Макарони з шинкою
Приготувати макарони (або як кажуть у Європі, пасту) з шинкою швидко і нескладно, це хороший варіант ланчу, вечері або другої страви для обіду. Зрозуміло, слід вибирати макаронні вироби тільки з твердих сортів пшениці (маркується на упаковці як «група А») і правильно варити їх.
Інгредієнти:
шинка свиняча - близько 300 м;
макаронні вироби (будь-які) - близько 100-150 г;
гриби (білі, печериці або гливи) - близько 200 г;
помідори червоні стиглі - 3-4 шт.;
часник - 1-2 зубчики;
зелень різна (розмарин, базилік, коріандр, петрушка);
олія оливкова для обсмажування;
гострий червоний перець;
лимон.
Приготування
Шинку наріжемо короткими не товстими смужками, а очищений цибулю - чверть кільцями. Промиті і обсушені гриби наріжемо не особливо крупно, але і не занадто дрібно.
Злегка обсмажимо цибулю на сковороді (до легкого золотистого відтінку). Додамо шинку і не більше 5-ти хвилин обсмажуємо все разом з додаванням спецій, активно маніпулюючи лопаткою. До кінця процесу додаємо в сковороду нарізані скибочками помідори (або можна попередньо їх бланшувати і порубати ножем). Тушкуємо все разом під кришкою ще близько 3-5-ти хвилин. Після недовгої термічної обробки в томатах підвищується кількість корисного лікопіну.
Гриби обсмажуємо на окремій сковороді до золотистого відтінку. Готуємо ще протягом 12-15 хвилин, і, випарив рідина, перекладаємо в сковороду з шинкою і помідорами. Перемішуємо.
Відварюємо макаронні вироби al dente, тобто обравши середній час, по відношенню до вказаного на упаковці (не більше 7-8 хвилин). Відкидаємо пасту на друшляк (не промиваємо). Викладаємо на тарілки пасту, шинку з грибами і помідорами. Поливаємо соусом, який утворився при гасінні, і скроплюємо соком лимона. Оформляємо зеленню. Подаємо з легким світлим столовим вином.
Таким простим способом можна приготувати і макарони з м'ясом - вийде швидко, просто і смачно.
Макарони з шинкою, грибами і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Шинку наріжемо короткими не товстими смужками, а очищений цибулю - чверть кільцями. Промиті і обсушені гриби наріжемо не особливо крупно, але і не занадто дрібно.
Злегка обсмажимо цибулю на сковороді (до легкого золотистого відтінку). Додамо шинку і не більше 5-ти хвилин обсмажуємо все разом з додаванням спецій, активно маніпулюючи лопаткою. До кінця процесу додаємо в сковороду нарізані скибочками помідори (або можна попередньо їх бланшувати і порубати ножем). Тушкуємо все разом під кришкою ще близько 3-5-ти хвилин. Після недовгої термічної обробки в томатах підвищується кількість корисного лікопіну.
Гриби обсмажуємо на окремій сковороді до золотистого відтінку. Готуємо ще протягом 12-15 хвилин, і, випарив рідина, перекладаємо в сковороду з шинкою і помідорами. Перемішуємо.
Відварюємо макаронні вироби al dente, тобто обравши середній час, по відношенню до вказаного на упаковці (не більше 7-8 хвилин). Відкидаємо пасту на друшляк (не промиваємо). Викладаємо на тарілки пасту, шинку з грибами і помідорами. Поливаємо соусом, який утворився при гасінні, і скроплюємо соком лимона. Оформляємо зеленню. Подаємо з легким світлим столовим вином.
Таким простим способом можна приготувати і макарони з м'ясом - вийде швидко, просто і смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з помідорами
Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
Макарони з сиром
Макарони з сиром - це чудове блюдо для розвантажувальних днів або для тих, хто не вживає м'ясо і рибу. Здавалося б, що простіше - отварил спагетті і
Паста з помідорами
Паста з помідорами і сиром - чудове італійське блюдо, яке неодмінно сподобається вашим рідним та друзям. Приготувати таку смакота досить нескладно.
Паста з ікрою
Паста - популярний продукт у багатьох країнах. З нею можна створювати самі смачні та чудові страви. І сьогодні ми розповімо, як приготувати пасту з
Італійський салат з макаронами
Італійський теплий салат з макаронами дає просто безмежний простір фантазії! Додати в нього можна практично все, що завгодно, головний інгредієнт -
Фетучіні з шинкою
Фетучіні - широко поширений і відомий вид італійської пасти довшої і ширшої форми. Особливо смачними макарони виходять з шинкою, грибами або сиром з