Так як сама по собі медовуха - напій не міцний, для додання додаткової міцності її нерідко бродять з додаванням дріжджів. Ті ж, хто, за якої-небудь причини, відноситься до дріжджам скептично, можуть зробити міцний напій і без їх використання. Зазвичай, медовуха без дріжджів готується з додаванням горілчаного, коньячного або чистого спирту. Ми розглянемо кілька способів.
Медовуха без дріжджів і кип'ятіння
Якщо синтетичні дріжджові культури з пакету ви не сприймаєте, то скористайтеся дріжджами натуральними, які у великій кількості містяться на поверхні родзинок.
Інгредієнти: чиста вода - 2 л; ізюм - 100 г; мед - 100 р. Приготування Процес приготування елементарно простий. Розводимо мед в чистій воді і додаємо добру жменю родзинок . Врахуйте, що перед тим, як робити медовуху без дріжджів, родзинки ні в якому разі не можна промивати і, тим більше, ошпарювати - вся необхідна нам мікрофлора загине. Отриманий напій не герметично накриваємо, наприклад, марлевою кришкою, а потім ставимо бродити в тепле місце на 48 годин. Забродившую медовуху пропускаємо через ватно-марлевий фільтр і перелити в пляшку. Залишаємо медовуху в прохолодному місці на 2-3 місяці. Готовність можна перевірити на смак - якщо медовуха без дріжджів вийшла ароматна, кисло-солодкого і ледь газованої, що нагадує молоде вино - напій готовий.
Як робиться медовуха без дріжджів і родзинок?
Якщо родзинок під рукою не виявилося, а на дворі літо і у вас є запас свіжих ягід - використовуйте їх. Для рецепту, про який ми поговоримо далі, нам знадобиться неабияка кількість меду і ягоди вишні.
Інгредієнти: вишня - 4 кг; вода - 4 л; мед - 1 кг. Приготування Немиті вишні очистити від кісточок і кладемо в банку. Мед розчиняємо у воді. Заливаємо ягоди солодким розчином і ставимо в тепле місце для забраживания на дві доби. Горлечко банки в цей час досить закрити марлевою кришкою. Після закінчення часу, напій пропускаємо через ватно-марлевий фільтр і розливаємо по пляшках. Медовуха повинна дозріти в прохолодному місці протягом 2-4 місяців.
Рецепт приготування медовухи без дріжджів
Ще одна альтернатива дріжджам - перга - квітковий пилок законсервована молочнокислим бродінням. Придбати цей продукт можна в будь-якому магазині, що спеціалізується на продуктах бджільництва.
Інгредієнти: перга - 100 г; вода - 2 л; мед - 300 мл Приготування Мед розвести у воді і ставимо суміш на вогонь. Варимо медовий розчин близько 5 хвилин після закипання, знімаємо піну, що утворюється і знімаємо з вогню. В теплу основу для медовухи додаємо пергу, накриваємо ємності марлевими кришками і ставимо бродити в теплі близько 6-7 діб. Після закінчення часу проціджуємо медовуху через ватно-марлеві фільтри і розливаємо по пляшках. Напій буде готовий через 2-3 місяці проведених в прохолодному місці.
Приготування міцною медовухи без дріжджів
Міцна медовуха, по суті, являє собою суміш медового розчину і горілки. Готовий напій має характерний медовий аромат і злегка солодкуватий присмак, але при цьому хмелит також, як і звичайна горілка.
Інгредієнти: вода - 2 літри; мед - 400 г; горілка. Приготування Мед розчиняємо у воді і ставимо солодкий розчин на вогонь. Варимо основу для медовухи близько 5 хвилин після закипання, не забуваючи знімати піну, що утворюється. На етапі кип'ятіння напій можна присмачити ароматними прянощами: корицею, бутонами гвоздики, зірочки анісу, дрібкою мускатного горіха. Тепер медовий відвар слід остудити і розвести горілкою до необхідної фортеці. Горілку додаємо в залежності від бажаної міцності. Далі медовуху розливаємо по пляшках і зберігати в холодильнику до моменту вживання.