Несолодка випічка з адигейський сиром дуже популярна на Кавказі, і цілком заслужено (взяти хоча б хичини з сиром ). Пироги з цим інгредієнтом виходять дуже ситними, соковитими і дивно ніжними. Та й робити їх дуже просто. Адигейський сир - вже готова начинка. Потрібно лише його подрібнити і змішати з зеленню, економити на якій не варто, адже зелені повинно бути багато.
Листковий пиріг з адигейський сиром
Інгредієнти: тісто листкове дріжджове - 1 упаковка; сир адигейський - 350 г; сметана - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; петрушка, кінза - 1 пучок; перець чорний мелений. Приготування Сир натираємо на крупній тертці і змішати з рубаною зеленню і чорним перцем. Тісто ділимо навпіл, тонко розкочуємо. Одну частину викладаємо на змащене олією деко, краї тіста повинні трохи звисати. Зверху рівним шаром покриваємо начинкою, заливаємо сметаною і закриваємо другим пластом тіста. Ретельно защипуємо краю і відправляємо пиріг на півгодини в духовку, розігріту до 200 градусів. За 10 хвилин до готовності пиріг виймаємо і змащуємо збитим яйцем, для утворення блискучої скоринки. Знову ховаємо в духову шафу, підрум'янитися. Коли пиріг охолоне, нарізаємо його на порції і подаємо з бульйоном. З солодким чаєм буде теж дуже смачно. До речі, це блюдо чимось нагадує узбецьку самсу з сиром , яку теж досить легко приготувати в домашніх умовах.
Запіканка з адигейського сиру
Інгредієнти: сир адигейський - 500 г; сметана - 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; цукор - 4 ст. ложки; борошно - 2/3 ст.; родзинки - 100 р. Приготування У блендері подрібнюємо сир. Додаємо до нього цукор, сметану і попередньо запарені родзинки. Вбиваємо яйця. Все ретельно перемішуємо, поступово вводимо просіяне борошно. Отриману масу викладаємо у змащену маслом форму і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.
Рецепт пирога з лаваша з адигейський сиром
Інгредієнти: лаваш - 3 аркуша; сир твердий - 200 г; сир адигейський 300 г; яйця - 4 шт.; сметана - 1 ст.; часник - 3 зубчики; масло вершкове - 1 ч. ложка; кріп, петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Обидва види сиру натираємо на крупній тертці, додаємо пропущений через прес часник і рубану зелень. Два яйця збиваємо з дрібкою солі і поступово вводимо в цю суміш.
Змащену маслом форму вистилаємо листом лаваша, краю повинні звисати. Залишилися листи ділимо на 4 частини кожен. Дві з них відразу кладемо на дно, зверху покриваємо начинкою, потім знову лаваш і знову начинка. Кожен шар добре утрамбовуємо. Повторюємо, поки не закінчаться коржі. Закриваємо виступаючими «пелюстками» нижнього лаваша і заливаємо наш пиріг сумішшю сметани і 2-х яєць. Якщо замінити сметану кефіром, калорійність цього дієтичного страви дещо знизитися. Випікаємо ледачий пиріг з лаваша при 180 градусах до утворення рум'яної скоринки.