Бринза - це солоний м'який сир. Вона чудово підходить для приготування салатів, пирогів і просто може вживатися в якості живильної закуски. Справжній ропні сир виготовляють з овечого молока, але в домашніх умовах бринзу можна приготувати і з коров'ячого. Давайте дізнаємося з вами як це зробити!
Рецепт бринзи в домашніх умовах
Інгредієнти: жирне молоко - 5 л; сіль. Для закваски:
шлунок ягняти - 100 р. Приготування Отже, для приготування бринзи в домашніх умовах, беремо свіже молоко і ретельно його отфильтровиваем через марлю, складену в декілька шарів. Потім, на слабенькому вогні, доводимо до кипіння і швидко охолодити його приблизно до 30 градусів. Потім додаємо закваску в молоко. Багато хто просто купують в аптеках пепсин, але сама хороша і якісна закваска, виготовляється з шлунка ягняти. Для цього його гарненько очищаємо, висушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Кілька шматочків заливаємо холодною водою і рівно через добу закваска готова! Отже, коли маса у вас стане єдиним сирним шматком, дістаємо її, перекладаємо в сито і чекаємо, щоб стекла вся рідина. Далі розрізаємо масу на кілька шматочків, загортаємо в марлю і кладемо на 5 хвилин під прес. Потім знову повторюємо процедуру і знову кладемо під прес. При третьому разі кладемо сирну масу під вантаж вже на годину.
Заключний етап виготовлення бринзи в домашніх умовах полягає в обрізанні декількох частин сформувався шматка. Ці частини дрібно нарізаємо і кладемо на середину бринзи. Знову загортаємо в тканину і залишаємо під пресом до тих пір, поки сироватка не перестане виділятися. Ось і все, сир бринза в домашніх умовах готова. Далі залишилося тільки наситити продукт сіллю, так як поки вона має прісний смак. Приготований розсіл повинен бути насиченим і міцним, так щоб шматочки сиру плавали в ньому. Приблизно через добу виймаємо бринзу з розсолу і перекладаємо в сухий посуд. Для більш довгого зберігання пересипаємо її сіллю і покласти в холодне місце.
Виробництво бринзи в домашніх умовах за допомогою оцту
Інгредієнти: молоко - 3 л; кип'ячена вода - 1 ст.; сіль - за смаком; оцет - 4 ст. ложки; зелень - за бажанням. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як зробити бринзу в домашніх умовах. Кип'ятимо в каструлі молоко. Потім додаємо по одній ложці оцет і постійно заважаємо. Як тільки молоко згорнеться, вимикаємо вогонь і переливаємо вміст каструлі в друшляк, застелений марлею. Потім, кінці марлі піднімаємо і підвішуємо сир над раковиною на кілька годин. Коли сироватка перестане пекти, перекладаємо сирний згусток в марлі під вантаж, для ущільнення структури і тримаємо приблизно 2 години. Цим часом готуємо розсіл: у велику каструлю наливаємо виділилася з-під сиру сироватку і холодну кип'ячену воду. Додаємо жменю солі і спробуємо, щоб розчин був не пересоленим. Далі опускаємо сирний брусок у воду і залишаємо його на добу, періодично перевертаючи, для рівномірного просочення.
Домашня бринза
Інгредієнти: коров'яче молоко - 2 л; яйце - 6 шт.; сметана - 500 мл; сіль - 3 ст. ложки. Приготування Ставимо молоко кип'ятитися. Окремо змішуємо сметану з яйцями і виливаємо отриману суміш у молоко. Кладемо за смаком сіль. Зменшуємо вогонь до мінімуму і чекаємо 5 хвилин, поки молоко повністю не згорнеться великими пластівцями. Потім зливаємо масу на марлю в друшляк і залишаємо стікати. Далі марлю щільно зав'язуємо, кладемо бринзу на тарілку і зверху встановлюємо вантаж приблизно на добу. Після закінчення часу домашній сир готовий.