Пиріг з адигейський сиром
Несолодка випічка з адигейський сиром дуже популярна на Кавказі, і цілком заслужено (взяти хоча б хичини з сиром ). Пироги з цим інгредієнтом виходять дуже ситними, соковитими і дивно ніжними. Та й робити їх дуже просто. Адигейський сир - вже готова начинка. Потрібно лише його подрібнити і змішати з зеленню, економити на якій не варто, адже зелені повинно бути багато.
Інгредієнти:
тісто листкове дріжджове - 1 упаковка;
сир адигейський - 350 г;
сметана - 1/2 ст.;
яйце - 1 шт.;
петрушка, кінза - 1 пучок;
перець чорний мелений.
Приготування
Сир натираємо на крупній тертці і змішати з рубаною зеленню і чорним перцем. Тісто ділимо навпіл, тонко розкочуємо. Одну частину викладаємо на змащене олією деко, краї тіста повинні трохи звисати. Зверху рівним шаром покриваємо начинкою, заливаємо сметаною і закриваємо другим пластом тіста. Ретельно защипуємо краю і відправляємо пиріг на півгодини в духовку, розігріту до 200 градусів. За 10 хвилин до готовності пиріг виймаємо і змащуємо збитим яйцем, для утворення блискучої скоринки. Знову ховаємо в духову шафу, підрум'янитися. Коли пиріг охолоне, нарізаємо його на порції і подаємо з бульйоном. З солодким чаєм буде теж дуже смачно. До речі, це блюдо чимось нагадує узбецьку самсу з сиром , яку теж досить легко приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти:
сир адигейський - 500 г;
сметана - 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
цукор - 4 ст. ложки;
борошно - 2/3 ст.;
родзинки - 100 р.
Приготування
У блендері подрібнюємо сир. Додаємо до нього цукор, сметану і попередньо запарені родзинки. Вбиваємо яйця. Все ретельно перемішуємо, поступово вводимо просіяне борошно. Отриману масу викладаємо у змащену маслом форму і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.
Інгредієнти:
лаваш - 3 аркуша;
сир твердий - 200 г;
сир адигейський 300 г;
яйця - 4 шт.;
сметана - 1 ст.;
часник - 3 зубчики;
масло вершкове - 1 ч. ложка;
кріп, петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Обидва види сиру натираємо на крупній тертці, додаємо пропущений через прес часник і рубану зелень. Два яйця збиваємо з дрібкою солі і поступово вводимо в цю суміш.
Змащену маслом форму вистилаємо листом лаваша, краю повинні звисати. Залишилися листи ділимо на 4 частини кожен. Дві з них відразу кладемо на дно, зверху покриваємо начинкою, потім знову лаваш і знову начинка. Кожен шар добре утрамбовуємо. Повторюємо, поки не закінчаться коржі. Закриваємо виступаючими «пелюстками» нижнього лаваша і заливаємо наш пиріг сумішшю сметани і 2-х яєць. Якщо замінити сметану кефіром, калорійність цього дієтичного страви дещо знизитися. Випікаємо ледачий пиріг з лаваша при 180 градусах до утворення рум'яної скоринки.
Листковий пиріг з адигейський сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир натираємо на крупній тертці і змішати з рубаною зеленню і чорним перцем. Тісто ділимо навпіл, тонко розкочуємо. Одну частину викладаємо на змащене олією деко, краї тіста повинні трохи звисати. Зверху рівним шаром покриваємо начинкою, заливаємо сметаною і закриваємо другим пластом тіста. Ретельно защипуємо краю і відправляємо пиріг на півгодини в духовку, розігріту до 200 градусів. За 10 хвилин до готовності пиріг виймаємо і змащуємо збитим яйцем, для утворення блискучої скоринки. Знову ховаємо в духову шафу, підрум'янитися. Коли пиріг охолоне, нарізаємо його на порції і подаємо з бульйоном. З солодким чаєм буде теж дуже смачно. До речі, це блюдо чимось нагадує узбецьку самсу з сиром , яку теж досить легко приготувати в домашніх умовах.
Запіканка з адигейського сиру
Інгредієнти:
Приготування
У блендері подрібнюємо сир. Додаємо до нього цукор, сметану і попередньо запарені родзинки. Вбиваємо яйця. Все ретельно перемішуємо, поступово вводимо просіяне борошно. Отриману масу викладаємо у змащену маслом форму і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.
Рецепт пирога з лаваша з адигейський сиром
Інгредієнти:
Приготування
Обидва види сиру натираємо на крупній тертці, додаємо пропущений через прес часник і рубану зелень. Два яйця збиваємо з дрібкою солі і поступово вводимо в цю суміш.
Змащену маслом форму вистилаємо листом лаваша, краю повинні звисати. Залишилися листи ділимо на 4 частини кожен. Дві з них відразу кладемо на дно, зверху покриваємо начинкою, потім знову лаваш і знову начинка. Кожен шар добре утрамбовуємо. Повторюємо, поки не закінчаться коржі. Закриваємо виступаючими «пелюстками» нижнього лаваша і заливаємо наш пиріг сумішшю сметани і 2-х яєць. Якщо замінити сметану кефіром, калорійність цього дієтичного страви дещо знизитися. Випікаємо ледачий пиріг з лаваша при 180 градусах до утворення рум'яної скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з адигейського сиру
Страви з адигейського сиру поширені досить сильно. Цей Продукт доступний багатьом сім'ям, а тому господині намагаються використовувати його по
Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
Рецепти з адигейський сиром
Адигейський сир - корисний і смачний молочний продукт, який чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні ми детально розглянемо кілька
Сирний пиріг - рецепт
Сирний пиріг - відмінне, ситне блюдо, готувати яке хочеться знову і знову. Варіацій сирного пирога дуже багато - варто додати одну дві спеції, трохи
Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо