Адигейський сир - це дуже ніжний купити продукт, який володіє оригінальним кисломолочним смаком і сирною консистенцією. Він є національним продуктом адигейців. Робиться тільки з молока вищої якості шляхом його згортання молочної сироваткою. Цей сир, завдяки великому вмісту білка і оптимальному амінокислотному складу, дуже корисний для організму. Адигейський сир містить вітаміни групи В, які необхідні для повноцінної життєдіяльності людини.
Як і скільки часу можна зберігати адигейський сир? Термін його зберігання залежить від натуральності використаних продуктів. Деякі магазинні сири можуть зберігатися навіть кілька років. А ось приготовлений вдома адигейський сир краще всього загорнути в рушник і зберігати в холодильнику, особливо в жарку пору року і не більше одного місяця. Його використовують як самостійне блюдо до сніданку, а також з нього можна приготувати сирники, вареники або сирні маси. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти адигейського сиру.
Адигейський сир в мультиварці
Інгредієнти: кисле молоко - 2 л; сіль - 3 ч. ложки; куряче яйце - 3 шт. Приготування Як зробити адигейський сир в домашніх умовах? Звичайно ж, використовуючи мультиварку. Для цього в суху чашу мультиварки наливаємо кисле кисле молоко. В окремому посуді збиваємо гарненько курячі яйця з сіллю до отримання міцної піни і виливаємо отриману суміш у каструлю, ретельно перемішуючи пластиковою лопаткою або віночком. На панелі управління виставляємо режим «Випічка» і готуємо приблизно 25 хвилин. Отриману сироватку обережно зливаємо через марлю або сетечко, а віджатий таким чином сир ставимо на 2 години під прес і залишаємо при кімнатній температурі. Чим довше він буде перебувати під вантажем, тим суші він вийде в результаті. Готовий домашній адигейський сир нарізаємо тонкими скибочками і подаємо у вигляді самостійної страви на сніданок.
Домашній адигейський сир
Інгредієнти: сільське молоко - 25 л; кефір - 2 ст. ложки; куряче яйце - 4 шт.; зелень кропу, петрушки, болгарський перець, часник - за бажанням; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Рецепт приготування адигейського сиру досить простий. Отже, для початку нам з вами треба заквасити півлітра молока. Для цього наливаємо його в ковшечек, злегка підігріваємо на слабкому вогні і додаємо трохи кефіру. Перемішуємо і залишаємо масу при кімнатній температурі приблизно на добу киснути. За цей час наша кисле молоко повинна бути готова. На наступний день збиваємо як слід яйця, додаємо їх в скисле молоко і все гарненько розмішуємо. Решта 2 літри молока, переливаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і, постійно помішуючи, акуратно вливаємо молочно-яєчну суміш. Готуємо до тих пір, поки не відбудеться поділ молока на однорідну створожившуюся суміш і прозоро-жовту сироватку. Це займе приблизно 10 хвилин.
Потім в друшляк кладемо складену в кілька разів марлю і відкидаємо готову масу, давши стекти всій рідини. У готову суміш додаємо сіль за смаком і добре перемішуємо. Можете також додати дрібно
порізаний солодкий болгарський перчик, кріп, петрушку або часничок.
Потім отриману масу перекладаємо в посуд, зверху кладемо вантаж і залишаємо на 8 - 10 годин при кімнатній температурі. По закінченню часу, витягуємо сир з форми, трохи натираємо сіллю і прибираємо в холодильник приблизно на 3 години. Зберігаємо в закритій ємності, щоб він не заветрелся.
Якщо сири - ваша слабкість, то обов'язково спробуйте приготувати плавлений сир в домашніх умовах або ж домашній сир з сиру .