Кіш з грибами
Кіш (quiche, франц.) - традиційний вид випічки французької кухні. По суті, принцип приготування ґрунтується на ідеї кіш лорен (quiche lorraine, фр.), тобто лотарінгського пирога. Середземноморський кіш являє собою торт (або відкритий пиріг) з підкладкою з листкового тіста і начинкою-заливкою. Відомі різні варіанти, в основному відрізняються начинкою. Вона може бути самою різною, в тому числі, і грибний.
Розповімо, як приготувати кіш з грибами. Зрозуміло, гриби краще всього використовувати вирощені штучно (печериці, білі, гливи) або зібрані в екологічно чистих місцях.
Інгредієнти:
тісто листкове (купити в магазині готове або приготувати за рецептом);
гриби - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце куряче - 5 шт.;
молоко середньої жирності - близько 400 мл;
сир твердий (наприклад, «Грюйер») тертий - близько 150 г;
зелень петрушки, коріандру (кінза), базилік і розмарин;
перець чорний мелений;
олія оливкова.
Приготування
Розігріваємо духовку до температури близько 180 градусів С.
Злегка присипаємо борошном робочу поверхню і розкачуємо тісто в коло діаметром близько 30-35 див. Викладаємо в роз'ємну форму для торта діаметром близько 30 см. Краї тіста зрізаємо, залишивши за бортиками форми близько 1 см (загинаємо це всередину). Поверхню тіста необхідно вистелити фольгою або пекарської папером, а зверху насипати суху квасолю ( нут або сочевицю) для вантажу. Випікайте цю підкладку протягом близько 15 хвилин, потім вантаж і фольгу або папір знімаємо. Повертаємо форму в духовку ще хвилин на 10 після чого виймаємо - вона готова.
Дрібно нарізані цибулю і гриби пасеруємо на олії в сковороді і протушиваем протягом 15 хвилин, помішуючи лопаткою. Начинка не повинна бути водянистою.
Віночком або вилкою злегка збиваємо яйця з молоком, приправляємо меленим чорним перцем. Можна також додати мускатний горіх та інші спеції, типові для середземноморських кулінарних традицій. Також додаємо в яєчно-молочну суміш половину тертого сиру.
Цибульно-грибну суміш викладаємо на основу з тіста, посипаємо рештою сиру і мелкорубленной зеленню. Заливаємо яєчно-сирно молочною сумішшю. Випікаємо кіш протягом 25-30 хвилин. Верх готового пирога повинен придбати красивий золотистий відтінок.
Готовий трохи охолоджений кіш розрізаємо на сегменти-порції і подаємо з легким світлим столовим вином.
Приблизно слідуючи цій же рецептурі можна готувати кіш з грибами і картоплею та/або шинкою. Просто додаємо у фарш дрібно нарізаний доваренний майже до готовності картоплю і мелконарезанного шинку.
Можна також приготувати і кіш з грибами, шинкою і помідорами (вибирайте не водянисті щільні і стиглі плоди).
Розповімо, як приготувати кіш з грибами. Зрозуміло, гриби краще всього використовувати вирощені штучно (печериці, білі, гливи) або зібрані в екологічно чистих місцях.
Рецепт пирога кіш з грибами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо духовку до температури близько 180 градусів С.
Злегка присипаємо борошном робочу поверхню і розкачуємо тісто в коло діаметром близько 30-35 див. Викладаємо в роз'ємну форму для торта діаметром близько 30 см. Краї тіста зрізаємо, залишивши за бортиками форми близько 1 см (загинаємо це всередину). Поверхню тіста необхідно вистелити фольгою або пекарської папером, а зверху насипати суху квасолю ( нут або сочевицю) для вантажу. Випікайте цю підкладку протягом близько 15 хвилин, потім вантаж і фольгу або папір знімаємо. Повертаємо форму в духовку ще хвилин на 10 після чого виймаємо - вона готова.
Дрібно нарізані цибулю і гриби пасеруємо на олії в сковороді і протушиваем протягом 15 хвилин, помішуючи лопаткою. Начинка не повинна бути водянистою.
Віночком або вилкою злегка збиваємо яйця з молоком, приправляємо меленим чорним перцем. Можна також додати мускатний горіх та інші спеції, типові для середземноморських кулінарних традицій. Також додаємо в яєчно-молочну суміш половину тертого сиру.
Цибульно-грибну суміш викладаємо на основу з тіста, посипаємо рештою сиру і мелкорубленной зеленню. Заливаємо яєчно-сирно молочною сумішшю. Випікаємо кіш протягом 25-30 хвилин. Верх готового пирога повинен придбати красивий золотистий відтінок.
Готовий трохи охолоджений кіш розрізаємо на сегменти-порції і подаємо з легким світлим столовим вином.
Приблизно слідуючи цій же рецептурі можна готувати кіш з грибами і картоплею та/або шинкою. Просто додаємо у фарш дрібно нарізаний доваренний майже до готовності картоплю і мелконарезанного шинку.
Можна також приготувати і кіш з грибами, шинкою і помідорами (вибирайте не водянисті щільні і стиглі плоди).
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з шинкою
Макарони з шинкою - це відмінний варіант ланчу або вечері. І головне приготувати таку страву досить легко і просто. Пропонуємо вам оригінальний
Листковий пиріг з грибами
Листковий пиріг з грибами - це відмінний варіант швидкого вечері, або якщо гості вже на підході. До того ж готове тісто можна купити в магазині.
Заливний пиріг з грибами
Якщо ви хочете у вихідні дні побалувати себе і рідних чим-небудь смачним і оригінальним, тоді пропонуємо вам зробити заливний пиріг з грибами.
Кіш - рецепт
Кіш - це страва для тих, хто без розуму від грибів, оскільки, як правило, цей пиріг готують саме з ними. Ми розповімо вам про найцікавіші рецепти
Лоранський пиріг з грибами
Лоранський пиріг - це відкрита випічка з несолодкої начинкою, яка заливається яєчно-сирною сумішшю. І зараз ми розповімо, як його приготувати з
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали