Рецепт грушевого пирога
Спекти смачний грушевий пиріг зовсім нескладно. Є безліч рецептів, наведемо найбільш популярні.
Інгредієнти:
склянку борошна пшеничного;
2 курячих яйця;
1 пакетик розпушувача (можна використовувати соду, погашену оцтом);
150 г цукру;
150 г вершкового натурального масла;
5-6 груш;
плитка чорного шоколаду;
100 г ядерець мигдалю;
1 столова ложка меду;
пів-лимона.
Приготування:
Горіхи злегка прокалим, остудимо і подрібнити у блендері (або іншим способом). Вимиті груші очистимо. 2-3 груші наріжемо кубиками, а решта наріжемо тонкими скибочками і збризніть соком лимона. Шоколад разломаем на квадратики. Злегка взобьем яйця з цукром, додамо розм'якшене вершкове масло і доведемо до отримання однорідної маси. Додамо мелені горіхи і перемішати ретельно. Додамо просіяне борошно і розпушувач. Перемішаємо. Викладемо в тісто шматочки груш і шоколад і акуратно перемішати ще раз. Викладемо тісто в роз'ємну форму, змащену вершковим маслом. Разровняем лопаткою. Зверху викладемо грушеві скибочки. Помістимо форму в духову шафу, розігрітий до середньої температури, приблизно хвилин на 60-70. Готовність пирога перевіряємо дерев'яною зубочисткою або сірником (після протикання пирога в середині вона повинна залишитися сухою). Готовий пиріг за допомогою силіконової пензлика змастимо підігрітим медом і посиплемо меленим мигдалем (або горіхами).
Пиріг-перевертиш
Цікаво спекти грушевий пиріг-перевертиш.
Інгредієнти:
3-4 великі груші;
стакан цукру;
склянка борошна;
4 курячих яйця;
170 г розм'якшеного натурального вершкового масла;
50 г ядерець мигдалю;
півсклянки ядер волоських горіхів;
трохи кардамону;
пакетик розпушувача;
щіпка солі.
Приготування:
Попередньо розігріємо духовку до середньої температури. Груші разрежем кожну на 4 частини і видалити серцевини. Розігріємо суху сковороду і розтопити в ній 120 грам цукру на повільному вогні. Додамо скибочки груш і дамо їм з усіх сторін закарамелизироваться. Ядерця мигдалю або горіхи подрібнити у блендері. З'єднаємо залишився цукор і масло. Додамо кардамон, розпушувач, щіпку солі і зіб'ємо до однорідності. Додамо яйця по одному, всиплемо невеликими порціями борошно і мелений мигдаль і ретельно вимесим. Глибоку форму для випічки змастимо вершковим маслом і акуратно викладемо карамелизованние скибочки груш, залишаючи між ними просвіти. Злегка подрібнити руками ядра волоських горіхів і розкладемо між скибочок груш. Залишилася на сковороді карамель уварим на слабкому вогні. Поллємо цієї карамеллю груші з горіхами. Зверху рівномірно розподілимо тісто - воно повинно повністю накрити груші і горіхи. Помістимо пиріг в розігріту духовку хвилин на 45-50. Готовий грушевий пиріг трохи остудимо і перегорнемо форму на блюдо.
Можна спекти смачний грушевий пиріг з листкового тіста.
Інгредієнти:
500 г листкового тіста;
4-6 груш;
500 мл густого йогурту;
трохи ваніліну;
2 столових ложки цукру.
Приготування:
Розкотимо листкове тісто в пласт і викладемо в змащену маслом форму для випікання, сформувати бортики з тіста. Змішаємо йогурт, цукор і ванілін до однорідного стану. Груші очистимо, наріжемо скибочками і викладемо у форму з тестом. Заллємо скибочки груш йогуртовій масою і помістимо сформований таким чином пиріг в розігріту до 200?З духова шафа. Випікати будемо протягом 40 хвилин. Заливний грушевий пиріг особливо гарний, коли трохи охолоне і начинка «схопиться».
Додайте сир
Смачним буде і грушевий пиріг з сиром.
Інгредієнти:
15 склянки сметани;
стільки ж борошна пшеничного;
200 г сиру домашнього;
грам 100-150 масла вершкового;
6 груш;
3 яйця;
4 столових ложки цукру;
пів-лимона;
щіпка солі.
Приготування:
Розітремо 1 яйце з 1 столовою ложкою цукру. Продовжуючи розмішувати, додамо розм'якшене вершкове масло і 1 столову ложку сметани. Потроху всиплемо 1 склянку просіяного борошна. Вимесим тісто і помістимо в холодильник на півгодини. Груші очистимо від шкірки, видалити серцевини і наріжемо часточками. Розітремо сир зі сметаною і лимонним соком. 2 яйця Взобьем з 3 столовими ложками цукру (міксером). Додамо борошно, сирну масу і перемішати ретельно. Розкотимо тісто і викладемо в змащену маслом форму, сформувати бортики. Зверху викладемо скибочки груш, а поверх рівним шаром - сирну масу. Помістимо пиріг в духовку на годинку. Вимкнемо вогонь і дамо охолонути, не виймаючи. Готовий пиріг можна прикрасити часточками груш, горіхами і збитими вершками з тертим шоколадом.
Коли свіжих груш немає, можна спекти пиріг з грушевим варенням. Все робимо так само, як в рецептах, наведених вище, тільки замість свіжих груш використовуємо скибочки з варення.
Простий рецепт грушевого пирога
Інгредієнти:
Приготування:
Горіхи злегка прокалим, остудимо і подрібнити у блендері (або іншим способом). Вимиті груші очистимо. 2-3 груші наріжемо кубиками, а решта наріжемо тонкими скибочками і збризніть соком лимона. Шоколад разломаем на квадратики. Злегка взобьем яйця з цукром, додамо розм'якшене вершкове масло і доведемо до отримання однорідної маси. Додамо мелені горіхи і перемішати ретельно. Додамо просіяне борошно і розпушувач. Перемішаємо. Викладемо в тісто шматочки груш і шоколад і акуратно перемішати ще раз. Викладемо тісто в роз'ємну форму, змащену вершковим маслом. Разровняем лопаткою. Зверху викладемо грушеві скибочки. Помістимо форму в духову шафу, розігрітий до середньої температури, приблизно хвилин на 60-70. Готовність пирога перевіряємо дерев'яною зубочисткою або сірником (після протикання пирога в середині вона повинна залишитися сухою). Готовий пиріг за допомогою силіконової пензлика змастимо підігрітим медом і посиплемо меленим мигдалем (або горіхами).
Пиріг-перевертиш
Цікаво спекти грушевий пиріг-перевертиш.
Інгредієнти:
Приготування:
Попередньо розігріємо духовку до середньої температури. Груші разрежем кожну на 4 частини і видалити серцевини. Розігріємо суху сковороду і розтопити в ній 120 грам цукру на повільному вогні. Додамо скибочки груш і дамо їм з усіх сторін закарамелизироваться. Ядерця мигдалю або горіхи подрібнити у блендері. З'єднаємо залишився цукор і масло. Додамо кардамон, розпушувач, щіпку солі і зіб'ємо до однорідності. Додамо яйця по одному, всиплемо невеликими порціями борошно і мелений мигдаль і ретельно вимесим. Глибоку форму для випічки змастимо вершковим маслом і акуратно викладемо карамелизованние скибочки груш, залишаючи між ними просвіти. Злегка подрібнити руками ядра волоських горіхів і розкладемо між скибочок груш. Залишилася на сковороді карамель уварим на слабкому вогні. Поллємо цієї карамеллю груші з горіхами. Зверху рівномірно розподілимо тісто - воно повинно повністю накрити груші і горіхи. Помістимо пиріг в розігріту духовку хвилин на 45-50. Готовий грушевий пиріг трохи остудимо і перегорнемо форму на блюдо.
Пиріг з листкового тіста з грушами
Можна спекти смачний грушевий пиріг з листкового тіста.
Інгредієнти:
Приготування:
Розкотимо листкове тісто в пласт і викладемо в змащену маслом форму для випікання, сформувати бортики з тіста. Змішаємо йогурт, цукор і ванілін до однорідного стану. Груші очистимо, наріжемо скибочками і викладемо у форму з тестом. Заллємо скибочки груш йогуртовій масою і помістимо сформований таким чином пиріг в розігріту до 200?З духова шафа. Випікати будемо протягом 40 хвилин. Заливний грушевий пиріг особливо гарний, коли трохи охолоне і начинка «схопиться».
Додайте сир
Смачним буде і грушевий пиріг з сиром.
Інгредієнти:
Приготування:
Розітремо 1 яйце з 1 столовою ложкою цукру. Продовжуючи розмішувати, додамо розм'якшене вершкове масло і 1 столову ложку сметани. Потроху всиплемо 1 склянку просіяного борошна. Вимесим тісто і помістимо в холодильник на півгодини. Груші очистимо від шкірки, видалити серцевини і наріжемо часточками. Розітремо сир зі сметаною і лимонним соком. 2 яйця Взобьем з 3 столовими ложками цукру (міксером). Додамо борошно, сирну масу і перемішати ретельно. Розкотимо тісто і викладемо в змащену маслом форму, сформувати бортики. Зверху викладемо скибочки груш, а поверх рівним шаром - сирну масу. Помістимо пиріг в духовку на годинку. Вимкнемо вогонь і дамо охолонути, не виймаючи. Готовий пиріг можна прикрасити часточками груш, горіхами і збитими вершками з тертим шоколадом.
Коли свіжих груш немає, можна спекти пиріг з грушевим варенням. Все робимо так само, як в рецептах, наведених вище, тільки замість свіжих груш використовуємо скибочки з варення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Пиріг з грушами в мультиварці
Груша має прекрасний смак і приголомшливий запашний аромат. Їй можна насолоджуватися, просто нарізавши шматочками, або зварити компот, варення і т.
Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
Гарбузовий пиріг
Гарбузовий пиріг прийнято вважати традиційним американським стравою - там його завжди печуть на День подяки. Ми ж можемо порадувати сім'ю таким