Сирний пиріг - рецепт
Пиріг - святкове блюдо, саме слово говорить за себе - пиріг від слова «бенкет». Це блюдо придумали у нас на Русі. Пироги бувають закритими, коли тісто прикриває начинку з усіх боків, напівзакритими - тісто викладають на начинку у формі сіточки, і відкритими - за подобою ватрушки. Начинка також буває найрізноманітнішою. Зараз ми розповімо вам про те, як приготувати сирний пиріг.
Для початку пропонуємо приготувати простий сирний пиріг на кефірі. Зробити його не складніше, ніж посмажити омлет, а смак вас приємно порадує.
Інгредієнти:
твердий сир - 200 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 4-5 ст. ложок;
розпушувач - 1 ч. ложка;
кефір - 2 склянки;
вершкове масло - 20 г,
сіль - щіпка.
Приготування
Сир тремо на дрібній тертці, додаємо яйця, сіль, борошно, розпушувач, вимішуємо, тепер вливаємо кефір і знову все гарненько перемішуємо. Тісто по консистенції має нагадувати сметану. На сковороду, змащену вершковим маслом, виливаємо наше тісто і обов'язково накриваємо кришкою. Готуємо на маленькому вогні. Під час приготування пиріг збільшиться десь в 2 рази, врахуйте цей момент при виборі сковороди. Час приготування близько 30 хвилин. Ось і все, сирний пиріг готовий.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1 склянка;
яйця - 1 шт.;
маргарин - 100 г;
сіль - щіпка.
Для начинки:
тертий сир - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
яйця - 2 шт.;
сметана - 200 г;
зелень кропу і петрушки - 30 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Для тіста маргарин рубаємо з борошном, додаємо яйце, сіль, замішуємо тісто і ставимо на холод хвилин на 30. Потім розкачуємо тісто, викладаємо на деко, таким чином, щоб вийшли бортики. Зверху кладемо рубаний зелений лук і кільця ріпчастої цибулі. Заливаємо соусом, для якого сметану змішуємо з яйцями, зеленню, солимо, перчимо за смаком. Зверху засипаємо тертим сиром. І випікаємо при 180 градусах до готовності. Сирний пиріг з цибулею готовий.
Інгредієнти:
готове листкове тісто - 1 упаковка (600 г);
плавлені сирки - 4 шт.;
яйця - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
зелень, сіль - за смаком.
Приготування
Як правило, в упаковці йде 2 аркуша тесту. Один з них розкачуємо до потрібного нам розміру, укладаємо на деко, трохи піднімаючи краю, тим самим створюючи бортики. Тепер займаємося начинкою: цибулину нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Сирки натираємо на крупній тертці, яйця збиваємо з сіллю, трохи залишаємо, щоб змастити верх пирога, а в решту додаємо зелень. Тепер на тісто викладаємо сир, зверху обсмажену цибулю і заливаємо збитими яйцями. Після цього накриваємо другою половинкою тіста і защипуємо краю. Верх змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку хвилин на 20-25.
Інгредієнти:
вірменський лаваш - 8 аркушів;
твердий сир - 300 г;
шинка - 400 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 2 склянки;
масло вершкове - 100 г;
помідор - 1 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Готуємо соус: змішуємо молоко з яйцями, додаємо розтоплене вершкове масло, натертий на дрібній тертці сир і вимішуємо. Шинку нарізаємо соломкою. Обрізаємо листи лаваша до потрібного нам розміру, укладаємо перший лист на змащений маслом деко, промазуємо соусом, викладаємо частину шинки, розподіливши її таким чином, щоб вистачило на всі шари. Викладаємо всі листи лаваша, рясно змащуючи з обох сторін соусом і на кожен шар, окрім верхнього, кладемо шинку. На верхній шар викладаємо кружечки помідора, заливаємо рештою соусом і ставимо в духовку приблизно на 30 хвилин. Пиріг в приготуванні дуже простий, а на смак виходить вище всякої похвали.
Сирний пиріг - простий рецепт
Для початку пропонуємо приготувати простий сирний пиріг на кефірі. Зробити його не складніше, ніж посмажити омлет, а смак вас приємно порадує.
Інгредієнти:
Приготування
Сир тремо на дрібній тертці, додаємо яйця, сіль, борошно, розпушувач, вимішуємо, тепер вливаємо кефір і знову все гарненько перемішуємо. Тісто по консистенції має нагадувати сметану. На сковороду, змащену вершковим маслом, виливаємо наше тісто і обов'язково накриваємо кришкою. Готуємо на маленькому вогні. Під час приготування пиріг збільшиться десь в 2 рази, врахуйте цей момент при виборі сковороди. Час приготування близько 30 хвилин. Ось і все, сирний пиріг готовий.
Сирно-цибулевий пиріг
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для тіста маргарин рубаємо з борошном, додаємо яйце, сіль, замішуємо тісто і ставимо на холод хвилин на 30. Потім розкачуємо тісто, викладаємо на деко, таким чином, щоб вийшли бортики. Зверху кладемо рубаний зелений лук і кільця ріпчастої цибулі. Заливаємо соусом, для якого сметану змішуємо з яйцями, зеленню, солимо, перчимо за смаком. Зверху засипаємо тертим сиром. І випікаємо при 180 градусах до готовності. Сирний пиріг з цибулею готовий.
Пиріг з листкового тіста з сирною начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Як правило, в упаковці йде 2 аркуша тесту. Один з них розкачуємо до потрібного нам розміру, укладаємо на деко, трохи піднімаючи краю, тим самим створюючи бортики. Тепер займаємося начинкою: цибулину нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Сирки натираємо на крупній тертці, яйця збиваємо з сіллю, трохи залишаємо, щоб змастити верх пирога, а в решту додаємо зелень. Тепер на тісто викладаємо сир, зверху обсмажену цибулю і заливаємо збитими яйцями. Після цього накриваємо другою половинкою тіста і защипуємо краю. Верх змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку хвилин на 20-25.
Листковий сирний пиріг з лаваша з шинкою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо соус: змішуємо молоко з яйцями, додаємо розтоплене вершкове масло, натертий на дрібній тертці сир і вимішуємо. Шинку нарізаємо соломкою. Обрізаємо листи лаваша до потрібного нам розміру, укладаємо перший лист на змащений маслом деко, промазуємо соусом, викладаємо частину шинки, розподіливши її таким чином, щоб вистачило на всі шари. Викладаємо всі листи лаваша, рясно змащуючи з обох сторін соусом і на кожен шар, окрім верхнього, кладемо шинку. На верхній шар викладаємо кружечки помідора, заливаємо рештою соусом і ставимо в духовку приблизно на 30 хвилин. Пиріг в приготуванні дуже простий, а на смак виходить вище всякої похвали.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
Пиріг-перевертиш з грибами
Пироги-перевертні можуть бути як приємними, так і не солодкими. Вони виходять досить смачними, соковитими і готувати досить просто. І зараз ми вам