Вернуться назад Распечатать

Рецепт грушевого пирога

Рецепт грушевого пирога
Спекти смачний грушевий пиріг зовсім нескладно. Є безліч рецептів, наведемо найбільш популярні.

Простий рецепт грушевого пирога


Інгредієнти:

  • склянку борошна пшеничного;

  • 2 курячих яйця;

  • 1 пакетик розпушувача (можна використовувати соду, погашену оцтом);

  • 150 г цукру;

  • 150 г вершкового натурального масла;

  • 5-6 груш;

  • плитка чорного шоколаду;

  • 100 г ядерець мигдалю;

  • 1 столова ложка меду;

  • пів-лимона.


  • Приготування:
    Горіхи злегка прокалим, остудимо і подрібнити у блендері (або іншим способом). Вимиті груші очистимо. 2-3 груші наріжемо кубиками, а решта наріжемо тонкими скибочками і збризніть соком лимона. Шоколад разломаем на квадратики. Злегка взобьем яйця з цукром, додамо розм'якшене вершкове масло і доведемо до отримання однорідної маси. Додамо мелені горіхи і перемішати ретельно. Додамо просіяне борошно і розпушувач. Перемішаємо. Викладемо в тісто шматочки груш і шоколад і акуратно перемішати ще раз. Викладемо тісто в роз'ємну форму, змащену вершковим маслом. Разровняем лопаткою. Зверху викладемо грушеві скибочки. Помістимо форму в духову шафу, розігрітий до середньої температури, приблизно хвилин на 60-70. Готовність пирога перевіряємо дерев'яною зубочисткою або сірником (після протикання пирога в середині вона повинна залишитися сухою). Готовий пиріг за допомогою силіконової пензлика змастимо підігрітим медом і посиплемо меленим мигдалем (або горіхами).
    Пиріг-перевертиш
    Цікаво спекти грушевий пиріг-перевертиш.
    Інгредієнти:

  • 3-4 великі груші;

  • стакан цукру;

  • склянка борошна;

  • 4 курячих яйця;

  • 170 г розм'якшеного натурального вершкового масла;

  • 50 г ядерець мигдалю;

  • півсклянки ядер волоських горіхів;

  • трохи кардамону;

  • пакетик розпушувача;

  • щіпка солі.


  • Приготування:
    Попередньо розігріємо духовку до середньої температури. Груші разрежем кожну на 4 частини і видалити серцевини. Розігріємо суху сковороду і розтопити в ній 120 грам цукру на повільному вогні. Додамо скибочки груш і дамо їм з усіх сторін закарамелизироваться. Ядерця мигдалю або горіхи подрібнити у блендері. З'єднаємо залишився цукор і масло. Додамо кардамон, розпушувач, щіпку солі і зіб'ємо до однорідності. Додамо яйця по одному, всиплемо невеликими порціями борошно і мелений мигдаль і ретельно вимесим. Глибоку форму для випічки змастимо вершковим маслом і акуратно викладемо карамелизованние скибочки груш, залишаючи між ними просвіти. Злегка подрібнити руками ядра волоських горіхів і розкладемо між скибочок груш. Залишилася на сковороді карамель уварим на слабкому вогні. Поллємо цієї карамеллю груші з горіхами. Зверху рівномірно розподілимо тісто - воно повинно повністю накрити груші і горіхи. Помістимо пиріг в розігріту духовку хвилин на 45-50. Готовий грушевий пиріг трохи остудимо і перегорнемо форму на блюдо.

    Пиріг з листкового тіста з грушами


    Можна спекти смачний грушевий пиріг з листкового тіста.
    Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;

  • 4-6 груш;

  • 500 мл густого йогурту;

  • трохи ваніліну;

  • 2 столових ложки цукру.


  • Приготування:
    Розкотимо листкове тісто в пласт і викладемо в змащену маслом форму для випікання, сформувати бортики з тіста. Змішаємо йогурт, цукор і ванілін до однорідного стану. Груші очистимо, наріжемо скибочками і викладемо у форму з тестом. Заллємо скибочки груш йогуртовій масою і помістимо сформований таким чином пиріг в розігріту до 200?З духова шафа. Випікати будемо протягом 40 хвилин. Заливний грушевий пиріг особливо гарний, коли трохи охолоне і начинка «схопиться».
    Додайте сир
    Смачним буде і грушевий пиріг з сиром.
    Інгредієнти:

  • 15 склянки сметани;

  • стільки ж борошна пшеничного;

  • 200 г сиру домашнього;

  • грам 100-150 масла вершкового;

  • 6 груш;

  • 3 яйця;

  • 4 столових ложки цукру;

  • пів-лимона;

  • щіпка солі.


  • Приготування:
    Розітремо 1 яйце з 1 столовою ложкою цукру. Продовжуючи розмішувати, додамо розм'якшене вершкове масло і 1 столову ложку сметани. Потроху всиплемо 1 склянку просіяного борошна. Вимесим тісто і помістимо в холодильник на півгодини. Груші очистимо від шкірки, видалити серцевини і наріжемо часточками. Розітремо сир зі сметаною і лимонним соком. 2 яйця Взобьем з 3 столовими
    Рецепт грушевого пирога
    ложками цукру (міксером). Додамо борошно, сирну масу і перемішати ретельно. Розкотимо тісто і викладемо в змащену маслом форму, сформувати бортики. Зверху викладемо скибочки груш, а поверх рівним шаром - сирну масу. Помістимо пиріг в духовку на годинку. Вимкнемо вогонь і дамо охолонути, не виймаючи. Готовий пиріг можна прикрасити часточками груш, горіхами і збитими вершками з тертим шоколадом.
    Коли свіжих груш немає, можна спекти пиріг з грушевим варенням. Все робимо так само, як в рецептах, наведених вище, тільки замість свіжих груш використовуємо скибочки з варення.