Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чим замінити сир фета?

Чим замінити сир фета?

16-03-2015, 17:51
3 928
Чим замінити сир фета?
Сир фета - ропні сир білого кольору з овечого молока з додаванням козячого, традиційний грецький продукт, що володіє характерним виразним солонуватим смаком з приємною ніжною молочної кислинкою, жирністю від 30 до 60%. За зовнішнім виглядом цей сир, деяким чином, подібний свіжому дрібнозернистому прессованному сиру. Термін дозрівання сиру в розсолі - не менше 3 місяців. Технології виробництва подібних сирів були відомі ще в античні часи, швидше за все, вони практикувалася і раніше.
Називання «Фета» захищена законами ЄС, сир з цією назвою виробляється тільки у Греції, продається з зазначенням місця походження. Подібні сири виробляють за схожими технологіями, іноді із змінами в рецептурі, і в інших країнах (Середземномор'я, південно-східна Європа та ін). Для виробництва таких сирів іноді використовується не тільки овече та козине молоко, але також коров'яче і буйволіноє. Ці продукти мають інші торгові назви.
Сир фета - інгредієнт багатьох страв, часто фігурує в різних рецептах, але не завжди і не скрізь ми можемо знайти цей сир у продажу, так і стоїть цей продукт недешево.

Чим можна замінити сир фета?


Відповіді напрошуються самі собою з нескладних логічних роздумів. Замінювати сир фета слід рассольними сирами.
А якими саме?
В торгових мережах можна знайти ропні сири з назвами «Фетаки», «Фетакса». Деякі з успіхом замінюють сир фета, наприклад, сирами адигейський, сулугуні, моцарелою і іншими подібними рассольними сирами.
І все ж, чим краще всього замінити сир фета, щоб вийшло смачно і вигідно?
Деяких відповідь може здивувати, але навряд чи він здивує живуть у Греції, Македонії, Болгарії, Румунії, Молдови, інших балканських країнах або Ізраїлі.
Найкраще замінювати сир фета звичайної бринзою - цей ропні сир з технології та складу найбільш схожий на фету. Бринзу виготовляють як промисловими способами, так і традиційними в домашніх умовах.
Чим замінити сир фета?

Бринза схожа на фету не тільки по способам виробництва та складом, але також максимально близька за смаком і структурі. Бринза (як, втім, і інші ропні сири) по-своєму не менш корисна, ніж фета. Ось тільки одне «але» Бринза, особливо витримана, - досить солоний сир, як правило, більш солоний, ніж сир фета.
Знизимо солоність
Щоб знизити солоність бринзи, треба нарізати її шматочками (нетонкими скибочками середнього розміру) і помістити в молоко або чисту холодну воду (можна газовану - так піде швидше). Звичайно вимочують бринзу не більше 12 годин. Гарячою водою бринзу заливати не можна.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з адигейський сиром
Салат з адигейський сиром
Салати - це ті страви, які можна їсти постійно, причому не особливо побоюючись за свою фігуру. Чому? Тому що навіть салати бувають не калорійними. До
Як визначити жирність сиру?
Як визначити жирність сиру?
Іноді для приготування будь-якого страви потрібно сир певної жирності. Але не завжди нам відома ця жирність, або ж відома, але потрібно зробити сир
Грецький салат з бринзою
Грецький салат з бринзою
Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо
Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний