Сир за доступною ціною, яку ми найчастіше купуємо в магазинах, в масі своїй не блищить якістю. В основному такий сир приготовлений з побічних продуктів молочного виробництва і не славиться користю для здоров'я людини. Щоб забезпечити своїх близьких смачним і корисним продуктом, слід взятися за його приготування самостійно. Зробити це зовсім не складно, адже в основу домашнього твердого, або плавленого сиру за нашим рецептом, лежить жирний домашній сир . Як приготувати сир з сиру читайте далі.
Рецепт сиру з зеленню з сиру
Інгредієнти: жирне молоко - 1 л; жирний сир - 500 г; яйце куряче - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; зелень кропу; часник - 1 зубчик. Приготування У каструлю з антипригарним покриттям кладемо сир і заливаємо його молоком. Ставимо ємність на середній вогонь і варимо, постійно помішуючи, до тих пір, поки від молочних продуктів не відокремиться сироватка. Згорнувся масу відокремлюємо від сироватки, процідивши вміст каструлі через друшляк, який попередньо слід покрити 2-3 шарами марлі. Відціджену масу добре віджимаємо від залишків сироватки і повертаємо назад в каструлю. Додаємо до майбутнього сиру пропущений через прес часник, вершкове масло, яйце і подрібнену зелень, масу і ставимо на вогонь. Варимо сир, помішуючи, до тих пір, поки він не стане пластичним і не почне відокремлюватися від стінок посуду.
Домашній сир кладемо в змащену маслом форму і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. після чого ставимо продукт в холодильник на добу.
Як зварити твердий сир з сиру?
Інгредієнти: молоко - 500 мл; сир - 500 г; сіль - 1/2 ч. ложки; сода - 1/2 ч. ложки; вершкове масло -1 ст. ложка. Приготування Сир протираємо через сито і викладаємо однорідну масу в кипляче молоко. Чекаємо, поки молочна маса відокремиться від сироватки, при цьому каструля повинна знаходиться на середньому вогні. Тепер молочну масу перекладаємо в застелений марлею друшляк і ретельно віджимаємо. Кінці марлі пов'язуємо і підвішуємо сир над раковиною на 4-5 годин, щоб рідина стекла повністю.
Тепер сирну масу повертаємо назад в каструлю, додаємо соду, сіль і масло, перемішуємо і ставимо ємність на вогонь. Не перестаючи помішувати, варимо сир до тих пір, поки він не почне відділятися від стінок єдиним грудкою. Тепер сир кладемо у форму, даємо охолонути при кімнатній температурі і залишаємо в холодильнику. Через пару годин домашній сир буде готовий. Щоб надати сиру легкий жовтий відтінок додайте в молочну масу щіпку куркуми.
Як зробити домашній плавлений сир з сиру?
Інгредієнти: сир жирний - 400 г; сметана - 1/2 ст.; жовток 1 яйця; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; часник, зелень - за смаком. Приготування Сир змішуємо з содою і залишаємо на 10-15 хвилин, не забуваючи перемішувати масу через кожних 5 хвилин. Настоявшийся сир змішуємо зі сметаною, сіллю і яєчним жовтком, ставимо ємність
з інгредієнтами на водяну баню і варимо, постійно помішуючи, до тих пір, поки всі грудочки сиру не розплавляться. Однорідну масу змішати з подрібненою зеленню і часником, даємо повністю охолонути в холодильнику і подаємо до столу.
Доповненням до плавленому сиру з сиру може стати не тільки зелень, але і обсмажені гриби, або нарізана шинка, а може бути ви шанувальник класичних смаків і віддаєте перевагу плавлений сир без добавок? Тоді просто охолодіть готовий продукт в чистому вигляді і подавайте з тостами з хліба, або як дипа для овочів.