Рецепт медовухи в домашніх умовах

Рецепт приготування міцною медовухи з хмелем
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. В окропі розводимо мед і залишаємо суміш на вогні хвилин на 5. У цей час краще не спускати з каструлі очей, так як мед дуже легко запалюється. Після закінчення часу, на поверхні рідини можна буде побачити густу білу піну, яку слід обережно зняти з допомогою шумівки. Тепер в каструлю можна відправити хміль і корицю, ретельно все перемішати і прибрати напій з вогню.
В охолоджену до кімнатної температури основу для медовухи додаємо дріжджі і знову ретельно все перемішуємо. Переливаємо медовуху в банки і залишаємо напій бродити в теплому і темному приміщенні на 2-3 дні. Як тільки з'являться перші ознаки бродіння, у вигляді білої піни на поверхні рідини, медовуху слід перелити в іншу чисту і суху банку, встановити гідрозатвор і знову залишити в теплі на 4-6 днів.
Готовий напій пропускаємо через ватно-марлевий фільтр, після чого доводимо горілкою до необхідної фортеці і розливаємо по пляшках. Медовуха на горілці, рецепт якої ми описали вище, готова до вживання.
Рецепт медовухи без кип'ятіння
Найбільш натуральним вважається рецепт приготування медовухи натурального бродіння, без використання дріжджів. В якості каталізатора тут використовується вишня або родзинки. Готовий напій містить мінімальну кількість алкоголю і злегка газовані.
Інгредієнти:
Приготування
Готується натуральна медовуха елементарно. У холодній воді розчиняємо мед, кладемо жменю родзинок (не мийте його!) і залишаємо все бродити на 2-3 дні. Як тільки напій почав бродити, основу для медовухи слід пропустити через марлевий фільтр і перелити в чисту суху тару. Через 3-4 місяці, проведених в погребі чи холодильнику, легка і смачна медовуха буде готова до вживання.
Старовинний рецепт медовухи
Приготування медовухи за старовинним рецептом також проводиться при натуральному бродінні, тільки в даному випадку в якості каталізатора використовується, житнє тісто. Тому, натуральний напій відрізняється мінімальною міцністю, але при цьому дуже солодкий і ароматний з-за великої кількості прянощів.
Інгредієнти:

У воді розчиняємо мед і ставимо суміш на вогонь. Варимо основу для медовухи близько 3-4 хвилин після закипання, потім знімаємо з поверхні рідини пінку і продовжуємо уварювати медовуху до тих пір, поки не википить половина рідини. Далі кладемо в розчин марлевий мішечок з прянощами і охолодити напій до кімнатної температури.
Переливаємо медовуху в ємність для бродіння з житнім тістом і залишаємо бродити при кімнатній температурі. По закінченні бродіння, напій можна профільтрувати, розлити по пляшках і закупорити. Перед вживанням медовуха повинна доброджувати близько півроку в холодному місці, після чого її знову фільтрують, розливають по чистим і сухим пляшках і залишають до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рецепт домашнього вина з вишні
Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.

Наливка з варення
Наливка - смачний алкогольний напій, улюблений багатьма дамами. Його готують із різноманітних ягід і фруктів, а також з залишків варення. Ось про

Настоянка з малини
Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці

Як зробити коньяк з спирту?
Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже

Рецепт медовухи без дріжджів
Медовуха - не міцний напій, і щоб надати їй фортеці, її часто бродять з додаванням дріжджів. Але, а ми сьогодні розповімо, як зробити її міцніше без

Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів