Сир маскарпоне в домашніх умовах

Приготований в домашніх умовах сир маскарпоне зовсім не містить консервантів і барвників, тому його з легкістю можна давати навіть дітям. Маскарпоне вважається одним із самих ніжних італійських сирів. Він традиційно робиться в передмісті Мілана з молока буйволиць чи вершків коров'ячого молока, і має свіжий вершковий смак і густувату кремоподібну консистенцію. Готовий сир містить понад 50% жиру, має незвичним пікантним смаком, його можна їсти, в чистому вигляді або ж застосовувати для приготування різноманітних десертів та інших страв.
Він не тільки дуже смачний, але і корисний. Адже в сир маскарпоне утримуються різні амінокислоти, необхідні для правильного функціонування всього організму, вітаміни А і всі вітаміни групи В, і, звичайно ж, кальцій.
Спробуйте самі приготувати чудовий сир маскарпоне в домашніх умовах, і ваші кулінарні здібності зростуть в рази.
Як зробити сир маскарпоне?
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати маскарпоне будинку? Отже, беремо чисту, суху каструльку і наливаємо в неї вершки. Ставимо на плиту на слабкий вогонь і нагріваємо приблизно до 75 градусів. Цим часом насипаємо в пиалку трохи лимонної кислоти і злегка розвести кип'яченою водою до повного розчинення. Потім акуратно вливаємо в підігріті вершки і проварюємо все протягом 10 хвилин, постійно розмішуючи віночком. Тепер беремо лляне кухонне рушник, складаємо його в два шари, кладемо на друшляк і обережно виливаємо вершкову масу. Іноді перемішуємо її ложкою для того, щоб сироватка краще і швидше відокремлювалася. Приблизно через годину, ви побачите, що маса придбала консистенцію м'якого тіста. Після цього перекладаємо приготовлений вдома сир маскарпоне в скляну чашку, накриваємо зверху блюдцем і прибираємо в холодильник.
Порада: отриману сироватку не виливайте, з неї виходять дуже смачні млинці.
Використовувати маскарпоне можна по-різному: наприклад, замість масла, намазуючи його на бутерброди. Можна приготувати на його основі різні десерти. А якщо маскарпоне гарненько збити з цукром і вершками, то вийде чудовий густий крем для промазування тортів.
Маскарпоне в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Як готувати сир маскарпоне? Заздалегідь дістаємо з холодильника вершки, щоб вони охололи і стали приблизно кімнатної температури. Потім переливаємо їх в каструлю, ставимо на заздалегідь включену конфорку, додаємо трохи білого винного оцту, перемішуємо вінчиком і тримаємо на середньому вогні приблизно 3 хвилини. Як тільки ви побачите, що маса почала створаживаться, знімаємо каструлю з вогню, повністю остуджуємо і прибираємо в холодильник на 12 годин, а краще на всю ніч. Потім беремо сито, ставимо в миску, кладемо на дно сита складену в кілька разів марлю і акуратно виливаємо туди нашу вершкову заготовку. Даємо сироватці, як слід стекти. З отриманої кількості інгредієнтів у вас повинно вийти приблизно 500 г сиру.
Далі беремо ситцеву тканину або рушник, складаємо в кілька разів і укладаємо на дно сита. Кладемо в тканину сирну суміш, стягаємо міцно краю і ставимо зверху гніт. Лишаємо в такому положенні на 8 годин і потім дістаємо готовий, ніжний і дуже смачний сир маскарпоне.
Рекомендуємо добрі рецепти

Десерт з маскарпоне
На основі сиру маскапоне можна приготувати не тільки відоме «Тірамісу», але ще і безліч інших, не менш смачних десертів, рецептами яких ми ділимося в

Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,

Торт з сиром маскарпоне
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І

Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак

Семіфредо з маскарпоне
Семіфредо - італійське морозиво, яке готується з додаванням сиру та вершків. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів її створення з

Чізкейк з маскарпоне
Чізкейк - дуже поширеною блюдо в європейських країнах, а також Америці. Її готують і як десерт, і як закуску. Особливу ніжність йому надає