності і по сей день. Солодкуватий смак і приємний медовий аромат зробили медовуху улюбленицею багатьох, але ніщо не піде в порівняння з напоєм домашнього приготування. Рецептів медовухи, як і її видів, існує безліч, але ми зібрали кілька перевірених варіантів, які неодмінно прийдуться вам до смаку.

Рецепт приготування міцною медовухи з хмелем


Інгредієнти:

  • мед - 600 г;

  • дріжджі - 2 ч. ложки;

  • шишки хмелю - 10 шт.;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • вода - 4 л;

  • горілка.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. В окропі розводимо мед і залишаємо суміш на вогні хвилин на 5. У цей час краще не спускати з каструлі очей, так як мед дуже легко запалюється. Після закінчення часу, на поверхні рідини можна буде побачити густу білу піну, яку слід обережно зняти з допомогою шумівки. Тепер в каструлю можна відправити хміль і корицю, ретельно все перемішати і прибрати напій з вогню.
    В охолоджену до кімнатної температури основу для медовухи додаємо дріжджі і знову ретельно все перемішуємо. Переливаємо медовуху в банки і залишаємо напій бродити в теплому і темному приміщенні на 2-3 дні. Як тільки з'являться перші ознаки бродіння, у вигляді білої піни на поверхні рідини, медовуху слід перелити в іншу чисту і суху банку, встановити гідрозатвор і знову залишити в теплі на 4-6 днів.
    Готовий напій пропускаємо через ватно-марлевий фільтр, після чого доводимо горілкою до необхідної фортеці і розливаємо по пляшках. Медовуха на горілці, рецепт якої ми описали вище, готова до вживання.

    Рецепт медовухи без кип'ятіння


    Найбільш натуральним вважається рецепт приготування медовухи натурального бродіння, без використання дріжджів. В якості каталізатора тут використовується вишня або родзинки. Готовий напій містить мінімальну кількість алкоголю і злегка газовані.
    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • мед - 100 г;

  • родзинки - 100 р.


  • Приготування
    Готується натуральна медовуха елементарно. У холодній воді розчиняємо мед, кладемо жменю родзинок (не мийте його!) і залишаємо все бродити на 2-3 дні. Як тільки напій почав бродити, основу для медовухи слід пропустити через марлевий фільтр і перелити в чисту суху тару. Через 3-4 місяці, проведених в погребі чи холодильнику, легка і смачна медовуха буде готова до вживання.

    Старовинний рецепт медовухи


    Приготування медовухи за старовинним рецептом також проводиться при натуральному бродінні, тільки в даному випадку в якості каталізатора використовується, житнє тісто. Тому, натуральний напій відрізняється мінімальною міцністю, але при цьому дуже солодкий і ароматний з-за великої кількості прянощів.
    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • житнє тісто;

  • мед - 1 кг;

  • кориця - 6 г;

  • кардамон - 2 г;

  • імбир мелений - 2 р.


  • Рецепт медовухи в домашніх умовах
    Приготування
    У воді розчиняємо мед і ставимо суміш на вогонь. Варимо основу для медовухи близько 3-4 хвилин після закипання, потім знімаємо з поверхні рідини пінку і продовжуємо уварювати медовуху до тих пір, поки не википить половина рідини. Далі кладемо в розчин марлевий мішечок з прянощами і охолодити напій до кімнатної температури.
    Переливаємо медовуху в ємність для бродіння з житнім тістом і залишаємо бродити при кімнатній температурі. По закінченні бродіння, напій можна профільтрувати, розлити по пляшках і закупорити. Перед вживанням медовуха повинна доброджувати близько півроку в холодному місці, після чого її знову фільтрують, розливають по чистим і сухим пляшках і залишають до вживання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
    Наливка з варення
    Наливка з варення
    Наливка - смачний алкогольний напій, улюблений багатьма дамами. Його готують із різноманітних ягід і фруктів, а також з залишків варення. Ось про
    Настоянка з малини
    Настоянка з малини
    Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці
    Як зробити коньяк з спирту?
    Як зробити коньяк з спирту?
    Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже
    Рецепт медовухи без дріжджів
    Рецепт медовухи без дріжджів
    Медовуха - не міцний напій, і щоб надати їй фортеці, її часто бродять з додаванням дріжджів. Але, а ми сьогодні розповімо, як зробити її міцніше без
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів