Приготувати макарони (або як кажуть у Європі, пасту) з шинкою швидко і нескладно, це хороший варіант ланчу, вечері або другої страви для обіду. Зрозуміло, слід вибирати макаронні вироби тільки з твердих сортів пшениці (маркується на упаковці як «група А») і правильно варити їх.
Макарони з шинкою, грибами і помідорами
Інгредієнти: шинка свиняча - близько 300 м; макаронні вироби (будь-які) - близько 100-150 г; гриби (білі, печериці або гливи) - близько 200 г; помідори червоні стиглі - 3-4 шт.; часник - 1-2 зубчики; зелень різна (розмарин, базилік, коріандр, петрушка); олія оливкова для обсмажування; гострий червоний перець; лимон. Приготування Шинку наріжемо короткими не товстими смужками, а очищений цибулю - чверть кільцями. Промиті і обсушені гриби наріжемо не особливо крупно, але і не занадто дрібно.
Злегка обсмажимо цибулю на сковороді (до легкого золотистого відтінку). Додамо шинку і не більше 5-ти хвилин обсмажуємо все разом з додаванням спецій, активно маніпулюючи лопаткою. До кінця процесу додаємо в сковороду нарізані скибочками помідори (або можна попередньо їх бланшувати і порубати ножем). Тушкуємо все разом під кришкою ще близько 3-5-ти хвилин. Після недовгої термічної обробки в томатах підвищується кількість корисного лікопіну.
Гриби обсмажуємо на окремій сковороді до золотистого відтінку. Готуємо ще протягом 12-15 хвилин, і, випарив рідина,
перекладаємо в сковороду з шинкою і помідорами. Перемішуємо.
Відварюємо макаронні вироби al dente, тобто обравши середній час, по відношенню до вказаного на упаковці (не більше 7-8 хвилин). Відкидаємо пасту на друшляк (не промиваємо). Викладаємо на тарілки пасту, шинку з грибами і помідорами. Поливаємо соусом, який утворився при гасінні, і скроплюємо соком лимона. Оформляємо зеленню. Подаємо з легким світлим столовим вином.
Таким простим способом можна приготувати і макарони з м'ясом - вийде швидко, просто і смачно.