Чим замінити сир фета?

Називання «Фета» захищена законами ЄС, сир з цією назвою виробляється тільки у Греції, продається з зазначенням місця походження. Подібні сири виробляють за схожими технологіями, іноді із змінами в рецептурі, і в інших країнах (Середземномор'я, південно-східна Європа та ін). Для виробництва таких сирів іноді використовується не тільки овече та козине молоко, але також коров'яче і буйволіноє. Ці продукти мають інші торгові назви.
Сир фета - інгредієнт багатьох страв, часто фігурує в різних рецептах, але не завжди і не скрізь ми можемо знайти цей сир у продажу, так і стоїть цей продукт недешево.
Чим можна замінити сир фета?
Відповіді напрошуються самі собою з нескладних логічних роздумів. Замінювати сир фета слід рассольними сирами.
А якими саме?
В торгових мережах можна знайти ропні сири з назвами «Фетаки», «Фетакса». Деякі з успіхом замінюють сир фета, наприклад, сирами адигейський, сулугуні, моцарелою і іншими подібними рассольними сирами.
І все ж, чим краще всього замінити сир фета, щоб вийшло смачно і вигідно?
Деяких відповідь може здивувати, але навряд чи він здивує живуть у Греції, Македонії, Болгарії, Румунії, Молдови, інших балканських країнах або Ізраїлі.
Найкраще замінювати сир фета звичайної бринзою - цей ропні сир з технології та складу найбільш схожий на фету. Бринзу виготовляють як промисловими способами, так і традиційними в домашніх умовах.

Бринза схожа на фету не тільки по способам виробництва та складом, але також максимально близька за смаком і структурі. Бринза (як, втім, і інші ропні сири) по-своєму не менш корисна, ніж фета. Ось тільки одне «але» Бринза, особливо витримана, - досить солоний сир, як правило, більш солоний, ніж сир фета.
Знизимо солоність
Щоб знизити солоність бринзи, треба нарізати її шматочками (нетонкими скибочками середнього розміру) і помістити в молоко або чисту холодну воду (можна газовану - так піде швидше). Звичайно вимочують бринзу не більше 12 годин. Гарячою водою бринзу заливати не можна.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з адигейський сиром
Салати - це ті страви, які можна їсти постійно, причому не особливо побоюючись за свою фігуру. Чому? Тому що навіть салати бувають не калорійними. До

Як визначити жирність сиру?
Іноді для приготування будь-якого страви потрібно сир певної жирності. Але не завжди нам відома ця жирність, або ж відома, але потрібно зробити сир

Грецький салат з бринзою
Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо

Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний