Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт медовухи без дріжджів

Рецепт медовухи без дріжджів

13-03-2015, 12:29
1 742
Рецепт медовухи без дріжджів
Так як сама по собі медовуха - напій не міцний, для додання додаткової міцності її нерідко бродять з додаванням дріжджів. Ті ж, хто, за якої-небудь причини, відноситься до дріжджам скептично, можуть зробити міцний напій і без їх використання. Зазвичай, медовуха без дріжджів готується з додаванням горілчаного, коньячного або чистого спирту. Ми розглянемо кілька способів.

Медовуха без дріжджів і кип'ятіння


Якщо синтетичні дріжджові культури з пакету ви не сприймаєте, то скористайтеся дріжджами натуральними, які у великій кількості містяться на поверхні родзинок.
Інгредієнти:

  • чиста вода - 2 л;

  • ізюм - 100 г;

  • мед - 100 р.


  • Приготування
    Процес приготування елементарно простий. Розводимо мед в чистій воді і додаємо добру жменю родзинок . Врахуйте, що перед тим, як робити медовуху без дріжджів, родзинки ні в якому разі не можна промивати і, тим більше, ошпарювати - вся необхідна нам мікрофлора загине. Отриманий напій не герметично накриваємо, наприклад, марлевою кришкою, а потім ставимо бродити в тепле місце на 48 годин. Забродившую медовуху пропускаємо через ватно-марлевий фільтр і перелити в пляшку. Залишаємо медовуху в прохолодному місці на 2-3 місяці. Готовність можна перевірити на смак - якщо медовуха без дріжджів вийшла ароматна, кисло-солодкого і ледь газованої, що нагадує молоде вино - напій готовий.

    Як робиться медовуха без дріжджів і родзинок?


    Якщо родзинок під рукою не виявилося, а на дворі літо і у вас є запас свіжих ягід - використовуйте їх. Для рецепту, про який ми поговоримо далі, нам знадобиться неабияка кількість меду і ягоди вишні.
    Інгредієнти:

  • вишня - 4 кг;

  • вода - 4 л;

  • мед - 1 кг.


  • Приготування
    Немиті вишні очистити від кісточок і кладемо в банку. Мед розчиняємо у воді. Заливаємо ягоди солодким розчином і ставимо в тепле місце для забраживания на дві доби. Горлечко банки в цей час досить закрити марлевою кришкою. Після закінчення часу, напій пропускаємо через ватно-марлевий фільтр і розливаємо по пляшках. Медовуха повинна дозріти в прохолодному місці протягом 2-4 місяців.

    Рецепт приготування медовухи без дріжджів


    Ще одна альтернатива дріжджам - перга - квітковий пилок законсервована молочнокислим бродінням. Придбати цей продукт можна в будь-якому магазині, що спеціалізується на продуктах бджільництва.
    Інгредієнти:

  • перга - 100 г;

  • вода - 2 л;

  • мед - 300 мл


  • Приготування
    Мед розвести у воді і ставимо суміш на вогонь. Варимо медовий розчин близько 5 хвилин після закипання, знімаємо піну, що утворюється і знімаємо з вогню. В теплу основу для медовухи додаємо пергу, накриваємо ємності марлевими кришками і ставимо бродити в теплі близько 6-7 діб. Після закінчення часу проціджуємо медовуху через ватно-марлеві фільтри і розливаємо по пляшках. Напій буде готовий через 2-3 місяці проведених в прохолодному місці.

    Приготування міцною медовухи без дріжджів


    Міцна медовуха, по суті, являє собою суміш медового розчину і горілки. Готовий напій має характерний медовий аромат і злегка солодкуватий присмак, але при цьому хмелит також, як і звичайна горілка.
    Інгредієнти:
    Рецепт медовухи без дріжджів


  • вода - 2 літри;

  • мед - 400 г;

  • горілка.


  • Приготування
    Мед розчиняємо у воді і ставимо солодкий розчин на вогонь. Варимо основу для медовухи близько 5 хвилин після закипання, не забуваючи знімати піну, що утворюється. На етапі кип'ятіння напій можна присмачити ароматними прянощами: корицею, бутонами гвоздики, зірочки анісу, дрібкою мускатного горіха. Тепер медовий відвар слід остудити і розвести горілкою до необхідної фортеці. Горілку додаємо в залежності від бажаної міцності. Далі медовуху розливаємо по пляшках і зберігати в холодильнику до моменту вживання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вино з родзинок
    Вино з родзинок
    Домашнє вино, звичайно ж, смачніше і корисніше покупного. Його можна готувати з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми з вами поговоримо про рецепти
    Наливка з агрусу
    Наливка з агрусу
    Аґрус - смачна і корисна ягідка, яку можна використовувати у створенні варення, джемів, компотів, а також наливки. Ось про створення цього
    Настоянка з малини
    Настоянка з малини
    Ароматний настій з малини можна приготувати зі свіжих і заморожених ягід, а також з малинового варення. Ось ми сьогодні і розглянемо докладно ці
    Рецепт медовухи в домашніх умовах
    Рецепт медовухи в домашніх умовах
    Медовуха - стародавній алкогольний напій, який готується з меду, шляхом природного бродіння. Вона має приємний солодкуватий смак. І сьогодні ми
    Як зробити коньяк з спирту?
    Як зробити коньяк з спирту?
    Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини
    Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів