Ми більше звикли вживати в їжу сир у свіжому вигляді. А в Європі смажений сир - досить поширена страва. І не дивно, адже виходить дуже смачно. Як приготувати смажений сир, ми вам зараз розповімо.
Смажений сир в клярі
Інгредієнти: сир адигейський 300 г; борошно - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; панірувальні сухарі - 150 г; рослинна олія; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Збиваємо яйця, додаємо перець і сіль, половину борошна і добре перемішуємо. Сир нарізаємо смужками шириною близько 2 см, опускаємо їх у борошні, а потім занурюємо у збите яйце і панірувальні сухарі . Тепер викладаємо сир у добре розігріте рослинне масло й обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Готовий сир викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Після чого подаємо до столу в гарячому вигляді.
Рецепт смаженого адигейського сиру з кунжутом
Інгредієнти: адигейський сир - 400 г; вершкове масло - 25 г; сухий базилік - 1 ст. ложка; мелений коріандр - 05 ч. ложки; куркума - 05 ч. ложки; мелений кумін - 05 ч. ложки; зерна кунжуту - 1 ст. ложка; червоний перець - на кінчику ножа. Приготування Розігріваємо сковороду і розтоплюємо вершкове масло. Адигейський сир нарізаємо кубиками зі стороною близько 1 див. В глибоку мисочку висипаємо всі спеції і перемішуємо їх. Туди ж відправляємо сир і знову перемішуємо. У сковороду з розтопленим вершковим маслом висипаємо сир зі спеціями і смажимо на середньому вогні 2 хвилини, постійно помішуючи. Викладаємо сир на тарілку і посипаємо зернами кунжуту.
Смажений адигейський сир в паніровці
Інгредієнти: адигейський сир - 300 г; молоко - 20 мл; яйця - 1 шт.; сіль - за смаком; панірувальні сухарі; рослинна олія для смаження. Приготування Сир нарізаємо пластинами товщиною близько 5 мм Збиваємо яйце, додаємо в нього молоко, солимо за смаком. Потім сир в отриманій суміші, потім в сухарях, потім знову до яєчної суміші і сухарях. На сковороду наливаємо олію, викладаємо сир в паніровці і обсмажуємо з двох сторін. Подаємо до столу разом зі свіжими овочами.
Смажений адигейський сир в норі
Інгредієнти: адигейський сир - 200 г; борошно - 2 ст. ложки; вода - 100 мл; водорості «норі» - 2 аркуша; сіль, чорний мелений перець, куркума - 05 ч. ложки; рослинне масло. Приготування Сир нарізаємо довгастими смужками розміром приблизно 6х15 див. Норі нарізаємо смужками шириною 6 см і кожну зі смуг ріжемо навпіл. Готуємо кляр . Для цього змішуємо борошно, сіль, спеції і воду. Беремо шматочок норі, опускаємо на 2-3 секунди в воду. Це потрібно для того, щоб він розм'як, а потім обмотуємо їм кожен шматочок сиру. Потім мачає сир в норі в кляр. Обсмажуємо на сковороді з розігрітим рослинним маслом до появи рум'яної скоринки.
Адигейський сир, смажену у фритюрі
Інгредієнти: адигейський сир - 250 г; борошно - 3 ст. ложки; яйця - 1 шт.; вода газована - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування З'єднуємо борошно, спеції, сіль, яйце, газовану воду і гарненько перемішуємо. Сир нарізаємо брусочками бажаної величини. Опускаємо сир в кляр. А потім обсмажуємо у фритюрі до утворення рум'яної скоринки. Готовий сир кладемо на паперову серветку, щоб стік жир.
Смажений адигейський сир з помідорами
Інгредієнти: адигейський сир - 500 г; топлене масло - 100 г; помідори - 3 шт.; каррі - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; сіль - за смаком. Приготування На розігріту сковороду викладаємо масло, додаємо карі і тушкуємо 2-3 хвилини до появи аромату. Скибочками адигейський сир нарізаємо і обсмажуємо з обох сторін.
Нарізаємо помідори - можна часточками, а можна і великими кубиками. Додаємо подрібнений часник, сіль і перець за смаком. Виймаємо скибочки сиру, ріжемо його кубиками і відправляємо назад на сковороду разом з помідорами. Обсмажуємо все разом хвилин 5. Смажений адигейський сир з помідорами готовий, можна подавати до столу!