Бринза в домашніх умовах
Бринза - це солоний м'який сир. Вона чудово підходить для приготування салатів, пирогів і просто може вживатися в якості живильної закуски. Справжній ропні сир виготовляють з овечого молока, але в домашніх умовах бринзу можна приготувати і з коров'ячого. Давайте дізнаємося з вами як це зробити!
Інгредієнти:
жирне молоко - 5 л;
сіль.
Для закваски:
шлунок ягняти - 100 р.
Приготування
Отже, для приготування бринзи в домашніх умовах, беремо свіже молоко і ретельно його отфильтровиваем через марлю, складену в декілька шарів. Потім, на слабенькому вогні, доводимо до кипіння і швидко охолодити його приблизно до 30 градусів. Потім додаємо закваску в молоко. Багато хто просто купують в аптеках пепсин, але сама хороша і якісна закваска, виготовляється з шлунка ягняти. Для цього його гарненько очищаємо, висушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Кілька шматочків заливаємо холодною водою і рівно через добу закваска готова! Отже, коли маса у вас стане єдиним сирним шматком, дістаємо її, перекладаємо в сито і чекаємо, щоб стекла вся рідина. Далі розрізаємо масу на кілька шматочків, загортаємо в марлю і кладемо на 5 хвилин під прес. Потім знову повторюємо процедуру і знову кладемо під прес. При третьому разі кладемо сирну масу під вантаж вже на годину.
Заключний етап виготовлення бринзи в домашніх умовах полягає в обрізанні декількох частин сформувався шматка. Ці частини дрібно нарізаємо і кладемо на середину бринзи. Знову загортаємо в тканину і залишаємо під пресом до тих пір, поки сироватка не перестане виділятися. Ось і все, сир бринза в домашніх умовах готова. Далі залишилося тільки наситити продукт сіллю, так як поки вона має прісний смак. Приготований розсіл повинен бути насиченим і міцним, так щоб шматочки сиру плавали в ньому. Приблизно через добу виймаємо бринзу з розсолу і перекладаємо в сухий посуд. Для більш довгого зберігання пересипаємо її сіллю і покласти в холодне місце.
Інгредієнти:
молоко - 3 л;
кип'ячена вода - 1 ст.;
сіль - за смаком;
оцет - 4 ст. ложки;
зелень - за бажанням.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як зробити бринзу в домашніх умовах. Кип'ятимо в каструлі молоко. Потім додаємо по одній ложці оцет і постійно заважаємо. Як тільки молоко згорнеться, вимикаємо вогонь і переливаємо вміст каструлі в друшляк, застелений марлею. Потім, кінці марлі піднімаємо і підвішуємо сир над раковиною на кілька годин. Коли сироватка перестане пекти, перекладаємо сирний згусток в марлі під вантаж, для ущільнення структури і тримаємо приблизно 2 години. Цим часом готуємо розсіл: у велику каструлю наливаємо виділилася з-під сиру сироватку і холодну кип'ячену воду. Додаємо жменю солі і спробуємо, щоб розчин був не пересоленим. Далі опускаємо сирний брусок у воду і залишаємо його на добу, періодично перевертаючи, для рівномірного просочення.
Інгредієнти:
коров'яче молоко - 2 л;
яйце - 6 шт.;
сметана - 500 мл;
сіль - 3 ст. ложки.
Приготування
Ставимо молоко кип'ятитися. Окремо змішуємо сметану з яйцями і виливаємо отриману суміш у молоко. Кладемо за смаком сіль. Зменшуємо вогонь до мінімуму і чекаємо 5 хвилин, поки молоко повністю не згорнеться великими пластівцями. Потім зливаємо масу на марлю в друшляк і залишаємо стікати. Далі марлю щільно зав'язуємо, кладемо бринзу на тарілку і зверху встановлюємо вантаж приблизно на добу. Після закінчення часу домашній сир готовий.
Рецепт бринзи в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для закваски:
Приготування
Отже, для приготування бринзи в домашніх умовах, беремо свіже молоко і ретельно його отфильтровиваем через марлю, складену в декілька шарів. Потім, на слабенькому вогні, доводимо до кипіння і швидко охолодити його приблизно до 30 градусів. Потім додаємо закваску в молоко. Багато хто просто купують в аптеках пепсин, але сама хороша і якісна закваска, виготовляється з шлунка ягняти. Для цього його гарненько очищаємо, висушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Кілька шматочків заливаємо холодною водою і рівно через добу закваска готова! Отже, коли маса у вас стане єдиним сирним шматком, дістаємо її, перекладаємо в сито і чекаємо, щоб стекла вся рідина. Далі розрізаємо масу на кілька шматочків, загортаємо в марлю і кладемо на 5 хвилин під прес. Потім знову повторюємо процедуру і знову кладемо під прес. При третьому разі кладемо сирну масу під вантаж вже на годину.
Заключний етап виготовлення бринзи в домашніх умовах полягає в обрізанні декількох частин сформувався шматка. Ці частини дрібно нарізаємо і кладемо на середину бринзи. Знову загортаємо в тканину і залишаємо під пресом до тих пір, поки сироватка не перестане виділятися. Ось і все, сир бринза в домашніх умовах готова. Далі залишилося тільки наситити продукт сіллю, так як поки вона має прісний смак. Приготований розсіл повинен бути насиченим і міцним, так щоб шматочки сиру плавали в ньому. Приблизно через добу виймаємо бринзу з розсолу і перекладаємо в сухий посуд. Для більш довгого зберігання пересипаємо її сіллю і покласти в холодне місце.
Виробництво бринзи в домашніх умовах за допомогою оцту
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як зробити бринзу в домашніх умовах. Кип'ятимо в каструлі молоко. Потім додаємо по одній ложці оцет і постійно заважаємо. Як тільки молоко згорнеться, вимикаємо вогонь і переливаємо вміст каструлі в друшляк, застелений марлею. Потім, кінці марлі піднімаємо і підвішуємо сир над раковиною на кілька годин. Коли сироватка перестане пекти, перекладаємо сирний згусток в марлі під вантаж, для ущільнення структури і тримаємо приблизно 2 години. Цим часом готуємо розсіл: у велику каструлю наливаємо виділилася з-під сиру сироватку і холодну кип'ячену воду. Додаємо жменю солі і спробуємо, щоб розчин був не пересоленим. Далі опускаємо сирний брусок у воду і залишаємо його на добу, періодично перевертаючи, для рівномірного просочення.
Домашня бринза
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо молоко кип'ятитися. Окремо змішуємо сметану з яйцями і виливаємо отриману суміш у молоко. Кладемо за смаком сіль. Зменшуємо вогонь до мінімуму і чекаємо 5 хвилин, поки молоко повністю не згорнеться великими пластівцями. Потім зливаємо масу на марлю в друшляк і залишаємо стікати. Далі марлю щільно зав'язуємо, кладемо бринзу на тарілку і зверху встановлюємо вантаж приблизно на добу. Після закінчення часу домашній сир готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Козячий сир в домашніх умовах
Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього
Домашній сир - рецепт
Практично кожна господиня купує сир, адже він стане в нагоді і для легкого перекусу, і для приготування ситного обіду або вечері. А що якщо
Кумис в домашніх умовах
Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами
Адигейський сир в домашніх умовах
Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,
Чим замінити сир фета?
Сир фета часто фігурує в приготуванні салатів та інших страв. Але не завжди є можливість купити його: то ціна незрівнянно висока, то якість під