Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заливний пиріг з грибами

Заливний пиріг з грибами

19-03-2015, 19:30
2 237
Заливний пиріг з грибами
У вихідні дні хочеться побалувати домашніх який-небудь смачною їжею, особливо, якщо ви на дачі, та/або після вдалої «тихого» полювання (тобто, походу в ліс за грибами) або просто вдалося прикупити свіжих грибів. Наприклад, можна спекти заливний пиріг з грибами, цей рецепт не дуже широко поширений, тим не менш, цікавий. Зрозуміло, ми сподіваємося, що у вас гриби екологічно чисті.

Як приготувати заливний пиріг з грибами?


Борошно краще всього використовувати пшеничне цільнозернове.
Інгредієнти:

  • кефір середньої жирності - 1 стакан (250 мл);

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • борошно пшеничне - 5-6 ст. ложок;

  • сода харчова - 1 щіпка;

  • сіль - 1 щіпка;

  • натуральне вершкове масло - близько 50 м;

  • гриби свіжі (білі, гливи, печериці, підберезники, підосичники, сироїжки) - близько 500 м;

  • масло топлене вершкове або рослинне для обсмажування;

  • тертий сир - близько 150 р.


  • Приготування
    Гриби замочимо хвилин на 20 в холодній підсоленій воді, потім почистимо, якщо це необхідно. Наріжемо невеликими шматочками, але і не занадто дрібно. Гриби злегка обсмажуємо на сковороді і протушиваем, прикривши кришкою, протягом 15 хвилин на слабкому вогні, іноді помішуючи лопаткою. Відкинемо гриби на друшляк. Можна додати грибну начинку цибуля, в цьому випадку чистимо цибулину, дрібно наріжемо і трохи обсмажимо на окремій сковороді, після чого змішаємо з грибами. Чи можна згасити цибулю разом з грибами.
    Тепер тісто. Змішуємо в мисці яйце, сіль, склянка домашнього кефіру і злегка взобьем виделкою. Підсипаємо просіяне борошно потроху.
    Форму змащуємо маслом або простеливаем промасленим пекарської папером (силіконову можна не змащувати). Виливаємо трохи менше половини тіста у форму. Рівномірно розподіляючи, викладаємо грибну масу. Заливаємо рештою тестом. Випікаємо протягом 40-60 хвилин у попередньо розігрітій духовій шафі, температура приблизно близько 190 градусів за С. Готовий пиріг витягаємо з форми і,
    Заливний пиріг з грибами
    поки гарячий, присипаємо тертим сиром. Чекаємо, поки сир розплавиться і пиріг злегка охолоне, тоді його можна розрізати.
    Діючи згідно цієї ж рецептурою, можна приготувати заливний пиріг з грибами і картоплею та/або капустою. У цьому варіанті картоплю слід попередньо відварити майже до повної готовності і нарізати дрібними кубиками або брусочками. Капусту можна використовувати промиту квашену або свіжу, тонко нашатковану. Чи можна її злегка протушкувати з цибулею і грибами або окремо.
    Такі пироги особливо доречно подати з юшкою або м'ясним бульйоном, можна, з чаєм чи компотом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з грибами - рецепт
    Пиріг з грибами - рецепт
    Листковий пиріг з грибами - ще один швидкий і смачний спосіб нагодувати всю сім'ю. Якщо для рецепта купити готове листкове тісто і мариновані гриби,
    Пиріг з капустою і рибою
    Пиріг з капустою і рибою
    Пиріг з капустою і рибою - це традиційна випічка багатьох народів світу. І в нашій статті ми зібрали прості, але в теж час оригінальні рецепти цього
    Пиріг-перевертиш з грибами
    Пиріг-перевертиш з грибами
    Пироги-перевертні можуть бути як приємними, так і не солодкими. Вони виходять досить смачними, соковитими і готувати досить просто. І зараз ми вам
    Лоранський пиріг з грибами
    Лоранський пиріг з грибами
    Лоранський пиріг - це відкрита випічка з несолодкої начинкою, яка заливається яєчно-сирною сумішшю. І зараз ми розповімо, як його приготувати з
    Кіш з грибами
    Кіш з грибами
    Кіш - це смачна французька випічка. Він являє собою відкритий пиріг з листкового тіста з начинкою-заливкою. Варіанти начинки можуть бути