Гарбуз можна не тільки варити, тушкувати і запікати. Кілька цікавих рецептів смачного пирога з гарбуза чекають вас нижче.
Рецепт американського пирога з гарбузом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; масло вершкове - 120 г; цукор - 2 ст. ложки; жовтки - 2 шт.; холодна вода - 2 ст. ложки. Для начинки:
гарбуз - 900 г; яйця - 3 шт.; сметана - 300 г; цукор - 6 ст. ложок; кардамон, аніс, мускатний горіх - по щіпці. Приготування Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо жовтки, борошно і перемішуємо. Тісто виходить м'яким і еластичним. Рівномірно розподіляємо його по формі для випічки. Ставимо форму на півгодини в холодильник.
Тепер готуємо начинку: гарбуз чистимо від шкірки і насіння, укладаємо на деко, прикриваємо фольгою і при температурі 200 градусів випікаємо близько 15 хвилин. Після цього перевіряємо готовність: проколюємо гострим ножем - гарбуз повинна бути м'якою. Коли вона трохи охолоне, за допомогою блендера перетворюємо її в пюре. Додаємо яйця, цукор, сметану, спеції і все добре перемішуємо. Повинна вийти однорідна гладка маса. Тепер виймаємо тісто їх холодильника і проколюємо виделкою його в декількох місцях.
Відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів хвилин на 20. Готову основу для пирога остуджуємо. У духовці встановлюємо температуру 180 градусів. В пісочну форму викладаємо гарбузову начинку і запікаємо 30 хвилин. Готовий пиріг залишаємо у формі години на 2 а тільки потім виймаємо. Подаємо зі збитими вершками або кулькою морозива.
Рецепт осетинського пирога з гарбузом
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; борошно - 25 склянки; гарбуз - 450 г; осетинський (адигейський) сир - 200 г; вода - 1 склянка; цукор - 1 ч. ложка; сухі дріжджі - 3 ч. ложки; сіль, чорний мелений перець - за смаком; вершкове і рослинне масло - для змазування; борошно для посипання. Приготування Борошно просіваємо, додаємо дріжджі, сіль, цукор і 1 склянку теплої води. Вимішуємо тісто, прикриваємо вологою серветкою і залишаємо підходити години на півтори. Гарбуз, сир та заморожене вершкове масло тремо на крупній тертці. Добре все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
Коли тісто підійде і збільшиться в об'ємі в 2 рази, обминаємо його, знову накриваємо і чекаємо, поки підійде ще раз. Потім ділимо його на 4 частини. І кожну з них розгортаємо в коржі товщиною близько 1 см. На центр кожної кладемо начинку, кінці з'єднуємо і перевертаємо швами вниз, надаємо їм круглу форму. Форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном. Укладаємо пироги швами вниз. Накриваємо рушником, залишаємо хвилин на 30 підходити. Відправляємо осетинські пироги у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин на 30. Коли вони будуть готові, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом.
Рецепт відкритого пирога з гарбузом
Інгредієнти: борошно - 400 г; молоко - 250 мл; масло вершкове - 100 г; цукор - 100 г; яйця - 1 шт.; дріжджі - 50 г; сіль - щіпка. Для начинки:
гарбуз - 500 г; сир - 200 г; цукор - 100 г; яйця - 2 шт.; тертий мускатний горіх - за смаком. Приготування Розчиняємо в теплому молоці дріжджі, додаємо сіль, цукор, яйце і розм'якшене вершкове масло, перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Ставимо в тепле місце, щоб воно підходило. Тісто розгортаємо в коржик і викладаємо в роз'ємну форму таким чином, щоб вийшов бортик висотою близько 3 див. Проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо до м'якості, потім охолоджуємо. Додаємо до гарбузі цукор, яйця, сир і мускатний горіх, перемішуємо. Викладаємо начинку у форму з тестом. При температурі близько 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Рецепт листкового пирога з гарбузом
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 05 кг; гарбуз - 350 г; яблучний джем - 100 г; цукрова пудра - 50 г; яйця - 1 шт. Приготування Гарбуз тремо на крупній тертці. Кладемо один пласт тіста, злегка розкачуємо, зверху - гарбуз і джем. Другий пласт тіста розкачуємо, щоб він відповідав розміру першого, а потім нарізаємо спеціальним валиком, щоб вийшла сіточка. Верх пирога змащуємо збитим яйцем. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин. Коли пиріг буде готовий, посипаємо його цукровою пудрою і прикрашаємо ягодами журавлини.