Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сир маскарпоне в домашніх умовах

Сир маскарпоне в домашніх умовах

18-03-2015, 18:46
1 619
Сир маскарпоне в домашніх умовах
В наші дні на прилавках магазинів можна знайти дуже багато різних різновидів сиру, але самим смачним і корисним вважається, звичайно, домашній.
Приготований в домашніх умовах сир маскарпоне зовсім не містить консервантів і барвників, тому його з легкістю можна давати навіть дітям. Маскарпоне вважається одним із самих ніжних італійських сирів. Він традиційно робиться в передмісті Мілана з молока буйволиць чи вершків коров'ячого молока, і має свіжий вершковий смак і густувату кремоподібну консистенцію. Готовий сир містить понад 50% жиру, має незвичним пікантним смаком, його можна їсти, в чистому вигляді або ж застосовувати для приготування різноманітних десертів та інших страв.

Він не тільки дуже смачний, але і корисний. Адже в сир маскарпоне утримуються різні амінокислоти, необхідні для правильного функціонування всього організму, вітаміни А і всі вітаміни групи В, і, звичайно ж, кальцій.
Спробуйте самі приготувати чудовий сир маскарпоне в домашніх умовах, і ваші кулінарні здібності зростуть в рази.

Як зробити сир маскарпоне?


Інгредієнти:

  • вершки 35 % - 1 л;

  • вода - 1 ч. ложка;

  • лимонна кислота - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати маскарпоне будинку? Отже, беремо чисту, суху каструльку і наливаємо в неї вершки. Ставимо на плиту на слабкий вогонь і нагріваємо приблизно до 75 градусів. Цим часом насипаємо в пиалку трохи лимонної кислоти і злегка розвести кип'яченою водою до повного розчинення. Потім акуратно вливаємо в підігріті вершки і проварюємо все протягом 10 хвилин, постійно розмішуючи віночком. Тепер беремо лляне кухонне рушник, складаємо його в два шари, кладемо на друшляк і обережно виливаємо вершкову масу. Іноді перемішуємо її ложкою для того, щоб сироватка краще і швидше відокремлювалася. Приблизно через годину, ви побачите, що маса придбала консистенцію м'якого тіста. Після цього перекладаємо приготовлений вдома сир маскарпоне в скляну чашку, накриваємо зверху блюдцем і прибираємо в холодильник.
    Порада: отриману сироватку не виливайте, з неї виходять дуже смачні млинці.
    Використовувати маскарпоне можна по-різному: наприклад, замість масла, намазуючи його на бутерброди. Можна приготувати на його основі різні десерти. А якщо маскарпоне гарненько збити з цукром і вершками, то вийде чудовий густий крем для промазування тортів.

    Маскарпоне в домашніх умовах - рецепт


    Інгредієнти:

  • вершки 10 % - 1 л;
  • Сир маскарпоне в домашніх умовах

  • білий винний оцет - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Як готувати сир маскарпоне? Заздалегідь дістаємо з холодильника вершки, щоб вони охололи і стали приблизно кімнатної температури. Потім переливаємо їх в каструлю, ставимо на заздалегідь включену конфорку, додаємо трохи білого винного оцту, перемішуємо вінчиком і тримаємо на середньому вогні приблизно 3 хвилини. Як тільки ви побачите, що маса почала створаживаться, знімаємо каструлю з вогню, повністю остуджуємо і прибираємо в холодильник на 12 годин, а краще на всю ніч. Потім беремо сито, ставимо в миску, кладемо на дно сита складену в кілька разів марлю і акуратно виливаємо туди нашу вершкову заготовку. Даємо сироватці, як слід стекти. З отриманої кількості інгредієнтів у вас повинно вийти приблизно 500 г сиру.
    Далі беремо ситцеву тканину або рушник, складаємо в кілька разів і укладаємо на дно сита. Кладемо в тканину сирну суміш, стягаємо міцно краю і ставимо зверху гніт. Лишаємо в такому положенні на 8 годин і потім дістаємо готовий, ніжний і дуже смачний сир маскарпоне.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Десерт з маскарпоне
    Десерт з маскарпоне
    На основі сиру маскапоне можна приготувати не тільки відоме «Тірамісу», але ще і безліч інших, не менш смачних десертів, рецептами яких ми ділимося в
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
    Торт з сиром маскарпоне
    Торт з сиром маскарпоне
    Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І
    Брауні з маскарпоне
    Брауні з маскарпоне
    Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
    Семіфредо з маскарпоне
    Семіфредо з маскарпоне
    Семіфредо - італійське морозиво, яке готується з додаванням сиру та вершків. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів її створення з
    Чізкейк з маскарпоне
    Чізкейк з маскарпоне
    Чізкейк - дуже поширеною блюдо в європейських країнах, а також Америці. Її готують і як десерт, і як закуску. Особливу ніжність йому надає