Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажений адигейський сир

Смажений адигейський сир

17-03-2015, 18:52
2 054
Смажений адигейський сир
Ми більше звикли вживати в їжу сир у свіжому вигляді. А в Європі смажений сир - досить поширена страва. І не дивно, адже виходить дуже смачно. Як приготувати смажений сир, ми вам зараз розповімо.
Смажений сир в клярі
Інгредієнти:

  • сир адигейський 300 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • панірувальні сухарі - 150 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Збиваємо яйця, додаємо перець і сіль, половину борошна і добре перемішуємо. Сир нарізаємо смужками шириною близько 2 см, опускаємо їх у борошні, а потім занурюємо у збите яйце і панірувальні сухарі . Тепер викладаємо сир у добре розігріте рослинне масло й обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Готовий сир викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Після чого подаємо до столу в гарячому вигляді.
    Рецепт смаженого адигейського сиру з кунжутом
    Інгредієнти:

  • адигейський сир - 400 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • сухий базилік - 1 ст. ложка;

  • мелений коріандр - 05 ч. ложки;

  • куркума - 05 ч. ложки;

  • мелений кумін - 05 ч. ложки;

  • зерна кунжуту - 1 ст. ложка;

  • червоний перець - на кінчику ножа.


  • Приготування
    Розігріваємо сковороду і розтоплюємо вершкове масло. Адигейський сир нарізаємо кубиками зі стороною близько 1 див. В глибоку мисочку висипаємо всі спеції і перемішуємо їх. Туди ж відправляємо сир і знову перемішуємо. У сковороду з розтопленим вершковим маслом висипаємо сир зі спеціями і смажимо на середньому вогні 2 хвилини, постійно помішуючи. Викладаємо сир на тарілку і посипаємо зернами кунжуту.
    Смажений адигейський сир в паніровці
    Інгредієнти:

  • адигейський сир - 300 г;

  • молоко - 20 мл;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • панірувальні сухарі;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Сир нарізаємо пластинами товщиною близько 5 мм Збиваємо яйце, додаємо в нього молоко, солимо за смаком. Потім сир в отриманій суміші, потім в сухарях, потім знову до яєчної суміші і сухарях. На сковороду наливаємо олію, викладаємо сир в паніровці і обсмажуємо з двох сторін. Подаємо до столу разом зі свіжими овочами.
    Смажений адигейський сир в норі
    Інгредієнти:

  • адигейський сир - 200 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вода - 100 мл;

  • водорості «норі» - 2 аркуша;

  • сіль, чорний мелений перець, куркума - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Сир нарізаємо довгастими смужками розміром приблизно 6х15 див. Норі нарізаємо смужками шириною 6 см і кожну зі смуг ріжемо навпіл. Готуємо кляр . Для цього змішуємо борошно, сіль, спеції і воду. Беремо шматочок норі, опускаємо на 2-3 секунди в воду. Це потрібно для того, щоб він розм'як, а потім обмотуємо їм кожен шматочок сиру. Потім мачає сир в норі в кляр. Обсмажуємо на сковороді з розігрітим рослинним маслом до появи рум'яної скоринки.
    Адигейський сир, смажену у фритюрі
    Інгредієнти:

  • адигейський сир - 250 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • вода газована - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    З'єднуємо борошно, спеції, сіль, яйце, газовану воду і гарненько перемішуємо. Сир нарізаємо брусочками бажаної величини. Опускаємо сир в кляр. А потім обсмажуємо у фритюрі до утворення рум'яної скоринки. Готовий сир кладемо на паперову серветку, щоб стік жир.
    Смажений адигейський сир з помідорами
    Інгредієнти:

  • адигейський сир - 500 г;

  • топлене масло - 100 г;

  • помідори - 3 шт.;

  • каррі - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • Смажений адигейський сир

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    На розігріту сковороду викладаємо масло, додаємо карі і тушкуємо 2-3 хвилини до появи аромату. Скибочками адигейський сир нарізаємо і обсмажуємо з обох сторін.
    Нарізаємо помідори - можна часточками, а можна і великими кубиками. Додаємо подрібнений часник, сіль і перець за смаком. Виймаємо скибочки сиру, ріжемо його кубиками і відправляємо назад на сковороду разом з помідорами. Обсмажуємо все разом хвилин 5. Смажений адигейський сир з помідорами готовий, можна подавати до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з адигейський сиром
    Салат з адигейський сиром
    Салати - це ті страви, які можна їсти постійно, причому не особливо побоюючись за свою фігуру. Чому? Тому що навіть салати бувають не калорійними. До
    Страви з адигейського сиру
    Страви з адигейського сиру
    Страви з адигейського сиру поширені досить сильно. Цей Продукт доступний багатьом сім'ям, а тому господині намагаються використовувати його по
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
    Рецепти з адигейський сиром
    Рецепти з адигейський сиром
    Адигейський сир - корисний і смачний молочний продукт, який чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні ми детально розглянемо кілька
    Пиріг з адигейський сиром
    Пиріг з адигейський сиром
    Якщо ви сирна душа, то пропонуємо вам приготувати смачний пиріг з адигейський сиром. Ця страва дуже популярно на Кавказі, ним пригощають всіх
    Адигейський сир в домашніх умовах
    Адигейський сир в домашніх умовах
    Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,